HTC U11 - mobilen du kan klemme på

HTCs nye toppmodell U11 imponerer voldsomt, og den har en helt unik ny funksjon.
HTC U11

Ikke bare ser den lekker ut, den kommer også med en rekke spennende funksjoner. Foto: Produsenten.

HTC har ikke helt klart å følge opp toppmodellene til markedsledere som Samsung og Apple de siste par årene. Men, med nye U11 gjør de seg bemerket både med stilig design og nyskapende funksjoner. 

Eller hva sier du til å ganske enkelt kunne klemme på sidene av telefonen for å ta et bilde? Vi har samlet inntrykk fra de første testene.

Design

Det mest iøynefallende med designen til U11 er den speilblanke overflaten på baksiden. Tek.no skryter av fargespillet som endrer seg med omgivelsene, mens Stuff.tv understreker at du må se den i virkeligheten for å få et skikkelig inntrykk av hvor flott det ser ut. Androidpit.com er like imponert, men kommenterer samtidig at fingermerker kan bli et problem på den blanke overflaten. Det kan derfor være kjekt å ha den medfølgende pussekluten i nærheten hvis du bryr deg om sånt.

Ellers får U11 skryt for å være god å holde selv med én hånd, tross at det er snakk om en relativt stor telefon.

HTC U11

Skjerm

Skjermen til U11 er på 5,5 tommer, og den har en skjermoppløsning på 2560 x 1440 piksler. Det er ikke snakk om en OLED-skjerm slik du finner på Galaxy S8, men AndroidPit.com mener likevel den leverer et skarpt bilde med svært gode farger. Tek.no mener også den egner seg godt til lange perioder med spilling og filmtitting.

HTC U11

HTC U11 har en klar og fargerik skjerm. Foto: Produsenten.

Kamera

I motsetning til enkelte andre produsenter som har satset på doble kameralinser, holder HTC seg til ultrapixel-teknologien sin og et enkelt kamera på 12 megapiksler. Likevel imponerer U11s fotoegenskaper stort. Det anerkjente testlaboratoriet DxO har faktisk kåret dette kameraet til det beste mobilkameraet noensinne. 

Stuff.tv trekker spesielt frem den lynraske autofokusen som lar deg ta bilder uten forsinkelse, mens Tek.no mener kameraet tar svært gode bilder selv ved svake lysforhold. AndroidPit.com trekker på sin side spesielt frem den gode detaljrikdommen du får. 

De samme egenskapene gjør seg også gjeldende ved videoopptak, og frontkameraet på 16 megapiksler leverer også veldig godt.

HTC U11

HTC U11 sitt kamera trekkes frem som det beste mobilkameraet noensinne. Foto: Produsenten.

Ytelse og batteri

Ytelsestestene til Tek.no viser at Snapdragon 835-brikken leverer helt på høyde med de aller beste konkurrentene som Sony og Samsung. Samtidig er også anmelderne enige om at alt av menyer og apper flyter fint, uansett hva du setter den til å utføre av oppgaver.

Batteritiden anses også som god av anmelderne, og AndroidPit opplever at den fint holder det gående en hel dag selv ved tung bruk.

Funksjoner

Den mest unike funksjonen til U11 er selvfølgelig muligheten til å trykke på sidene av telefon for å utføre ulike operasjoner. Det kan kanskje høres ut som en gimmick, men anmelderne mener det fungerer godt. For eksempel kan et enkelt klem vekke telefonen og ta et bilde, eller du kan velge at Spotify begynner å spille. Telefonen kan også skille mellom korte og lange trykk, og du kan justere sensitiviteten selv.

HTC U11

Du kan enkelt aktivere funksjoner ved å klemme på siden av telefonen. Foto: Produsenten.

Det er også verdt å nevne at U11 ikke har hodetelefonutgang, men du får til gjengjeld med et par hodetelefoner med USB-tilkobling i esken. Disse får mye skryt for god lyd fra anmelderne, og du får også aktiv støydemping som fjerner bakgrunnsstøyen rundt deg. I tillegg følger det med en overgang fra USB til 3,5 mm-plugg, som lar deg koble til vanlige hodetelefoner. 

U11 er ellers utstyrt med Android 7.1.1, og HTCs tilpasninger av operativsystemet får stort sett skryt for å være fornuftige og brukervennlige.

Konklusjon

HTC U11 er en telefon du ikke kan unngå å legge merke til, og i tillegg får du topp maskinvare, gode hodetelefoner, og muligheten til å utføre handlinger ved å klemme på sidene.
Ikke minst har den et kamera som er kåret til det beste mobilkameraet noensinne, og alt dette gjør den på alle måter til et svært godt alternativ til andre toppmodeller som Samsung Galaxy S8 og Sony Xperia XZ Premium.

Kilder: Tek.no, Stuff.tv, Androidpit.com, DxOMark.com

Populært på Online.no nå: