En kompromissløs toppmobil

Huawei imponerer stort med nye Mate 9 Pro.
Huawei Mate 9 Pro

Kinesiske Huawei har vokst seg store på å lage fornuftig prisede mobiltelefoner som gir deg mye for pengene. Med nye Mate 9 Pro har de tydeligvis fjernet alle begrensninger og gått inn for å lage en skikkelig toppmodell. Vi har sjekket hva anmelderne mener om resultatet.

Design

Mate 9 Pro har et design som minner sterkt om noen av Samsungs toppmodeller, og kanskje aller mest Galaxy S6 Edge+. Det gjelder likevel først og fremst forsiden, for baksiden bevarer utformingen vi er vant til fra tidligere Huawei-telefoner. 

Telefonen er laget av ett enkelt stykke aluminium, og ifølge ITavisen føles den veldig bra i hånden. De mener at den har byggekvalitet helt i toppklasse, og alle sider ved telefonen virker veldig gjennomtenkt. Den oppleves heller ikke som særlig stor, tross den store skjermstørrelsen på 5,5 tommer.

Huawei Mate 9 Pro

Skjerm

Selv om telefonen ligner en del på Samsungs Edge-modeller, er skjermen mindre buet og du får ikke den samme kantlinjen med ekstra informasjon på siden. 

Til gjengjeld er dette en AMOLED-skjerm, og det gjør at den har enormt god kontrast. Mobilsiden.dk understreker at den høye oppløsningen gjør skjermen imponerende skarp og fin ut, uansett hva du bruker den til.

Kamera

Kameraet i Mate 9 Pro er utviklet i samarbeid med Leica, og på baksiden finner du hele to objektiver. De jobber sammen for å gi deg best mulig bilder under alle slags lysforhold, og anmelderne ser ut til å være enige om at telefonen leverer topp resultater selv i lyssvake situasjoner. Mye av æren for det, skal ifølge Tek.no ligge hos den gode støyreduksjonsprosessen. 

Samme nettsted trekker også frem at proffbrukere har gode muligheter til å justere avanserte funksjoner, mens det samtidig også er fullt mulig å ta veldig gode bilder i automodus.

Huawei Mate 9 Pro

Ytelse og batteri

Ytelsen er en av de store salgsargumentene til Huawei, og både tester og opplevelsen ved bruk viser at de holder det de lover. Faktisk leverer den helt på høyde med og ofte bedre enn toppmodeller som Samsung Galaxy S7 og iPhone 7 Plus. Ifølge Tek.no glir alle operasjoner silkemykt uansett hva du setter den til å gjøre.

Batteriet på 4000 mAh får også veldig mye skryt, og Mobilsiden.dk melder at den fint klarer to hele dager uten å lade. De skryter også av at telefonen kan lades til 57 prosent – altså en hel dags bruk – på bare en halv time.

Funksjoner

Mate 9 Pro er utstyrt med den nyeste versjonen av Android, som går under navnet Nougat. I tillegg har den også Huaweis eget brukergrensesnitt EMUI. Dette systemet er kjent for å likne en del på iOS. Ifølge anmelderne har den neste versjonen likevel tatt noen steg nærmere vanlig Android, og det anses hovedsakelig som en positiv utvikling.

Huawei Mate 9 Pro

Fingeravtrykkleseren er flyttet fra Huaweis vante plassering på baksiden, til hjemknappen på forsiden. Mobilsiden.dk mener at den er raskere enn noen gang, og låser opp telefon på bare et lite brøkdel av et sekund.

Tek.no trekker ellers frem at telefonen leverer svært kraftig og god lyd til hodetelefonene, og den kan også spille av stereolyd med de innebygde høyttalerne.

Konklusjon

Med Mate 9 Pro viser virkelig Huawei hva de kan levere når de ikke inngår kompromisser for å holde prisen nede. Samtidig er det veldig imponerende at den koster nesten 2000 kroner mindre enn iPhone 7 Plus.

Her får du topp ytelse, en flott skjerm, et veldig godt kamera og stilig design, og for ikke å glemme et enormt batteri og godt med lagringsplass. Dette er virkelig telefonen for deg som vil ha en kompromissløs toppmodell, og den står ikke tilbake for noen av konkurrentene på markedet.

Kilder: Tek.no, Mobilsiden.dk, ITavisen.no

Populært på Online.no nå: