En ekte toppmodell – bare billigere

Kinesiske Huawei utfordrer de store mobilprodusentene.
Huawei P8

Huawei har ikke vært blant de mest kjente mobilmerkene i Norge frem til nå, men med nye P8 kan det forandre seg. De satser nemlig på å tilby en skikkelig toppmodell til en mer overkommelig pris. Vi har sjekket hva anmelderne synes.

Design

The Guardian mener P8 har en ganske nedtonet og minimalistisk design, og de påpeker at den har en del likheter med iPhone 5. Baksiden er laget av aluminium mens forsiden består av slitesterkt Gorilla-glass, og helheten virker solid og godt bygget.

Anmelderne er enige om at den er imponerende tynn med sine 6,4 mm. Så tynne mobiler kan ofte virke skarpe i kantene, men Stuff.tv understreker at de avfilte sidene gjør at den ligger godt i hånden. 

Huawei P8

Skjerm

P8 har en 5,2 tommer stor skjerm med full HD-oppløsning på 1080 x 1920 piksler. Som Tek.no påpeker, gjør det at du kan se film i Blue-ray-kvalitet uten å gå glipp av detaljrikdom. 

Det finnes riktignok en del telefoner med enda høyere oppløsning på markedet, men Stuff.tv mener skjermen er sylskarp og at den er mer enn god nok. Det ser også ut til at anmelderne liker fargegjengivelsen godt, og kontrasten er også god uten å nødvendigvis være best. 

Kamera

P8s kamera er utstyrt med en spesiell sensor som fanger opp hvitt i tillegg til de tre andre fargene rød, grønn og blå, og den har også en egen prosessor for bildehandling. The Guardian mener P8s kamera er blant de beste på markedet, med solide resultater i svakt lys og god detaljrikdom.

Ifølge Stuff.tv gjør den dedikerte prosessoren at kameraet jobber veldig raskt, og den smarte programvaren gjør at det er lett å ta gode bilder.

Frontkameraet er på sin side utstyrt med 8 megapiksler, og du kan dermed ta skarpe og fine selfier. Her finner du også en morsom beauty-funksjon som gir deg glattere hud og smalere ansikt. Bruk den med måte! 

Huawei P8

Ytelse

Huawei har valgt å utvikle sin egen prosessor og i ytelsestester er den ikke fullt så sprek som for eksempel Samsung Galaxy S6, men ifølge anmelderne har ikke det noe særlig betydning i praksis. 

De opplever den nemlig som rask og fin uansett hva man gjør med den. Tek.no hadde ingen problemer med å kjøre tyngre spill som ellers kunne først til lugging og andre problemer.

The Guardian understreker at de er veldig imponert over batteritiden. Det opplevde at den klarte seg fint i to dager uten lading, selv ved tung bruk inkludert musikklytting og bruk av nettleser. De mener også den tok imot det beste 4G-signalet av alle smarttelefoner de har testet.

Funksjoner

P8 kjører Android 5.0 Lollipop, men grensesnittet (som Huawei kaller Emotion UI) skiller seg mye fra det du kanskje er vant til fra før. Faktisk ligner den ganske mye på iPhone i bruk.

Her finner du alle de installerte appene på hjemskjermen, og det finnes dermed ingen app-skuff. Du kan imidlertid sortere dem i mapper om du vil. 

The Guardian trekker frem en smart funksjon som automatisk anbefaler deg å avslutte apper som bruker mye strøm i bakgrunnen. Det kan hjelpe deg til å forlenge batteritiden.

Sist men ikke minst er P8 utstyrt med såkalt knokestyring. Du kan for eksempel dunke på skjermen to ganger med en fingerknoke for å ta et skjermbilde. Du kan også tegne en sirkel med knoken, og få et skjermbilde av feltet du markerte.

Konklusjon

Huawei P8 er en elegant toppmodell i aluminium med god skjerm, godt kamera og god ytelse. Her får du mye for pengene, ikke minst siden den koster mindre enn andre modeller det er naturlig å sammenligne den med.

Det finnes riktignok telefoner med litt høyere ytelse, mer lagringsplass og flere punkter på skjermen, men Tek.no er blant dem som stiller spørsmål ved om det vil være verdt den høyere prisen du må betale. 

Kilder: Theguardian.com, Stuff.tv, Tek.no

Populært på Online.no nå: