Huawei smeller til med helt ny kamerateknologi

Toppmodellen Huawei P9 har to linser som jobber sammen.
Huawei P9

Foto: Produsenten.

Ved siden av høy ytelse og god skjerm lover produsenten at den stilfulle toppmodellen Huawei P9 har et kamera som gir helt nye muligheter. Kameraet er nemlig utviklet i samarbeid med kameraprodusenten Leica, og det skal kunne nærme seg en bildekvalitet som vanligvis er forbeholdt speilreflekskameraer. 

Er du ute etter en rimelig toppmodell som matcher både forventninger og de beste på markedet, er Huawei den rette mobilen for deg.

Design

Anmelderne er tilnærmet enstemmige i sin hyllest av P9s design, og her har ikke Huawei spart på noe. Digital Trends er spesielt imponert over den kompakte utformingen, og de utrolig tynne skjermkantene. DinSide.no trekker frem at den er tynn og delikat, men samtidig god å holde på grunn av de avrundede sidene.

Skjerm

Skjermen er utstyrt med full HD-oppløsning (1920 x 1080 piksler). Det er riktignok et stykke unna oppløsningen til for eksempel Samsung Galaxy S7, men anmelderne er likevel enige om at det er mer enn nok på en 5,2 tommer stor skjerm. Ifølge Stuff.tv er den også imponerende lyssterk med fin kontrast, og fargene er sterke og livlige uten å bli overveldende.

Huawei P9

Ytelse

P9 inneholder en Kirin 955-prosessor som er utviklet av Huawei, og ifølge anmelderne kan den helt fint måle seg med de beste til daglig bruk. Både musikk, video og kamerabruk fungerer upåklagelig og uten forsinkelser. Enkelte ytelsestester viste at 3D-ytelsen ikke er helt på høyde med for eksempel Galaxy S7, men Digital Trends opplevde likevel at den taklet alle spillene de testet helt fint.

Kamera

Det er kameraet som virkelig får P9 til å skille seg ut fra mengden. Det er utviklet i samarbeid med den kjente kameraprodusenten Leica, og har to linser der det ene tar fargebilder og andre kun fanger lys. På den måten skal det være mulig å oppnå mer lyssterke bilder med mindre støy, og anmelderne virker veldig imponerte.
Vi har sett litt delte meninger om resultatene ved dårlig lysforhold, men Digital Trends var blant dem som fikk svært gode bilder med høy kontrast og god skarphet. Ikke minst var de imponert over de flotte bildene kameraet kunne produsere i sort-hvitt.  

De to linsene gjør også at du kan skape dybdeeffekter som vanligvis kun kan oppnås med store speilreflekskameraer. I tillegg er kameraappen utstyrt med en proff-modus som gir tilgang til en enorm mengde avanserte funksjoner. Her har du altså mulighet til å være kreativ med mobilkameraet.

Stuff.tv er for øvrig også godt fornøyd med frontkameraet på 8 megapiksler.

Funksjoner og batteri

P9 er utstyrt med nyeste Android-versjon (6.0 Marshmallow), men grensesnittet skiller seg en del fra andre Android-telefoner på grunn på Huaweis mange tilpasninger.
Her finner du for eksempel ingen appskuff, og appene ligger i stedet rett på skrivebordet som på en iPhone.  

P9 har også enkelte unike finesser, og en av dem er fingeravtrykkleseren på baksiden som også fungerer som en pekeflate. Den lar deg altså bruke raske sveip til å trekke ned varslingsfeltet eller bla gjennom bilder.
Du kan også åpne enkelte utvalgte apper, kun ved å tegne bokstaver på skjermen med en fingerknoke. Skriver du en W får du for eksempel opp værappen, og en C åpner raskt kamerappen.

Konklusjon

P9 er en toppmodell med et eksklusivt design, god ytelse og flott skjerm. Ikke minst er den utstyrt med et kamera som lar deg ta bilder du vanligvis bare kan få til med et stort og dyrt speilreflekskamera. Når den i tillegg selges til en langt hyggeligere pris enn enkelte av konkurrentene, gjenstår det liten tvil om at den er et godt valg.

Kilder: Stuff.tv, Dinside.no, Digitaltrends.com

Populært på Online.no nå: