Søk
Meny

På «fotoskole» med Huawei P30 Pro

Med Huawei P30 Pro, og en enkel huskeregel, er det lett å lære seg å ta proffe bilder.

Som så mange av oss, drømmer Ingrid Fuglår seg ofte bort på Instagram, med et ønske om å ta bedre bilder. Nå har Rykkinn-jenta sagt opp jobben – og fylt kalenderen med spennende reisemål i et helt år fremover. Med seg i hånda har hun en Huawei P30 Pro.

– Målet mitt er å ta bilder som kan gjenspeile den følelsen jeg får når jeg besøker et sted. Jeg vil at mormor skal kunne se på bildene – og få litt av den samme følelsen som meg.

Da er det fint med noen fototips på veien, og det skal fotografen Vi Duc Truong hjelpe henne med. Samtidig får de testet kameraet på den nye mobilen hennes.

Se Ingrid møte Vi:

Vår mobiltester:

En enkel huskeregel

De to har bestemt seg for å møtes i Bjørvika, et populært fotosted i hovedstaden. Men før Ingrid får teste mobilen, må hun lære seg tre enkle bokstaver: LLF.

– LLF står for lokasjon, lys og framing – og er en enkel huskeliste når du skal ta bilder på tur, forteller Vi til Ingrid, som lytter ivrig til alt som blir fortalt.

For nå er det endelig Ingrid sin tur. Bjørvika er en perfekt lokasjon for å teste zoom-funksjonen på den nye mobilen, og Vi løper til den andre siden av broa – slik at Ingrid kan ta bilde av han. Med hele 50x zoom blir bildet sylskarpt og i fokus, selv på så lang avstand.

Se så imponert Ingrid blir:

Mobilen fikser lyset

Nå står natt-modusen for tur, og denne har Ingrid gledet seg til å teste. I friåret skal hun besøke flere steder hvor det blir tidlig mørkt, og da er det fint å kunne ta skarpe bilder i dårlig kveldslys.

– Jeg gleder meg til å vise deg denne nattfunksjonen. Den imponerer meg veldig, man trenger hverken stativ eller lyskilder, sier Vi til Ingrid på vei ned i kjeller-restauranten Yaya's.

Bli med inn i mørket:

Huawei P30 Pro:

  • Hele 50x zoom!
  • Lyssensor i mørket!
  • Proff portrettfunksjon!
  • Kjøp med SWAP

Snart ferdigklikket

Etter natt, kommer dag. Og i sterk kontrast til den mørke restauranten, går turen nå til Operataket, som har Norges kanskje beste lysforhold.

– Her er det perfekt å ta portrettbilder, og lære litt mer om bildeutsnitt, sier Vi til «eleven» sin.

Akkurat som alle turistene som knipser velvillig i vei, synes Ingrid og Vi det er morsomt å ta bilder av hverandre. Ingrid får noen gode tips underveis, og blir veldig fornøyd med resultatet.

– Jeg syns de portrettbildene blir kjempefine. Kvaliteten er kjempebra, det er skarpt og detaljene kommer kommer tydelig frem. Alt blir mye finere med denne mobilen, føler jeg.

Tid for siste leksjon på dagens pensum:

Imponert fotograf!

Dette har vært Ingrid sin dag. Men også mentoren har latt seg imponere av mobilkameraet til Huawei P30 Pro:

– Bildekvaliteten er vilt bra! Men jeg er også overrasket over hvor bra zoomen er, og nattfunksjonen imponerer meg skikkelig.

Men er Ingrid like fornøyd?:

– Jeg føler at jeg har lært mye i dag, bare det at man kan flytte på seg litt og få et helt annet utsnitt, eller vente litt på sola for å få fint lys. Det er ikke så store ting som skal til før man ser bildet bli bedre, og det er gøy!, sier Ingrid og nikker mot Vi.

– Du vil nok ta mange flotte bilder gjennom turen, du er kreativ jente! Og du blir jo flinkere og flinkere hver gang du knipser.

– Denne telefonen gjør det enkelt, da. Nå gleder jeg meg til å ta den med meg rundt i verden og lære enda mer.

Vis beste fototips:

  • LLF: lokasjon, lys og framing.
  • Husk: det finnes ingen fasit!
  • Tør å ta dårlige bilder – og prøv på nytt!

Følg Vi: @viductruong