Raskere oppkobling og bedre taledekning

... og du kan snakke og surfe samtidig.
Nå kan du ringe med 4G

Aldri før har det vært bedre mobildekning i Norge, godt hjulpet av Telenors omfattende 4G-utbygging.

Resultatet av dette er at det enkelte steder i vårt langstrakte er mulig å surfe lynraskt på 4G-nettet, selv om taledekningen via 2G- og 3G-nettet ikke er like godt.

Dette problemet er det nå slutt på. Som første og eneste aktør har Telenor nå lansert 4G Tale, en ny teknologi som gjør det mulig å bruke 4G-nettet også til vanlige telefonsamtaler.

Bedre taledekning

Som Telenor-kunde vil du med 4G Tale kunne nyte bedre taledekning rundt om i landet, med langt færre avbrudd i samtalene.

4G-teknologien tillater raskere overføring av større datamengder, noe som gjør at samtalene også oppleves bedre med krystallklar HD-lyd og redusert bakgrunnsstøy.

Ettersom 4G-nettet tar i bruk flere frekvenser, medfører 4G Tale bedre taledekning også i godt utbygde deler av landet. Dette skjer fordi teknologien kan ta i bruk frekvensbånd som har god rekkevidde selv i robuste hus, nye og store kontorbygg – og ikke minst bilen din.

Med 4G Tale vil du altså kunne ringe uten problemer, selv om vanlig 3G og 2G ikke fungerer optimalt.

Raskere oppkobling

En annen fordel med 4G Tale er at samtalene kobles opp umiddelbart etter at du har trykket på «ring»-knappen.

Tradisjonelt har vi gjerne måttet vente 7-15 sekunder fra vi trykker på «ring»-knappen til det faktisk begynner å ringe. Med 4G Tale er denne oppkoblingstiden nå redusert til 1-2 sekunder.

Snakk og surf samtidig

Om du noen gang har forsøkt å surfe etter noe på mobilnettet samtidig som du prater i telefonen, har raskt oppdaget at dette ikke så lett lar seg gjøre.

Med 4G Tale er ikke lenger dette noe problem, og du kan nå både surfe og snakke samtidig over 4G-nettet.

Som med alle andre telefonsamtaler, vil også 4G Tale takseres som vanlige mobilsamtaler (og ikke spise av datapakken din). Har du inkluderte minutter i abonnementet ditt, vil du bruke av disse – ellers betaler du bare vanlig ringetakst.

Som en aldri så liten bonus medfører 4G Tale også at mobilsamtalene dine bruker mindre av batteriet!

Slik får du 4G Tale

Først og fremst trenger du en nyere mobil som støtter 4G Tale. Om du ikke har byttet SIM-kort siden 2012, trenger du også et nytt 4G SIM-kort. Dette bestiller du på Mine Sider eller i Mitt Telenor-appen. Ved kjøp av ny mobil får du automatisk 4G SIM-kort.

4G Tale aktiviseres automatisk på de fleste telefoner – med unntak av på iPhone, der tjenesten foreløpig er slått av som standard.