Snur opp-ned på markedet for privatundervisning og leksehjelp

Som Telenor-kunde får du nå rabatt på de første timene via Learnlink.
Prøv LearnLink med rabatt

Markedet for privatundervisning er i kraftig vekst, og da dukker det gjerne opp nye aktører – som gjerne også utfordrer de etablerte.

Learnlink er nettopp et slikt selskap, som nå ønsker å tilby både privatundervisning og leksehjelp av høy kvalitet, uten at du må betale for mye.

Bare to år etter oppstarten er Learnlink nå den raskest voksende aktøren av leksehjelp på markedet, og har allerede 700 undervisere tilgjengelige innen et mangfold av fag.

Som Telenor-kunde får du nå rabatt på 49 kroner på hver av de første ti timene med personlig tilpasset undervisning fra Learnlink.

Så raskt behovet

Det hele begynte da daglig leder og Learnlink-gründer Jonas Hyllseth Ryen flyttet til Trondheim for å begynne på NTNU.

– Jeg trengte penger, og så etter en deltidsjobb. Det fikk jeg hos et privatundervisningsselskap, og fikk etter hvert flere faste elever.

En av disse elevene fikk privatundervisning av Ryen to timer i uken. Hun gikk raskt opp i karakter.

– For dette betalte familien 600 kroner i timen, og av disse fikk jeg 200 kroner. Jeg hadde i utgangspunktet ikke noe problem med dette, inntil familien ikke lenger hadde råd til å betale for undervisningen, sier Ryen og fortsetter:

– Da tapte alle. Eleven mistet muligheten for privatundervisning, og jeg mistet en ekstrainntekt. Samtidig så jeg hvor lite privatundervisningsbyrået gjorde for pengene. Da tenkte jeg «dette gidder jeg ikke lenger», og la ut en egen annonse om privatundervisning.

Disse står bak LearnLink

Fra venstre: Jonas Hyllseth Ryen, Martin Lømo-Hansen Borander, Johannes Berggren og Tellef Tveit.

Det tok ikke lang tid før henvendelsene strømmet på fra folk som ønsket privatundervisning.

– Raskt kom jeg til det punktet der jeg ikke klarte å ta unna alt selv, og delte derfor ut oppdrag til andre. Da skjønte jeg at det kunne være et marked for en smartere måte å tilby og bestille privatundervisning, sier Ryen.

I rask vekst

Dermed var ideen til Learnlink sådd. Ryen ringte til kompisen Johannes Berggren, som hadde den teknologiske kompetansen til bygge opp en fungerende tjeneste.

– Det var selvfølgelig mer omfattende enn vi trodde da vi startet, og kanskje var vi litt naive. Samtidig så vi raskt at dette hadde noe for seg, sier Ryen.

Spol frem to år, og Learnlink er i dag ikke bare etablert, men allerede også i kraftig vekst.

– Vi ser at de beste undervisere har lyst til å være tilknyttet Learnlink, der de har mye frihet – men også mye ansvar. Underviserne setter sin egen pris, slik at oppsiden kan være større enn hos andre aktører. Samtidig ser vi at snittprisen på en undervisningstime via Learnlink jevnt over koster under halvparten av det konkurrentene tar, sier Ryen.

LearnLink tilbyr både privatundervisning og leksehjelp

Han forteller at prisnivået i markedet ellers gjerne ligger på 800 kroner for 45 minutter med leksehjelp.

– Det blir fort mange tusen i løpet av en måned. Dermed blir også privatundervisning en luksusvare, som ikke alle har råd til. Ettersom vi fjerner fordyrende mellomledd, kan Learnlink tilby privatundervisning også til de som ellers ikke ville hatt råd til det.

I skrivende stund er snittprisen på en undervisningstime via Learnlink på 311 kroner – en pris som varierer noe basert på hvor du bor og hva du trenger hjelp med.

Tilbyr hjelp der du er

Privatundervisningen og leksehjelpen som tilbys via Learnlink er kvalitetssikret, og tilpasess elevens personlige behov.

I tillegg har underviserne tilgang på de nyeste læringsverktøyene, samt at de får offentlige tilbakemeldinger fra tidligere elever.

– Vi gjør vårt beste for at elevene matches med riktig underviser, og har en 100% fornøydgaranti som innebærer at du ikke må betale før første time er unnagjort og du er fornøyd, sier Ryen.

I tillegg er ingen bindingstid på tjenesten, og du betaler bare for så mange timer som du faktisk har behov for.

LearnLink tilbyr både privatundervisning og leksehjelp

Med økningen i antall kunder, meldte det seg også nye utfordringer – eller muligheter, alt ettersom.

– Vi ser for eksempel hvilke enorme muligheter som ligger i nettundervisning. Mens de beste studentene gjerne bor i byene, er det mange i distriktene som ønsker hjelp. Takket være mulighetene nettet gir, kan du få undervisning fra de beste studentene uansett hvor i verden du befinner deg. Learnlink er også den eneste aktøren på markedet som gir deg oppfølgning på nett mellom timene. På den måten kan du alltid få hjelp når det trengs mest, sier Ryen.

Han nevner for eksempel at de beste underviserne i realfag gjerne sitter i Trondheim, mens etterspørselen etter disse er størst i Oslo. Men avstandene kan også være større – kunnskap har som kjent ingen grenser:

– Vi har faktisk en underviser som sitter i Korea, og som lærer en her hjemme i Norge å snakke koreansk.

Populært på Online.no nå: