• Dette betyr iOS 11 for deg

Her er de største iOS 11-nyhetene

Gir deg «ny» iPhone.
Dette betyr iOS 11 for deg

Apple har nå lansert iOS 11, siste versjon av operativsystemet til iPhone og iPad.

Det første som møter deg i oppdateringen, er en rekke små endringer i designet – som mer uthevet tekst og nytt utseende på standardappene.

Men oppdateringen er heldigvis mer enn bare et ansiktsløft.

Enkelt å oppdatere

Har du en iPhone 5S eller nyere, kommer varselet om iOS 11-oppdateringen automatisk. Du kan også gjøre dette manuelt i Innstillinger > Generelt > Oppdatering. Husk å ta backup av mobilen din via iCloud før du setter i gang.

Her er de største iOS 11-nyhetene:

Nytt kontrollsenter

Kontrollsenteret i iOS 11

Sveiper du opp fra bunn av skjermen etter å ha installert iOS 11, vil du raskt merke at kontrollsenteret er blitt helt nytt.

I tillegg til at alt er blitt trykket inn på én skjerm, kan du nå legge til eller fjerne snarveier til smarte funksjoner du bruker ofte, etter eget ønske.

Blant de nye kontrollene du kan legge til, er notatblokk, bilmodus, Apple TV-fjernkontrollen, en kjekk av/på-knapp for spareblussmodus – og den helt nye muligheten for å ta opp video fra iPhone-skjermen.

Enkel scanning i notater-appen

Notater-appen er blitt enda mer nyttig, ved at du nå kan scanne inn dokumenter direkte fra iPhone-kameraet. Du kan deretter beskjære kanter, samt fjerne skjevheter og justere fargene.

Det vil dermed bli lagret sammen med de andre notatene dine, på tvers av Apple-enhetene dine – perfekt for kvitteringer og andre ting du gjerne vil ta vare på.

Skriv med én hånd

Du kan lettere skrive meldinger med én hånd

Ofte bruker du mobilen din bare med én hånd – og da kan det tidvis være vanskelig å rekke bort til bokstavene på andre siden av skjermen (spesielt om du har en stor telefon).

Dette er løst i iOS 11, ved at du enkelt kan flytte tastaturet mot venstre eller høyre side av skjermen, alt ettersom hva du foretrekker. Trykk bare ned på emoji-knappen og hold inne – og du får opp valget.

Automatisk fjerning av ubrukte apper

Sletting av apper kan skje automatisk i iOS 11

Kanskje har du mange apper som sjelden brukes? Dersom det begynner å bli trangt om lagringsplassen, har iOS 11 en ny funksjon for automatisk fjerning av ubrukte apper som kan være nyttig.

Denne avinstallerer selve programmet når du begynner å gå om for plass, men lagrer dokumenter og data slik at du senere kan re-installere appen og fortsette som før.

Det blir også lettere å finne andre måter å frigjøre plass på, via en ny oversikt over iPhone-lagringen.

Bedre oversikt på låseskjermen

Kanskje vil du ikke legge spesielt mye merke til det, men i IOS 11 er låseskjermen og notifikasjonssenteret nå samlet, for enklere oversikt over alle varslene du får fra forskjellige apper.

Ny «filutforsker»

I stedet for den tidligere iCloud Drive-appen, vil du i iOS 11 bli møtt av en helt ny Filer-app. Denne lar deg lettere jobbe med og søke i filer du har lagret i iCloud (og andre skytjenester) eller direkte på mobilen din.

Helt ny App Store

Uten det store tilbudet av apper, hadde det neppe vært like attraktivt å bruke iPhone. Men med over to millioner apper tilgjengelig i App Store, er det ikke rart om tilbudet kan virke litt ... overveldende.

Det forsøker Apple nå å gjøre noe med i iOS 11, med en helt nydesignet App Store. I tillegg til et mer oversiktlig og informativt design, er det nå lagt til en ny «i dag»-fane som med et magasin-preg gir deg mer innblikk i en rekke utvalgte apper.

I tillegg det innført et mer tydelig skille mellom spill og andre apper.

Populært på Online.no nå: