Søk

Online.no

Meny

Meldinger i skyen og musikk i alle rom: Dette er nytt i iOS 11.4

Sjekk alle nyhetene i Apple-oppdateringen.

Apple har nå rullet ut iOS 11.4, den hittil nyeste versjon av iPhone- og iPad-operativsystemet.

Som vanlig følger en rekke nyheter med på lasset – blant annet en større støtte for å lagre meldinger i skyen, samt en bedre versjon av mediedelingsfunksjonen AirPlay.

Her er de største nyhetene i iOS 11.4:

LYD I ALLE ROM: Med AirPlay 2 kan du strømme lyd til trådløse høyttalere i forskjellige rom. Enten det er Apples kommende HomePod, eller en annen høyttaler fra de mange produsentene som vil støtte standarden.

Spill av musikk i alle rom

Apple har i mange år tillatt musikkstreaming fra en iPhone eller iPad via deres AirPlay-funksjon.

Nå har denne fått en solid overhaling, og i AirPlay 2 er det endelig støtte for strømming av lyd til forskjellige enheter (som støtter AirPlay 2-standarden).

Dermed kan du for eksempel høre på en sang eller podcast rundt om i hele huset, eller velge å strømme to forskjellige ting på hvert sitt sted. Perfekt om du for eksempel vil høre en podcast på kjøkkenet mens du lager middag, mens barna hører på noe helt annet i stua.

Allerede støttes AirPlay 2.0 på Apple TV4 – som også må oppgraderes til iOS 11.4. Men også når Apple (forhåpentlig snart) lanserer deres smarthøyttaler HomePod også i Norge, kan du styre flere av disse på en gang med en iPhone eller iPad – gjerne stemmestyrt via Siri.

Også andre trådløse høyttalere som Sonos One og Libratone Zipp vil etterhvert få støtte for AirPlay 2.

Slik oppdaterer du iOS:

  • Koble enheten til strøm og koble den til Internett via Wi-Fi
  • Trykk på Innstillinger > Generelt > Programvareoppdatering
  • Trykk på Last ned og installer
  • Trykk på Installer for å oppdatere nå
  • Oppgi sikkerhetskoden hvis du blir bedt om det

Full oversikt over meldinger i skyen

Nytt i iOS 11.4 er også en bedre støtte for synkronisering av meldinger – både iMessage og SMS – via iCloud.

Før var det ikke sikkert at du fikk opp en melding på en iPhone hvis den for eksempel først tikket inn på en iPad, og iPhonen var utenfor dekning eller skrudd av. Og slettet du for eksempel en melding på iPaden, ble den ikke borte på iPhone.

Det er det nå slutt på: Om du skrur på den nye funksjonen for meldinger i iCloud, vil alle meldingene dine være synkronisert via skyen. Dermed vil du alltid har full oversikt, uansett hvilken enhet du er på.

Du aktiverer funksjonen i Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud, for deretter å skru på Meldinger under Apper som bruker iCloud.

Med denne funksjonen aktivert, vil alle meldingene dine (inkludert vedlegg) bli lagret i iCloud. Utover synkroniseringen, betyr også det at du ikke mister noen meldinger om du skulle miste mobilen – samt at selve meldingene ikke spiser av lagringsplassen på enheten.

Meldinger i iCloud kommer forøvrig også snart til Mac, i den kommende macOS 10.13.5-oppdateringen.