• Disse appene virker ikke i iOS 11

Sjekk hvilke av iPhone-appene dine som ikke vil virke i iOS 11

Unngå overraskelser når du oppdaterer.
Disse appene virker ikke i iOS 11

Når Apple slipper iOS 11 om kort tid, vil mye oppleves som nytt og friskt på iPhonen din.

Men under panseret følger også en endring som potensielt kan medføre at du ikke får startet enkelte av favorittappene dine. iOS 11 støtter nemlig ikke eldre 32-bits-apper, og vil dermed ikke kjøre disse.

Du kan lett sjekke hvilke apper dette gjelder, slik at du er forberedt før du installerer iOS 11.

Varslet endring

Apple introduserte 64-bits-prosessorer allerede med iPhone 5S, men har støttet både 32-bits- og 64-bits-apper – helt frem til iOS 11.

Enkelt forklart kan 64-bits-prosessorer behandle mer data på kortere tid enn 32-bits-prosessorer. De fleste nyere datamaskiner er derfor 64-bits – inkludert mange mobiler.

Sik finner du appene som ikke virker i iOS 11

Det er derfor spesielt eldre apper som nå er utsatt. Har ikke utvikleren oppdatert appen sin på en god stund, er det derfor en viss risiko for at den er 32-bits og dermed ikke vil kunne kjøres i iOS 11.

Slik sjekker du appene dine:

For å se hvilke av iPhone-appene dine som ikke vil fungere i iOS 11, går du inn på følgende meny:

  • Åpne Innstillinger
  • Velg Generelt
  • Velg Om
  • Velg Apper

Her ser du oversikten over hvilke apper som eventuelt kan oppdateres for å fungere i iOS 11 – og hvilke som ikke vil støttes før utviklerne oppdaterer dem.

Det skal være nærmere 200.000 32-bits-apper i App Store, blant disse svært mange spill. Utviklerne av disse har lenge kjent til den kommende endringen – og med iOS 11-kniven på strupen vil de kanskje ta seg bryet med å oppdatere appene sine?

Populært på Online.no nå: