Så enkelt får du Night Shift på iPhone

Riktig lys på mobilen sikrer nattesøvnen.
Night shift på iPhone

Om du har for sterkt lys på iPhone-skjermen på kvelden, kan det faktisk påvirke nattesøvnen.

Med iPhone-funksjonen Night Shift sørger du enkelt for at mobilen tilpasser seg din døgnrytme.

Med funksjonen påslått, vil skjermens fargetemperatur og lysstyrke automatisk justeres til et mer behagelig nivå når det nærmer seg leggetid.

Slik aktiverer du Night Shift:

  1. Gå til Innstillinger > Skjerm og lysstyrke og velg Night Shift
  2. Aktiver funksjonen ved å skru på Planlagt-bryteren
  3. Trykk deretter på Fra/til for å bestemme når Night Shift skal skru seg på og av. Du kan bestemme faste tidspunkter, eller følge solnedgang og -oppgang
  4. Du kan også velge hvilken fargetemperatur du liker best ved å dra bryteren fra kaldt til varmt nederst. Rødt lys er best for øynene, men graden som ønskes varierer ofte fra person til person
Night shift kan enkelt skrus av og på via hurtigmenyen

OBS: Night Shift krever at du har installert iOS 9.3 eller nyere. Funksjonen er også tilgjengelig på iPad og iPod Touch.

Skru på/av manuelt

  • Om du velger å la Night Shift følge soloppgang og -nedgang, vil mobilen hente informasjon om dette basert på stedet du oppholder deg.
  • I vinterhalvåret vil dette for oss i Norge gjerne medføre at mobilen skrur på funksjonen allerede når det begynner å bli mørkt ute på ettermiddagen.
  • Du kan unngå dette ved å sette egne tidspunkter i innstillingene. Men du kan også velge å skru på eller av funksjonen manuelt, om du en gang imellom vil ha en lysere skjerm.
  • Dette gjør du enkelt ved å dra opp hurtigmenyen fra bunn av iPhone-skjermen og trykke på Night Shift-knappen.

Populært på Online.no nå: