Søk
Meny

Usikker på et ord? Slik slår du det enkelt opp på iPhone

Det er enkelt å bruke ordbokfunksjonen.

Rett som det er hender det at du snubler over et ord du er usikker på hva betyr.

Om det skjer mens du surfer på en iPhone eller iPad, er heldigvis ikke svaret lenger unna enn en liten berøring på skjermen.

Slik gjør du:

  1. Om du lurer på hva et ord betyr, trykker du på ordet med fingertuppen - og holder inne
  2. Du vil da få opp en liten meny, som også kan brukes til å blant annet kopiere ordet til utklippstavlen
  3. Velg Slå opp
  4. Du vil deretter få opp en side med korte oppsummeringer og definisjoner fra en rekke kilder, avhengig av ordet som slås opp
  5. Disse kildene kan være for eksempel Norsk ordbok og Wikipedia. Om du ikke får svaret i oppsummeringene, kan du trykke deg videre til kilden for å lese mer

Merk at funksjonen ikke fungerer på ord i lenker - de må typisk stå i brødtekst i en artikkel. Du må også være koblet til mobilnett eller wi-fi for å kunne gjøre oppslag mot nettet.

Funksjonen fungerer på tvers av alle programmer i iOS der du ellers har mulighet til å markere og kopiere tekst, men gjerne ikke inne i enkelte apper.

Oppslaget kan også lede til andre ting, som filmer på Netflix, tv-programmer på NRK Nett-tv, bøker på iBooks, apper i App Store og så videre.

Vær obs på at oppslaget skjer basert på språket du har valgt på telefonen. Om du har norsk bokmål på telefonen, vil for eksempel et oppslag på killing ikke gi deg den engelske definisjonen på ordet, men den norske geitekilling - samt en lenke til tv-serien The Killing på Netflix.