• Slik får du mest ut av iPhones Helse-app

Få full oversikt over helsen på iPhone

Slik bruker du Helse-appen best.
Slik får du mest ut av iPhones Helse-app

Visste du at du har en app på iPhonen din som samler alt av helseopplysninger for deg?

Appen heter enkelt og greit Helse, og måler skritt, vekt, løping, kaloriinntak, stressnivå, søvn og mer til – gjerne med hjelp fra andre iPhone-apper og smartdingser du eventuelt måtte ha.

Ved å ha all denne informasjonen samlet på ett sted, kan du få bedre oversikt over nettopp helsen din. Les videre for å se hvordan du kan få mest ut av Helse-appen!

Fire hovedkategorier

Når du åpner opp Helse-appen, vil du bli møtt av fire kategorier, som hver seg er viktig for helsen din: Aktivitet, oppmerksomt nærvær, ernæring og søvn.

Helsedata

Helse-appen har fire hovedkategorier.

I hver av disse kategoriene kan du få oversikt over hvordan du har prestert, for lettere å kunne spore tendenser og utviklinger.

  • Aktivitet: Her spores alt av bevegelse, fra dine daglige skritt (eller mangelen på dem) til mer intense treningsøkter – helt ned til antall svømmetak, sykkeltråkk og oksygenopptak
  • Oppmerksomt nærvær: Dette er «mindfulness»-delen av appen, der du kan registrere pausene du tar til å samle tankene og gi hjernen en pause
  • Ernæring: I løpet av en dag spiser og drikker du gjerne mye rart. Ved å få oversikt over hva du putter i deg, er det også lettere å se hva det kanskje blir litt mye av – eller litt lite?
  • Søvn: Søvn er viktig – og kanskje kan det å se søvnvanene dine på ett sted gjøre at du kommer deg litt tidligere i seng?

Spor aktivitet direkte i Helse-appen ...

Favoritter

Du kan velge dine egne favoritter for enkel tilgang.

Innebygget i iPhone er det allerede en rekke svært avanserte bevegelsessensorer, i tillegg til GPS.

Dette betyr at iPhone allerede før du har tatt appen i bruk, har sporet hvor mange skritt du har gått, hvilke distanser du har beveget deg, og hvor mange etasjer du har gått i trapper.

... eller fra andre kilder

Om du ønsker å spore aktiviteten din mer spesifikt, kan du knytte Helse-appen opp mot andre tredjepartsapper.

Det finnes en lang rekke gode helse-apper på iPhone:

Flere andre funksjoner

I tillegg til punktene over, er det en rekke andre ting du selv kan registrere i Helse-appen, avhengig av dine egne behov. Enten dere prøver å få barn, eller du må holde styr på insulinet, er det egne kategorier som passer for deg. Dette kan være data som registreres via egne apper eller dingser (som smarte glukosemålere), eller du kan registrere det manuelt rett i Helse-appen.

Helsedataene du selv bruker mest, kan du også sette som favoritt – slik at du får det som er mest relevant for deg presentert på startskjermen.

I Helse-appen kan du også oppgi nødinformasjon, som mobilnummeret til pårørende, eventuelle allergier, om du er organdonor og mer til. Dette er informasjon som hvem som helst kan få tilgang til selv på en låst iPhone, i tillfelle nødsituasjoner.

All annen helseinformasjon er sikkert lagret i Helse-appen – eller ikke, dersom du velger det.

Populært på Online.no nå: