Se hva ikonene på iPhonen din betyr

Ja, for hva menes egentlig med den pilen - og hvorfor har batteriet begynt å lyse gult?
Mobilskjerm

Design og materialkvalitet er vel og bra, men en av hovedstyrkene til iPhone er fortsatt at de kan brukes av hele familien. 

Men det vil jo ikke si det samme som at de ikke er avanserte, så om du fra tid til annen ser noe på skjermen som du ikke er helt sikker på hva betyr, er du neppe alene.

Her er uansett vår huskeliste over ikoner det er kjekt å ha kontroll på.

PS: Er du Android-bruker? Trykk her for å bli guidet gjennom Android-ikonene

Ikonene til høyre

Appikon
 • Pilen er symbolet for stedstjenester.
  Pilen vil altså komme opp når en av mobilens apper henter inn data over hvor du befinner deg. Klassiske eksempler er kart eller kameraet.

Tips: Vil du slå stedstjenester av eller på, eller se hvilke apper som bruker tjenesten? Velg innstillinger -> Personvern -> Stedstjenester.

mobilsymbol
 • Bluetooth-symbolet.
  Når du ser symbolet til venstre betyr det at iPhonen har Blutooth-funksjonen skrudd på. Merk deg imidlertid at fargen på symbolet vil variere. Er Bluetooth-symbolet blått eller hvitt, viser det at mobilen er koblet til en enhet, for eksempel til bilens handsfree-løsning eller dine trådløse hodetelefoner. Er derimot symbolet grått betyr det at enheten iPhonen er paret med, enten er slått av eller befinner seg utenfor rekkevidde.
Batterisymbol
 • Gult symbol på batteriet = spareblussmodus.
  Vanligvis er fargen på batteri-indikatoren grå eller sort, men når det snart er tomt lyser det rødt, for så å skifte til grønt når mobilen blir satt til lading.

Når den er gul, er derimot spareblussmodus aktivert. Det kan være smart hvis du begynner å gå tom for strøm og ikke har lader tilgjengelig, men husk at enkelte operasjoner da vil gå litt tregere enn vanlig.
Tips: Funksjonen slås av eller på ved å gå på innstillinger -> Batteri. Der kan du også velge om du vil at batteritiden skal vises i prosent eller ikke.

Symbolene til venstre

4G-symbol
 • Prikkene helt til venstre viser styrken på mobilnettverket du er koblet til, og er altså en bekreftelse på at du kan ringe og motta samtaler. Mangler du dekning vil det stå “ingen tjeneste”.
 • 4G viser at du er tilknyttet Telenors 4G-nett, og står det 3G er du tilknyttet operatørens 3G-nett, også videre - også videre.

Tips: Har du en iPhone 6S eller 6S+, har du faktisk tilgang til Telenors 4G+ nett selv om det bare er 4G som vises i displayet. Fordelen er uansett enda raskere datahastigheter!

WiFi-symbol

Wi-Fi-symbolet viser naturlig nok at mobilen din er koblet til et trådløst nett, og antallet streker viser hvor kraftig signalet er.

Del nettet ditt med andre

En av de store fordelene med å ha et kjapt mobilabonnement er at det gjør det lett å dele nettforbindelsen din med andre. 

Delt nett på mobil

Det kan være junior som har lyst til se Netflix på iPaden i bilen, eller det kan være deg selv som har behov for å få din bærbare PC på nett når du er på hytta. 

Slik gjør du det: Velg innstillinger -> Delt Internett -> Skru av eller på

Når du deler nettforbindelsen din er det imidlertid DU som betaler regningen, så for at du ikke skal glemme at noen surfer på deg vil selvsagt iPhonen din si fra. Det gjør den ved å legge et blått bånd øverst på iPhone-skjermen når en enhet er koblet til.

Delt internett-symbol
 • Delt Internett-symbolet, som du ser i ringen over, vil også komme opp i skjermmenyen når funksjonen er slått på.
  PS: Du kan selvsagt la flere enheter koble seg til samtidig, og tallet bak symbolet viser hvor mange enheter som til enhver tid er tilkoblet.

Populært på Online.no nå: