Søk
Meny

– 5G på iPhone 12 vil gjøre at snøballen virkelig begynner å rulle

Butikksjef Erlend Koppang ved Telenorbutikken på Fornebu viser iPhone 12 med 5G

Med iPhone 12 vil flere få øynene opp for de mange 5G-fordelene, tror butikksjefen på Telenorbutikken på Fornebu.

Da Telenor åpnet 5G-nettet i mars var Fornebu i Bærum blant de første stedene i landet der man kunne ta neste generasjons mobilnett i bruk.

Butikksjef i Telenorbutikken på Fornebu, Peder Bjørnstad Koppang, har dermed god innsikt i hva 5G kan bety for dagens og fremtidens mobile hverdag.

Med de nye iPhone 12-modellene – som alle støtter 5G – vil man kunne dra full nytte av hastigheten og kapasiteten i Telenors 5G-nett.

Når kundene kommer innom og spør hva 5G kan bety for dem, trekker Peder spesielt fram tre ting. Det første er den enorme hastigheten.

Sømløs strømming og surfing

– Vi viser helt enkelt hvor raskt det går – når du surfer mellom nettsider går det kjempefort. Det tar ikke fire sekunder før en nettavis laster, men heller 0,2 sekunder. Alt blir mer sømløst og mye raskere med 5G, sier Koppang.

Med de nye iPhone 12-modellene har Apple introdusert «Smart Data Mode», som vil si at telefonen bytter mellom 5G og 4G ut ifra behov. På denne måten sparer man både batteriet og sikrer at man har tilgang til kapasiteten og hastigheten i 5G-nettet når det trengs.

– iPhone 12 er rask og kan gjøre mange operasjoner samtidig, men på nett har 4G av og til kunnet være en liten flaskehals. Nå vil telefonen dytte deg over til 5G-nettet når du gjør litt tyngre arbeid – og da går det virkelig raskt, forklarer butikksjefen.

Han påpeker også at denne funksjonen selvsagt kan skrus til slik at man kan være tilkoblet 5G-nettet hele tiden.

iPhone 12 støtter 5G

LYNRASKT: Med 5G-dekning på Fornebu kan butikksjef Peder Koppang sammenligne 5G-opplevelsen med det man får over WiFi ... og resultatene imponerer.

Krystallklare videosamtaler

Med 5G fra Telenor får du videosamtaler i HD-kvalitet med oppløsning på 1080p, enten du sitter i jobbmøte fra hjemmekontoret eller holder kontakten med familie og venner. Butikksjefen på Fornebu har selv erfart dette.

 – Jeg ringte min farfar på 88 år på FaceTime, og han kommenterte med en gang at bildet var krystallklart. Internett skal være for alle, og det å kunne snakke med hverandre klart og tydelig selv om man ikke er i samme rom synes han er veldig gøy – og han skal selv kjøpe den nye iPhone 12 mini, forteller Peder.

Plass til alle – hjemme og på reisefot

Med hastigheter som er opp til ti ganger raskere enn dagens 4G-nett, vil 5G by på nye muligheter for internettdeling – både innenfor og utenfor hjemmets fire vegger.

Butikksjefen i Telenorbutikken på Fornebu ser for seg at 5G kan bli en real utfordrer til vanlig hjemmenett, og vil utgjøre en stor forskjell for dem som bruker telefonen som modem, enten du er hjemme eller på reisefot.

– Apple har nå gjort sånn at når du deler internett fra iPhone 12, så skjer det over 5GHz-båndet. Vanlige hjemmenettverk på 2,4GHz blir fort forstyrret, og man har ikke mulighet for den samme hastigheten som 5G gir, sier han.

– I tillegg vil problemstillinger knyttet til kapasitet på steder der det samles mange mennesker forsvinne med 5G. Operatørene har tidligere hatt utfordringer med å opprettholde god dekning der mange samles, men 5G vil sørge for tilgjengelig og god hastighet for alle, forklarer Peder videre.

Ta 5G-steget med iPhone 12

Apple lanserer nå totalt fire nye iPhone-modeller: iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max – alle med støtte for 5G.

Butikksjefen på Fornebu sier at i tillegg til 5G-støtten er kundene i butikken spesielt imponert over kameraet på de nye modellene.

– Nattmodusen er fantastisk! Det å kunne ta gode portrettbilder i mørketiden er virkelig et pluss – og det gjelder også for selfies med frontkameraet. Når mobilkameraene har blitt så gode, selger folk speilreflekskameraet sitt, sier Peder.

De nye modellene fra Apple er de første 5G-modellene fra produsenten, og Peder Bjørnstad Koppang tror dette kan føre til at 5G blir mer tilgjengelig for alle.

– Det at Apple har flere 5G-kompatible modeller ute i år, kan gjøre at snøballen virkelig begynner å rulle og at flere hiver seg på og omfavner mulighetene som 5G gir, fra apputviklere til mobilprodusenter og nettoperatører, sier han.

Norges beste mobilnett blir enda bedre

Telenor var først ute med å lansere 5G-nett i Norge, og har også Norges raskeste mobilnett og beste dekning – ifølge Ookla sin speedtest-kåring.

– Telenor har Norges beste mobilnett, og med 5G er det på god vei til å bli enda bedre – både på hastighet og dekning. Når det kommer ny teknologi så er vi der for kundene, avslutter butikksjefen i Telenorbutikken på Fornebu.