Søk
Meny

Her er iPhone 12 og iPhone 12 Pro – alle med støtte for 5G!

Iphone 12 i fem farger

Fantastiske nye muligheter og enorme hastigheter: Dette er nyhetene i iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max.

– Alle nye iPhone-modeller har kommet med en ny innovasjon – og med 5G på iPhone 12 tar vi det mest spennende steget til dags dato.

Dette var budskapet Apple-sjef Tim Cook kom med da han avduket de nye iPhone 12- og iPhone 12 Pro-modellene … som alle sammen har støtte for 5G, og dermed fremtidens mobilopplevelser.

Apple har lansert fire nye iPhone-modeller: iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro og iPhone Pro Max – du kan lese mer om alle sammen nedenfor.

iPhone 12

STØTTER 5G: Rundt hele kanten på iPhone 12-modellene finner du en klassisk kant ... som også fungerer som en 5G-antenne.

Utnytter 5G fullt ut

Med et «kantbånd» ikke ulikt det vi husker fra klassikerene iPhone 4 og 5, har de nye iPhone-modellene en svært effektiv 5G-antenne rundt hele mobilen – noe som sørger for enorme hastigheter og helt nye muligheter.

Takket være støtte for flere 5G-bånd enn noen andre smarttelefoner, vil de nye iPhone 12-modellene fullt ut kunne utnytte mulighetene i Telenors 5G-nett, som bygges ut i Norge i disse dager.

Både hardware og programvare i de nye iPhone-modellene er bygget fra bunn av for å kunne dra full nytte av de enorme hastighetene og kapasiteten i 5G-nettet. Når du ikke har bruk for 5G-fart, vil mobilen automatisk bruke 4G for å spare batteri – men straks farten er avgjørende, vil du gå rett over på 5G igjen.

Eksepsjonell skjerm – som tåler en støyt

iPhone 12 har samme skjermstørrelse som iPhone 11, men ettersom skjermen strekker seg lenger ut mot kantene, er selve mobilen 15 prosent mindre enn forgjengeren – samt at den er 11 prosent tynnere og 16 prosent lettere.

Men om du er spesielt opptatt av å ha en liten mobil som passer godt i lomma, vil den helt nye iPhone 12 mini være midt i blinken: Dette er den minste og letteste 5G-mobilen på markedet, med en mindre formfaktor enn den svært populære iPhone SE … samtidig som skjermen faktisk er større med sine 5,4 tommer.

Utover størrelsen, er iPhone 12 og iPhone 12 mini helt like. Begge har det Apple kaller en Super Retina XDR-skjerm med OLED-teknologi, som har dobbelt så høy oppløsning som iPhone 11-skjermen – og støtte for Dolby Vision-HDR, en kombinasjon som sikrer en utrolig fargegjengivelse og sylskarpe detaljer.

Nytt er også selve materialet i skjermen, som Apple kaller ceramic shield, utviklet med såkalte «nanokrystaller». Dette skal etter sigende være sterkere enn noe annet smarttelefon-glass – om du mister mobilen i bakken, skal det være fire ganger så stor sjanse for at glasset overlever fallet.

iPhone 12 og iPhone 12 mini

LITEN ... OG MINST: iPhone 12 og iPhone 12 mini.

Ekstrem kraft under panseret

Som vanlig med en ny generasjon iPhone, introduserer Apple også her «den raskeste chipen noensinne i en smarttelefon» – denne gangen er navnet A14 Bionic (nylig også sett i iPad Air). Med 5-nanometers prosessorteknologi skal denne markere et stort steg for hva som er mulig med en mobiltelefon – blant annet takket være en 6-kjerners prosessor som er 50 prosent kjappere enn nærmeste konkurrent, og en 4-kjerners grafikkprosessor som også gir samme økning i grafikkytelse.

Samtidig har ytelsen dedikert til kunstig intelligens og maskinlæring fått et solid løft – noe som blant annet gjør underverker for hvordan bilder og videoer kan prosesseres (og forbedres) i sanntid.

Som en forsmak på hvilke muligheter som åpner seg med kombinasjonen av rå kraft og superfart med 5G – i dette tilfellet onlinespill med konsollkvalitet og lav forsinkelse – viste Apple fram spillet «League of Legends: WildRift» fra Riot.

Et markant kamera-løft

Ikke en ny iPhone uten noen tydelige forbedringer på kamerafronten. Som nevnt, er det mulig for iPhone 12 å forbedre bilder og videoer på helt nye måter, takket være A14 Bionic-chipen. Blant annet klarer mobilen og kameraet å hente ut detaljer i det som ellers ville vært mørke områder i bilder tatt i motlys, takket være Smart HDR 3-funksjonen. Nattmodusen er også enda bedre – og nå tilgjengelig på alle kameraene, inkludert frontkameraet og vidvinkel-linsen.

Med støtte for en større blenderåpning også i videomodusen (filmer i 4K med 60 bilder i sekundet) og time lapse-modusen, kan du lage noen temmelig imponerende videoer,

MagSafe på iPhone 12

MAGSAFE: Den trådløse ladingen er blitt enda enklere ... samtidig som magneten på baksiden åpner for fiffig tilbehør.

Trådløs lading – med noe attåt

Apple har støttet trådløs lading på mobilene sine en stund, men med iPhone 12 løftes dette til et nytt nivå med det de kaller MagSafe. Alle iPhone 12- og iPhone 12 Pro-modellene har nå fått en rekke magnetfunksjoner bygget inn i bakplaten, som gjør det mulig for både trådløse ladeplater og annet tilbehør å «snappe» seg fast til mobilen med en perfekt posisjonering.

iPhone 12 støtter kjappere trådløs lading på 15W, men du kan også få deksler og lommebøker som lett kan festes til mobilen – det vil etterhvert også komme utstyr fra tredjepartsleverandører som benytter seg av MagSafe. Fint er det også at en MagSafe-lader kan festes utenpå annet tilbehør (som et deksel eller en lommebok), slik at du slipper å fjerne dette for hver gang du skal lade.

Samtidig lanserer Apple en sammenbrettbar MagSafe Duo-lader, som kan lade både en iPhone 12 og en Apple Watch samtidig.

Og apropos lader: Nå er det slutt på at du får med en ladekloss (samt tråd-ørepluggene) med på kjøpet, noe Apple begrunner i et miljøhensyn – dette er noe det finnes mange millioner ubrukte av i markedet. I stedet får du med en USB-C til lightning-kabel (for joda, iPhone 12 kan fortsatt lades med kabel).

iPhone 12 Pro i gull

EKSKLUSIVT: iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max kommer i fire skinnende farger, blant dem gull.

Ekstra mye stas i Pro-modellene

Som vanlig kommer iPhone 12 også i to Pro-modeller, iPhone 12 Pro og iPhone Pro Max, med skjermstørrelser på henholdsvis 6,1 og 6,7 tommer – men likevel har de omtrent samme størrelser som forgjengerne i 11-serien (som hadde henholdsvis 5,8- og 6,5-tommers skjermer).

Her er det spesielt på kamerafronten at du vil merke forskjellen fra iPhone 12 og iPhone 12 mini. Blant annet har Pro-modellene en innebygget LiDAR-scanner (en radarbasert fjernmålingsteknologi) som blant annet gjør det mulig å ta utvidet virkelighet og autofokusering i mørke omgivelser til et helt nytt nivå, ved at mobilen kan registrere gjenstander og dybde i rommet.

Pro-modellene byr også på Deep Fusion-teknologi, en piksel-basert prosessering som fjerner støy og øker skarpheten – på alle fire kameraene, også frontkameraet.

I tillegg til mye bedre bildeytelse i mørket, samt 5x optisk zoom på iPhone Pro Max, kan både proff- og hobbyfotografer glede seg over det nye Apple ProRAW-filformatet, som kombinerer fordelene som følger med de AI-forbedrede bildene med dybden og fleksibiliteten som følger med tradisjonelle RAW-formater.

På iPhone 12 Pro-modellene kan du også filme med Dolby Vision HDR aktivert – for deretter å redigere disse filmene direkte i foto-appen på mobilen.

Bakside av iPhone 12 Pro

LIDAR-SCANNER: På iPhone 12 Pro-modellene kan "se seg om" i rommet, også i mørke omgivelser, takket være LiDAR-scanneren.