Søk
Meny

Masse iPhone-kraft til en rimeligere pris: Her er iPhone SE 2020

Ikke sku hunden på hårene: Inni nye iPhone SE finner du like mye kraft som i iPhone 11 Pro – til under halve prisen.

«Mer enn du drømmer om. For mindre enn du tror.»

Slik oppsummer Apple selv temmelig godt sin nye iPhone SE 2020-utgave, som de overraskende lanserte onsdag 15. april.

Akkurat som den forrige SE-modellen, er formfaktoren på denne godt kjent fra før – denne gangen den nye mobilen tilsynelatende helt lik iPhone 8, med hjemknappen med innebygget fingeravtrykkleser på plass.

På innsiden er det imidlertid en helt annen historie: Her får du tilgang på samme kraftpakke som man finner inni iPhone 11 – bare til en langt lavere pris.

iPhone SE kommer i svart, hvit og rød.

iPhone SE kommer i svart, hvit og rød.

Stor kraft til en lav pris

Med en A13 Bionic-chip på innsiden, har nye iPhone SE faktisk akkurat like mye kraft som toppmodellen iPhone 11 Pro. Dette er ifølge Apple den raskeste datachipen på markedet, og du kan dermed være helt trygg på at mobilen kan hamle opp med alt du kaster mot den – enten det er snakk om tunge apper, avanserte spill eller opplevelser i utvidet virkelighet.

På baksiden finner du kun én kameralinse, men kamerasystemet har til gjengjeld 12 megapiksler og er drevet av samme A13 Bionic-chipen. Dermed har du for eksempel tilgang på portrettmodus med variabel dybdeskarphet og ulike typer portrettlyssetting – samt Smart HDR, som fremhever naturlige farger og justerer høylys og skygge for det aller beste resultatet. Og videoene, de kan du filme i 4K.ka

Med både toppkraft og et svært godt mobilkamera, er det veldig godt mulig at nye iPhone SE vil bli en favoritt hos de mange som ønsker seg noe av det beste iPhone-universet kan by på – men som ikke helt ønsker å bla opp det toppmodellene faktisk koster.

Nye iPhone SE takler alle apper og spill du måtte ønske å bruke den til.

Nye iPhone SE takler alle apper og spill du måtte ønske å bruke den til.

Ligger godt i hånden

iPhone SE 2020 kommer med en 4,7-tommers skjerm, noe som Apple selv beskriver som «den mest populære størrelsen». Skjermen er stor nok til både behagelig surfing og å vise frem bildene dine i all sin prakt – godt hjulpet av Retina HD-skjermen. Samtidig ligger mobilen både godt i hånden og kan gli lett ned i lomma, takket være de avrundede kantene og rammen i glass og aluminium.

En annen kjærkommen styrke, er batteriet: Med iPhone SE kan du ifølge Apple se opptil 13 timer video på én lading. Mobilen støtter dessuten både trådløs lading og hurtiglading – slik at du kan gå fra 0 til 50 prosent på 30 minutter med en 18-watts hurtiglader.

iPhone SE er også vannbestandig ned til 1 meter i 30 minutter, og tåler godt daglig bruk – også i støvete omgivelser.

iPhone SE blir tilgjengelig i utgaver på 64, 128 og 256 GB, og kommer i svart, hvit og knallrød.