Søk
Meny

«iPhone X på steroider»: Dette kan du forvente av iPhone XS

... for ikke å snakke om storebroren iPhone XS Max.

Det går ikke upåaktet hen når Apple lanserer nye iPhone-modeller – og spesielt ikke når de lanserer hele tre stykker samtidig.

Og skal vi tro de heldige journalistene som fikk legge sine hender på de nye modellene iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR, er det mange gode grunner å glede seg.

– Spektakulære skjermer

Blant de tilstedeværende på Apple-pressekonferansen i Cupertino, var Tek.no-journalist Finn Jarle Kvalheim.

I sin rapport – med ingressen «iPhone på steroider», trekker han spesielt frem den større iPhone XS Max som «den ultimate iPhone», med større, raskere og med bedre skjerm enn i fjorårets iPhone X-modell.

Både iPhone XS og iPhone XS Max har med sine super-retinaskjermer på henholdsvis 5,8 og 6,5 tommer «spektakulære skjermer», som det ifølge Kvalheim er et greit steg opp fra fjorårets modell:

– Fargene gnistrer uvanlig mye, og da Apples mann dro i gang Ready Player One på mobilskjermen, ble jeg omtrent flyttet tilbake til kinosalen for noen måneder siden. Dette er telefoner med virkelig gode skjermer, skriver Kvalheim.

Han trekker også frem de nye stereohøyttalerne, som skal gi et bredere lydbilde enn på tidligere iPhone-modeller. Selv om det var mye bråk i presseområdet, klarte høyttalerne å løfte lyden opp og frem.

Om han må velge mellom de to modellene, heller han spesielt mot den største – spesielt ettersom denne også kan skilte med et litt større batteri.

Perfekt for filmer og spill

ikke overraskende var mange av de største amerikanske tech-nettstedene tilstede på presse-eventet, blant dem Ars Technica.

Også de lar seg imponere av OLED-skjermen på iPhone XS.

– I fjor kalte jeg iPhone X-skjermen den beste mobilskjermen jeg noen sinne hadde sett. Det forble sant helt til jeg så iPhone XS og XS Max i dag. Om du spiller spill, eller ser filmer eller tv regelmessig på mobilen din, kan du ikke velge en bedre mobil, skriver Samuel Axon.

Han fikk også prøvd seg på Bethesda-spillet «The Elder Scrolls Blades» på mobilen, et spill som også ble demonstrert fra scenen under pressekonferansen.

– Jeg hadde spilt det på en iPhone X på E3-messen, og det var imponerende – men det var enda mer imponerende på den nye mobilen. Det så faktisk bedre ut enn spillets PC- og konsollbaserte forgjenger, «The Elder Scrolls V: Skyrim» gjorde på topp-pcer for få år siden, skriver han.

En stor nyhet som ikke føles for stor

Nettstedet The Verge har fått leke seg med de to modellene, og dveler litt over hvordan iPhone XS Max oppleves som en kjempestor mobil – uten nødvendigvis å føles ut som en:

– iPhone XS Max er større, javisst – men som du kan se av bildene er det faktisk vanskelig å skille mellom de to på fotografier. Den føles langt bedre enn noen «Plus»-iPhone tidligere, skriver Dieter Bohn.

Han innrømmer at han synes at disse tidligere pluss-modellene har vært litt uhåndterlige.

– Men Max virker å være mer ergonomisk på subtilt vis. Om du noen gang har ønsket et Plus-modell tidligere, men er blitt skremt av størrelsen, hadde jeg i hvert fall prøvd å holde den nye Max-størrelsen før jeg bestemte meg, skriver Bohn.

The Verge kimer i etter sin test av iPhone XS Max:

– iPhone Xs Max er det nærmeste Apple noen gang har kommet en fullstendig smartmobil-overkill [...] Å si at den er en håndfull, er ikke å overdrive, men her er det som er så rart: Den er overraskende lett, nesten i sjokkerende grad.

Superkjapp – og smart

Som forventet, er ytelsen i både iPhone XS og XS Max løftet enda noe hakk fra det vi fikk i iPhone X. Dette kan skje takket være den nye A12 Bionic-chipen, som i tillegg til et 50 prosent løft i grafikk-kraften også sørger for alt fra kjappere app-håndtering til opplåsing via FaceID.

Men også den nye Neural Engine-modulen, som er bygd for avansert maskinlæring i alt fra fotografering til utvidet virkelighet, gir nye muligheter.

Som du selv kan se demonstrert i videoen fra The Verge, kan du nå for eksempel styre dybdeskarpheten i bilder etter at de er tatt – dette er altså ikke noe du må bestemme deg for før du tar bildet.

Også bildekvaliteten fra de to 12 MP-kameraene på baksiden er som forventet god, skal vi tro det som ble sagt fra scenen, samt de kortvarige førsteinntrykkene etter pressemøtet. Det er lynkjapt å starte opp kameraet og fokusere på objekter i bildene, kameraet tar bedre bilder i dårlig lys – og mer til, som demonstrert i videoen under.