Søk
Meny

Dette er nyhetene i iOS 13.4.1

Deling av iCloud-mapper, nye memoji-klistremerker – og mer.

Tirsdag 24. mars slapp Apple nyeste versjon av iPhone-operativsystemet iOS, denne gang med versjonnummer 13.4. Selve oppdateringen finner du i Innstillinger > Generelt > Programvareoppdatering.

Som alltid medfører en ny versjon av iOS en rekke små og store forbedringer under panseret, men du kan også forvente flere nye og spennende funksjoner – som disse:

Oppdateringer i 13.4.1

Det har også kommet en liten oppdatering iOS 13.4.1, der det rettes en feil som gjorde at enheter som brukte iOS 13.4, ikke kunne delta i FaceTime-samtaler med enheter som brukte iOS 9.3.6 eller eldre eller OS X El Capitan 10.11.6 eller eldre. Det er også rettet en feil i Innstillinger-appen som førte til at det ikke var mulig å aktivere Bluetooth fra hurtighandlingsmenyen på Hjem-skjermen.

Deling av iCloud-mapper

Etterhvert har du kanskje mange filer lagret i Apples iCloud-sky – men frem til nå har det ikke vært bare-bare å dele disse med andre.

Det endrer seg i iOS 13.4, der du nå får mulighet til å dele hele iCloud-mapper med andre. Dermed slipper du å måtte gå innom andre delingstjenester om du har store eller mange filer du vil ha sendt til noen andre via nett.

Nye Memoji-klistremerker

Din unike «memoji»-figur kan få mer å gjøre med ni nye klistremerker – blant annet «hjertefjes», «skjermtid», «fest» og «snøfting»:

«Felleskjøp» av apper til iOS og Mac

Litt irriterende er det jo å ha kjøpt en app på iPhone – for så å oppdage at du må kjøpe den på nytt om du vil ha samme program på Macen din.

Sammen med de nye OS-versjonene til iOS og Mac, kommer det også nye utviklerverktøy som gjør det mulig for utviklere å «slå sammen» samme app på tvers av plattformene, slik at du ikke må kjøpe det som i praksis er samme app to ganger. Dette gjelder også for ekstrainnhold og utvidede funksjoner du kjøper inni selve appen.

Ny verktøylinje i Mail-appen

Litt mer avanserte funksjoner har aldri skadet i et mail-program – ei heller på iPhone. Når den innebygde Mail-appen med 13.4 nå får en ny (og alltid synlig) verktøylinje med fire vanlige funksjoner – slett, flytt, svar og skriv ny e-post – så er det altså helt velkomment.