Alt du trenger å vite om iPhone 6s

3D Touch, romfartsteknologi og Live Photos er bare noe av det du kan glede deg over.
Alt om nye iPhone 6s!

Foto: Produsenten

iPhone 7 nylig ble nylig sluppet på markedet, men forgjengeren iPhone 6s fortsatt blant Apples toppmodeller. Er du på jakt etter ny mobil, er dette derfor absolutt et alternativ du bør vurdere.

Lærer av romfarten

Nye iPhone 6s og 6s Plus kommer i fire farger - inkludert rosa.

Nye iPhone 6s og 6s Plus kommer i fire farger - inkludert rosa. Foto: Apple

Det sømløse designet fra forgjengeren iPhone 6 er videreført til 6s. Aluminiumet som omgir mobilen er faktisk av samme kvalitet som blir brukt i romfartsindustrien. iPhone 6s har 4,7 tommer Retina HD-skjerm som gir en fantastisk visuell opplevelse av bilder og video. Skjermglasset er meget sterkt og motstandsdyktig.

Men den største nyheten som kom med 6s er den såkalte 3D Touch-funksjonen, som gjør det mulig for telefonen å merke hvor hardt du trykker med fingeren på skjermen. Dette er en videreutvikling av force touch, som vi først fikk se på Apple Watch.

Med 3D Touch åpnes det opp for en helt ny tilnærming til hvordan vi beveger oss rundt i operativsystemet og appene på telefonen. Ved å trykke lett på for eksempel en lenke i en epost, får du en sniktitt på innholdet – uten at du må forlate eposten. Trykker du hardere på lenken, vil den åpne seg som normalt i nettleseren.

Denne sniktittfunksjonen (som Apple kaller «peek») tilbyr også forskjellige kontekstbaserte menyer, som gjør navigeringen langt mer enkel og effektiv. Trykker du for eksempel lett på ikonet for e-postappen, kan du få valget om å skrive en ny e-post direkte derfra – uten å måtte gå omveien ved å først åpne appen.

Bedre farger og levende bilder

Også de nye mobilene kommer i to størrelser.

Også de nye mobilene kommer i to størrelser.

iPhone 6s har også fått en solid kameraoverhaling, noe som resulterer i bilder med bedre farger og eksponering i dårlige lysforhold.

Det er imidlertid ikke alt Apple gjør for å skape mer levende bilder: Her går de nemlig mer bokstavelig til verks ved å lansere såkalte «Live Photos». Hver gang du tar et stillbilde med de nye iPhone-modellene, vil telefonen automatisk filme sekundene før og etter øyeblikket du fanger på bildet.

Disse bildene oppfører seg som helt normale fotografier – inntil du trykker hardt ned på skjermen. Da kommer øyeblikket til live, som en bitteliten videosnutt.

Ønsker du å filme litt lengre videosnutter får du selvfølgelig lov til det, og med de nye modellene kan det skje i en 4K-oppløsning på imponerende 3840 x 2160 piksler.

Populært på Online.no nå: