Derfor digger vi iPhone 7!

Fem fine ting med «sjuer'n».
iPhone 7 tar svært gode bilder - selv på avstand

Endelig har Apple lansert en ny iPhone, også denne gangen i form av to modeller: iPhone 7 og iPhone 7 Plus.

Vi har brukt en iPhone 7 Plus gjennom noen dager, og er strålende fornøyd med de mange nye funksjonene.

Her er fem grunner til hvorfor du også vil kunne sette pris på iPhone 7, uansett hvilken størrelse du velger:

Fantastiske bilder

Har du en iPhone 7 i lomma, trenger du ikke å være bekymret for å gå glipp av neste blinkskudd. Bildene blir ikke bare sylskarpe, men preges også av svært god lys- og fargegjengivelse.

Med stadig hardere konkurranse på mobilkamerafronten har Apple virkelig stått på – spesielt med iPhone 7 Plus, som nå har hele to kameraer på baksiden.

Disse to kameraene har forskjellig brennvidde, denne er dobbelt så stor på sekundærkameraet. I praksis betyr dette at du med et lite trykk på skjermen kan komme dobbelt så tett på det du skal ta bilde av – uten noe kvalitetstap. I tillegg er kvaliteten på digitalzoomen (opp til 10x) overraskende bra.

Slik er zoomen på iPhone 7

De to kameraene åpner også opp for en annen eksklusiv og spennende funksjon på iPhone 7 Plus, nemlig den nye portrettmodusen.

Før og etter i portrettmodus

Med denne aktivert vil kameraet fokusere på den (eller det) du vil ta bilde av, mens alt i bakgrunnen blir kjørt overdrevent ut av fokus.

Dette er en effekt du ellers bare får med mer avanserte systemkameraer, og altså noe som bare er tilgjengelig på den store iPhone 7 Plus (og ikke den mindre modellen).

Apropos avanserte kameraer: Med iPhone 7 kan du endelig lagre bildefilene dine i råformat, noe som gir deg langt mer spillerom om du liker å redigere bildene i ettertid.

Ikke vær redd for litt søl

Nå trenger du ikke lenger engste deg for å bruke telefonen i våte omgivelser, ettersom iPhone 7 endelig er blitt både vann- og støvsikret.

Telefonen er riktignok ikke helt rigget for å ta med langt under overflaten på dykketur, men skal tåle en god porsjon med søl i det daglige.

Vi har testet ved kjøkkenbenken, og enda så unaturlig det føles ut å helle vann på telefonen, var det bare å tørke av og fortsette som før – uten at noe gikk i stykker.

iPhone 7 tåler vann

Bedre lyd, både trådløst og i stereo

Rundt lanseringen har iPhone 7 kanskje fått aller mest oppmerksomhet for at Apple nå har fjernet den vesle 3,5 mm-lydutgangen for godt.

Med i pakken følger i stedet et par av de klassiske, hvite iPhone-hodetelefonene, med en liten forandring: Du kobler dem til telefonen via lightning-kontakten, den samme du bruker til å lade telefonen.

iPhone 7 dropper høretelefonutgangen

Grunnen til at Apple har tatt dette store steget, er fordi de mener at den digitale overføringen (den gamle var analog) både kan gi bedre lyd og flere funksjoner.

Ikke minst vil dette tvinge flere folk som skal kjøpe nye hodetelefoner over i en ny verden, som egentlig ikke er så ille straks du blir vant til den: Med trådløs lyd, overført fra telefonen til headsettet via Bluetooth, slipper du alt maset med ledningsfloker.

Denne overgangen må du ikke miste!

Også når du vil se på noe på (den svært pene) skjermen uten å bruke hodetelefoner, vil du med iPhone 7 merke at det nå låter enda litt bedre.

Grunnen er enkel: Mens tidligere modeller bare har kjørt ut lyden via en høyttaler i bunn av telefonen, har iPhone 7 høyttalere både over og under skjermen.

Dette gir kjærkommen stereolyd når du har telefonen liggende, og dermed også et rikere lydbilde enn når du bare får lyden servert i ett øre.

Ny og bedre hjemknapp

Den ser kanskje ikke så annerledes ut, men den nye hjemknappen på iPhone 7 er faktisk ikke lenger en fysisk knapp.

I stedet simuleres «trykke-følelsen» nå av en vibrasjonsfeedback, som kan stilles inn på tre forskjellige nivåer, fra svakt til sterkt, etter smak og behag.

Dette er noe du blir raskt vant til – akkurat som den mye raskere og mer effektive fingeravtrykksleseren som låser opp telefonen på et blunk.

Telefonen ligger godt i hånda

Kjapt som fy – over lengre tid

Apropos fart: iPhone 7 er en lynende rask telefon, som klarer å kjøre det aller meste du måtte ha behov for – inkludert innspilling av 4K-film.

Det er imidlertid ikke alle oppgaver som trenger full guffe. For å spare på batteriet, klarer derfor iPhone 7 å roe hestene når de ikke trengs, slik at du kan bruke telefonen lengre gjennom dagen.

iPhone 7 Plus har to kameraer bak

På batterifronten kan du også forvente deg litt mer enn før. Ifølge Apple varer iPhone 7 opptil to timer lenger enn iPhone 6s, mens iPhone 7 Plus (de større modellene har allerede bedre batteri) varer en time lenger enn iPhone 6s Plus.

Selv har vi brukt vår iPhone 7 Plus temmelig mye gjennom flere lange dager, og fortsatt hatt mer enn nok batteri igjen sent på kveld.

For deg som er mye på nett, kan du også glede deg over kjappere surfing på iPhone 7, som støtter det lynraske 4G++-nettet fra Telenor. Her er den teoretiske toppfarten på imponerende 450 Mbit/s, som kombinert med Telenors overlegne dekning lar deg utnytte telefonens potensial til det fulle.

Populært på Online.no nå: