Her er 7 ting du vil elske med iPhone 7

Den er vanntett – og mye mer!
Her er iPhone 7

Da Apple lanserte iPhone 7, uttalte de selv at «dette var deres beste smarttelefon hittil», og det er det mange gode grunner til. Som disse syv:

1. Den er vanntett

iPhone 7 er vanntett

Endelig har Apple sørget for at du ikke lenger trenger å være redd for å snakke i en iPhone i øsende regn.

Både iPhone 7 og 7 Plus er nemlig både vann- og støvtett. Baksiden i avrundet, glatt aluminium og fronten i glass er nær sømløst sammensatt, og det hele er deretter dyppet i et lag med vannavvisende materiale.

Resultatet er en telefon som ikke bare er svært pen, men også mye mer praktisk i daglig bruk.

Men om det å bære rundt på en glasskjerm fortsatt gjør deg nervøs, kan du trøste deg med at skjermforsikring er inkludert i SWAP.

2. Den har bedre lyd

iPhone 7 med nye AirPods

For første gang har iPhone fått høyttalerlyd i stereo, takket være en høyttaler både øverst og nederst på telefonen.

De som liker å bruke høretelefoner har også en annen overraskelse i vente: Med iPhone 7 dropper Apple den klassiske 3,5 mm-hodetelefonutgangen, en gang for alle.

I stedet introduserer de lyd via «ladeporten» – det Apple selv kaller lightning-porten. Selv omtaler Apple seg selv som «modige» når de tar dette steget, som de mener er nødvendig for å kunne gi bedre, digital lyd og mer strøm til avanserte hodetelefoner. Nye høretelefoner med lightning-tilkobling vil følge med telefonen, i tillegg til en overgang til dine gamle hodetelefoner.

Samtidig lanserte Apple sine trådløse AirPods, som kobler seg til iPhone 7 via Bluetooth. Dette er bare starten på en ny æra for trådløs lyd, skal vi tro Apple, med bedre batteritid og enklere tilkobling (men de må altså kjøpes separat).

3. Den har bedre kamera

iPhone 7 Plus

Konkurransen i smarttelefonsegmentet er svært hard. Spesielt på kamerafronten er det lett for folk flest å se store forskjeller – derfor gjelder det å hevde seg med gode bilder.

Noe Apple definitivt akter å gjøre med iPhone 7, som har et raskere, bedre og mer lyssensitivt kamera – godt hjulpet av en LED-blits som gir mer «hudvennlige» resultater i mørkere omgivelser.

Både iPhone 7 og 7 Plus har optisk bildestabilisering, for klarere bilder. På den største modellen finner du også to kameraer på baksiden av telefonen: Den ene er vidvinkel, mens den andre gir en optisk zoom på 2x. Takket være disse to linsene kan du dessuten skape en dybdeskarphet i bildene, noe vi ikke er vant til å se i et «vanlig» mobilkamera.

4. Den yter langt bedre – og lengre

Som ventet med en ny iPhone har også innmaten fått en solid overhaling, denne gangen med en «hjerne» (A10 Fusion-prosessoren) som visstnok skal arbeide 40 prosent raskere enn forgjengeren i iPhone 6s.

Dette ytelseshoppet er kanskje ikke like stort som tidligere (sist var det på 60 prosent), men forskjellen kan likevel bli merkbar i daglig bruk … spesielt når det kommer til batterilevetiden.

To av den nye prosessorens totalt fire 64-bitskjerner kan nemlig skru ned tempoet markant i situasjoner der det ikke trengs så mye kraft, noe som igjen trekker mindre strøm. Apple bedyrer at dette kan tilsvare så mye som to timer ekstra batterilevetid gjennom en vanlig dag (én time på 7 Plus), noe vi ikke takker nei til.

5. Den har en bedre hjem-knapp

Selv om hjem-knappen ser relativt lik ut som før, har den nå mulighet for å gi haptiske tilbakemeldinger når du trykker på den. Dette betyr rett og slett at du kan kjenne den «vibrere» for å gi forskjellige beskjeder i bruk.

Samtidig er hjemknappen nå trykksensitiv på samme måte som 3D Touch-funksjonen på 6s-skjermen, slik at du kan bruke den på flere forskjellige måter.

6. Den ser svært bra ut

iPhone 7 og 7 Plus

Ikke bare er antennen flyttet inn i selve telefonen for et mer helhetlig ytre, men også kanter og overganger er bokstavelig talt slipt ned til et strømlinjeformet og elegant ytre.

I tillegg til de allerede kjente fargene (sølv, gull, rosa og gråsvart), introduseres også en ny og blankere svartfarge. Denne er imidlertid bare tilgjengelig på de modellene med 128 og 256 gigabyte, og ikke på den med 32 GB.

Jepp: Modellen med bare 16GB er nå borte, noe som er godt nytt for alle som har slitt med lite plass til alle bildene, videoene og appene som gjerne hoper seg opp på telefonen.

7. iPhone 7 med SWAP

Velger du SWAP, betaler du ingenting for telefonen i dag, kun et fast, månedlig beløp i 24 måneder. 

Og skulle det dukke opp en ny iPhone allerede om et år, er det bare å bytte til den, samtidig som vi sletter de resterende betalingene for din gamle mobil.

Populært på Online.no nå: