Dette er iPhone 8 og iPhone X

Les alt om de store Apple-nyhetene.
Dette er iPhone 8 og iPhone X

I tillegg til å lansere iPhone 8 og iPhone 8 Plus, markerer Apple tiårsjubileet til iPhone ved å lansere sin mest avanserte mobil til nå, iPhone X (som i iPhone 10).

De tre modellene har mye til felles under panseret, men på overflaten skiller iPhone X seg markant ut med en skjerm som går fra kant til kant på hele fronten.

Her er alt du trenger å vite om de nye iPhone-modellene:

iPhone 8 og 8 Plus

iPhone 8 og iPhone 8 Plus

iPhone 8 Plus og iPhone 8.

Disse to modellene minner ved første øyekast mye om forgjengerne, både i form og ved at du har en mindre og en større pluss-modell. Men snur du iPhone 8 rundt, vil du se at også hele baksiden er i glass – ifølge Apple, det mest solide på en smarttelefon noensinne.

Glassflatene rammes pent inn av et solid aluminiumsbånd, og det hele er selvfølgelig vann- og støvsikkert. Begge to kommer i tre farger, stellargrå, sølv og gull.

Nye Retina HD-skjermer

De to modellene har henholdsvis 4,7-tommers og 5,5-tommers Retina HD-skjermene, med en True Tone-teknologi som justerer hvitbalansen etter lyset rundt deg. Det sikrer en svært god og naturlig fargegjengivelse uansett hvor du bruker mobilen.

Begge modellene har også nye stereohøyttalere, som spiller 25 prosent kraftigere og har en dypere bass.

iPhone X

iPhone X

iPhone X har en skjerm som går fra kant til kant.

Apple har virkelig ikke spart på godsakene i denne jubileumsmodellen, noe som også sender den opp i det øverste prissjiktet.

For å ta skjermen først: Ved å la den slående 5,8 tommer store skjermen gå ut til alle ytterkantene av mobilen, kan du ha en stor skjerm i hånden – samtidig som selve mobilen faktisk er mindre enn iPhone 8 Plus.

Skjermen er laget med OLED-teknologi, og kalles Super Retina. Den skal ha slående farger, et dypt svartnivå, svært gode kontrastforhold og støtte for begge HDR-standardene Dolby Vision og HDR10 – enkelt fortalt gjør dette at bilder og videoer ser fantastiske ut.

Journalistene som fikk prøve iPhone X etter avdukingen, skryter av at bilder ikke yter skjermen rettferdighet ... vi gleder oss til å teste ut mobilen med egne øyne og hender.

Mobilen er selvsagt også vann- og støvsikkert, og dekket av det samme solide glasset som "åttern".

Fjernet hjemknappen

En annen nyvinning som vi bare finner på iPhone X, er mangelen på hjemknappen. I stedet kan bruke sveip og skjermtrykk på en intuitiv måte, noe som etter sigende skal fungere svært bra etter noen forsøk.

For at du skal kunne låse ut mobilen uten fingeravtrykk, har Apple i stedet innført Face ID – et nytt og sikkert autentiseringssystem der iPhone X scanner ansiktet ditt med et infrarødt kamera i front.

Denne teknologien skal faktisk være sikrere enn avlesing av fingeravtrykk, og iPhone X vil også kunne kjenne deg igjen selv om du gror skjegg, tar på briller eller går med lue.

Nye kameraer

Spesielt for iPhone X er også et avansert TrueDepth-kamera i front – dette har blant annet automatisk bildestabilisering og eksponeringskontroll. Det er i det hele tatt mye avanasert sensor- og kamerateknologi i den lille «tungen» du ser øverst i skjermen.

På alle de tre nye modellene er det også innført ny og bedre kamerateknologi. Dette innebærer blant annet en større og raskere sensor, nytt fargefilter og dypere piksler. I tillegg gir en ny bildesignalprosessor bedre fargespill, raskere autofokus i dårlig lys og bedre HDR-bilder.

Med 4K-video med 60 bilder i sekundet på alle modellene er det dessuten fritt frem for å lage fantastiske videoer – og aldri før har saktefilm sett mer imponerende ut på en iPhone.

AR på iPhone

Alle de nye modellene har nok kraft til å håndtere Apples storsatsing på utvidet virkelighet.

Den nye LED-blitsen sørger også for å gi en mer naturlig lys- og fargegjengivelse, både av det som skjer i forgrunnen og bakgrunnen.

Takket være dobbeltkameraene i bakkant av både iPhone 8 Plus og iPhone X, kan du nå ta enda bedre portrettbilder med en mer avansert portrettlyssettingsfunksjon.

Mye kraft under panseret

Inni alle de nye mobilene finner vi A11 Bionic-chipen, som ifølge Apple er den kraftigste og smarteste i en mobil noensinne. Ytelsen skal være 70 prosent raskere enn forgjengeren, og begrepet «smarttelefon» gjøres mer aktuelt med maskinlæring – som kan bidra til en bedre og mer smidig brukeropplevelse.

Det siste gjelder ikke minst Apples store satsing på AR – augmented reality, eller utvidet virkelighet på norsk. Kombinasjonen mellom avanserte sensorer, bedre kameraer og mye kraft gjør det mulig å blande det virtuelle og ekte på mobilskjermen på en realistisk og overbevisende måte. Forvent mye moro og praktisk her, i form av både spill og apper!

Trådløs lading

Endelig innfører også Apple trådløs lading, muliggjort blant annet av at alle de nye mobilene har en bakside av glass.

Trådløs lading

Endelig satser også Apple på trådløs lading.

Apple benytter seg av det eksisterende Qi-systemet for trådløs lading, det samme som blant andre Samsung bruker. Forvent derfor en enda bedre spredning av denne teknologien, også i biler og på hoteller.

Tilgjengelighet

iPhone 8 og iPhone 8 Plus blir tilgjengelig i stellargrå, sølv og en helt ny gull-finish, i modeller på 64 GB og 256 GB. Disse kan bestilles fra fredag 15. september, med tilgjengelighet fra og med fredag 22. september.

iPhone X vil være tilgjengelig i sølv og stellargrå med en kapasitet på 64 GB og 256 GB. Du kan bestille iPhone X fra fredag 27. oktober med tilgjengelighet fra fredag 3. november.

Populært på Online.no nå: