Vi har testet iPhone 8!

Ekstrem kraft og imponerende kamera: Her er våre inntrykk.
Vi har testet iPhone 8

Ved første øyekast kan iPhone 8 minne om iPhone 7. Men spesielt under panseret finner du flere store oppgraderinger.

Faktisk er iPhone 8 så kraftig at flere tester kårer den til den desidert kjappeste mobilen på markedet – den slår til og med flere laptoper i ytelse.

I tillegg er kamera-teknologien oppgradert, noe som kommer både bildene og videoene dine til gode.

Lik ... men annerledes

Straks du har fått iPhone 8 ut av esken, vil du se at fronten minner om det du kjenner igjen fra iPhone 7. Designet er fortsatt kurvet, med en hjemknapp nederst og en aluminiumskant rundt.

iPhone 6s, iPhone 7 og iPhone 8

iPhone 6s, iPhone 7 og iPhone 8.

Nytt denne gang er at også baksiden er dekket av glass. Dette gjør ikke bare mobilen svært lekker – men gjør også at den ikke så lett glir ut av hendene om du ikke bruker et cover.

Skulle uhellet likevel være ute, er sjansen for at glasset knuser nå mindre. Apple har nemlig tatt i bruk et nytt og kraftigere type glass som skal tåle en trøkk (og ryker skjermen, er det godt å vite at SWAP-avtalen alltid har skjermforsikring inkludert).

Du trenger heller ikke bekymre deg for det våte element, ettersom iPhone 8 er både vann- og støvtett.

Svært lett å sette opp

Når du skal sette opp din nye iPhone 8, går dette lett som en lek. Hold bare opp den nye mobilen inntil den gamle ... og vips!

En ny iPhone 8 kan settes opp automatisk
Slik setter du enkelt opp en ny iPhone

Så lenge begge har iOS 11, vil de umiddelbart snakke sammen og spørre om du vil overføre oppsettet fra den gamle til den nye. Scan koden på den nye mobilen med kameraet på den gamle, og du er i gang.

Ekstrem kraft

Straks du har fått lastet inn det du måtte ønske av apper (det er plass til mye enten du velger modellen med 64 eller 256 GB), kan du dra nytte av musklene til den nye A11 Bionic-chipen med seks kjerner.

Om tekniske termer ikke er noe for deg, vil du nok likevel sette pris på å høre at iPhone 8 med dette kan levere opptil 70 prosent mer kraft enn iPhone 7. Også grafikkytelsen er blitt bedre, med et hopp på 30 prosent.

I det daglige betyr dette naturligvis at alt flyter akkurat så kjapt som man måtte ønske når du bruker iPhone 8. Men den ekstreme ytelsen kommer til sin rett for å gi deg bedre bilder, smartere kunstig intelligens og kjapp kjøring av tunge apper (spesielt moro blir det når utvidet virkelighet-appene, som blander det virtuelle med det ekte på mobilskjermen, kommer for fullt).

Imponerende kamera

Vi har forsøkt å knipse noen bilder i forskjellige lysforhold, og kan definitivt gå god for resultatet – både når vi ser dem på mobilskjermen, men også når de blåses opp på en større skjerm.

Bilder tatt med iPhone 8

Detaljer er skarpe, fargene klare og hvitbalansen god – enten bildene er tatt på dagtid ute (godt hjulpet av HDR-støtten), eller i dårligere lysforhold inne. Visstnok slipper kameraet inn over 80 prosent mer lys! Også bilder tatt med LED-blitzen har en fin naturlighet over seg.

Vann filmet i saktefilm

På videofronten har det også skjedd mye spennende, blant annet kan du nå filme 4K med 60 bilder i sekundet og lage slow motion-filmer med 240 bilder i sekundet i 1080p-oppløsning. Disse valgene krever imidlertid at du har aktivert det nye plassbesparende videoformatet i innstillingene, en nyvinning som gir rom til nesten dobbelt så mange videoer.

12 MP-kameraet på baksiden av iPhone 8 har forøvrig en optisk bildestabilisator, så du slipper de verste riste-bildene.

Tilpasser fargene

Den 4,7 tommer store iPhone 8-skjermen kan skilte med fantastiske farger, med en bedre innsynsvinkel enn i tidligere modeller.

True Tone på iPhone 8

iPhone 8 med True Tone til venstre, iPhone 6s uten til høyre.

Nytt av året er også en teknologi Apple kaller True Tone. Denne justerer hvitbalansen i skjermen automatisk etter lyset rundt deg i rommet, noe som gir en langt mer behagelig skjermopplevelse for øynene.

Typisk vil skjermlyset helle mer mot det gule enn det blå, noe som gir en mer «papiraktig» gjengivelse når du for eksempel leser tekst på hvit bakgrunn.

Trådløs lading

Med iPhone 8 har Apple også introdusert trådløs lading, via den allerede godt etablert Qi-standarden (som blant andre Samsung og IKEA bruker).

Trådløs lading av iPhone 8

Lett å lade trådløst.

Har du en trådløs ladestasjon, trenger du bare å legge mobilen oppå, og den begynner å lade. Veldig kjekt og greit, spesielt nå som trådløs lading begynner å bre om seg.

Og haster det veldig, kan du også hurtiglade iPhone 8 med en kraftigere lader – faktisk den samme som brukes til de nye MacBook Pro-maskinene.

iPhone 8 kommer i stellargrå, sølv eller gull, og du kan velge mellom 64 GB og 256 GB.

Populært på Online.no nå: