En liten kraftpakke

iPhone SE er telefonen for deg som synes iPhone 6s er litt for stor.
iPhone SE

Selv om smarttelefonene stadig blir større, er det fremdeles noen som foretrekker mindre skjermer, og derfor har valgt å beholde sine eldre iPhone-modeller, fordi de ikke vil ha en større og mindre håndterlig telefon. Men det finnes en modell som innfrir disse kravene. iPhone SE er i praksis en iPhone 6s med designet og størrelsen til en iPhone 5s. Perfekt å ha med seg på reise, og med Telenors FRIHET-abonnement kan du ringe og sende meldinger fritt i hele EU.

Vi har sjekket hva anmelderne mener om resultatet:

Design og skjerm

Med unntak av noen nye fargevalg og en ny matt overflate på kantene, er iPhone SE så godt som lik 5s. Det ser det også ut som anmelderne setter pris på. Wired legger spesielt vekt på hvor lett det er å bruke telefonen med en hånd, og hvordan du dermed lettere kan bruke den mens du gjør andre ting. 

Time.com legger også vekt på hvordan den mer kantete utformingen gjør telefonen mindre glatt, dermed ligger bedre i hånden, og faren for å miste den blir mindre.
Heldigvis kan Verge.com konstatere at iOS fortsatt fungerer fint på mindre skjermer, og den største ulempen med en mindre skjerm er at du må skrolle litt mer.

iPhone SE

Ytelse

Selv om utsiden ser ut som en eldre modell, er innsiden ny. iPhone SE inneholder den samme A9-prosessoren som 6s, og den har dermed mer enn nok krefter til å gjøre alt du ber den om. Tunge spill flyter uten problemer, og den takler mange apper samtidig uten noen form for treghet eller hakking.

Kamera

Kameraet får også mye skryt, og det henger selvfølgelig sammen med at det er hentet fra iPhone 6s. Dermed kan du ta bilder med 12 megapiksler, og Live Photos er også støttet.
Time.com trekker spesielt frem hvor godt kameraet gjengir farger, og at det faktisk overgår Galaxy S7 på akkurat det området. Ellers takler den ifølge Wired.com svakt lys veldig godt. 

Dessverre er ikke front-kameraet like godt som på en del andre toppmodeller, men du kan fortsatt bruke skjermen som blits på samme måte som med iPhone 6s.

iPhone SE

Funksjoner og batteritid

iPhone SE er altså utstyrt med innmaten til 6s, bare legg merke til at enkelte finesser som 3D Touch og den raskere fingeravtrykksensoren er fraværende her. 

En stor fordel med den lille skjermen og den nye strømgjerrige prosessoren, er at batteritiden er veldig god. Time.com opplevde for eksempel å ha 50 prosent batteri igjen etter en hel dag med tung bruk. Det inkluderte Netflix-strømming, spilling, bruk av bluetooth og surfing på web og Facebook. Wired.com hadde heller ingen problemer med å få batteriet til å vare minst en og en halv dag uten lading.

Konklusjon

For deg som vil ha en liten og hendig mobil er iPhone SE det nærmeste du kommer den perfekte mobilen. 

Her får du en telefon av solid kvalitet med topp maskinvare, bra skjerm og batteri som holder lenge.  

Kilder: Theverge.com, Wired.com, Time.com

Populært på Online.no nå: