Godt kamera, høy ytelse og 3D Touch

iPhone 6s har mye å by på.
iPhone 6s

iPhone 6s beholdt designet til iPhone 6, men økte ytelsen og tilførte noen nye funksjoner. 3D Touch lar deg gjøre flere oppgaver med ett enkelt trykk og Live Photos gjør minnene dine enda mer levende. Dette er bare noen av de spennende funksjonene toppmodellen har å tilby.

Design

Som nevnt er designen tilnærmet lik iPhone 6. Den eneste måten å vise folk at du har en iPhone 6s og ikke en eldre iPhone 6, er å velge den nye fargen gyllenrosa. 

Utover det påpeker T3.com at den er 0.2 mm tykkere og 14 gram tyngre, uten at det utgjør noen særlig forskjell. 

Samme publikasjon nevner også at 6s er bygget i kraftigere aluminium enn tidligere, noe som sannsynligvis er gjort for å unngå problemene med bøyelighet som plaget forrige modell. Ellers er kvalitetsfølelsen den samme. 

Rosa iPhone 6s

Skjerm

Til tross for at skjermen ikke er blant de mest høyoppløste på markedet, ser den veldig bra ut. Dinside.no trekker spesielt frem at den har veldig gode farger og god innsynsvinkel.

Samtidig byr skjermen også 3D Touch. Det innebærer at telefonen ikke bare registrerer hvor du trykker, men også hvor hardt. 

Dette brukes på mange ulike måter i grensesnittet. For eksempel kan du ved å trykke hardt på ikonet til mange apper, og få opp en hurtigmeny for funksjoner i selve appen. Den samme metoden kan også gi deg forhåndsvisning av e-poster, nettsider, SMS-er og mere til. Trykker du litt hardere velger du elementet du holder fingeren på. 

Disse funksjonene er både nyttige og gode å bruke.

Kamera

Live Photos er en annen spennende funksjon. Dette går ut på at telefonen lagrer et par sekunder med video før og etter hvert bilde du tar. Når du blar gjennom bildene etterpå, kan få dem til å bevege seg ved å trykke litt hardere på dem. 

Utover det er kameraet utstyrt med 12 megapiksler, og Dinside.no er spesielt imponert over hvor godt det tilpasser seg ulike lysforhold. DigitalTrends.com setter pris på den økte detaljrikdommen, og de mener fargegjengivelsen er svært god.

DigitalTrends.com er også godt fornøyd med at kameraet kan filme i 4K.

iPhone kamera

Ytelse og batteri

Apple lover at prosessoren i 6s skal levere tilnærmet dobbel ytelse sammenlignet med forrige modell, og anmelderne er enige om at den føles veldig rask og responsiv.

Testene til Dinside.no viste også svært gode resultater, og 6s kan fint måle seg med de beste toppmodellene på både spillytelse og ved lasting av nettsider. 

iPhone 6s er utstyrt med et batteri som har noe lavere kapasitet enn forrige modell, men anmelderne opplever likevel at batteritiden i praksis fint kan måle seg med andre toppmodeller som har mye større kapasitet på papiret. 

Andre funksjoner

Dinside.no mener at fingeravtrykksensoren er imponerende rask, og det er nesten ikke mulig å komme nær hjem-knappen uten å samtidig låse opp telefonen. Dermed bør du vekke telefonen med låseknappen, om du kun skal se på klokka eller raskt sjekke en melding.

iPhone 6s er også utstyrt med en ny vibrasjonsmotor, og den er med på gi deg følelsen av å trykke på en knapp når du bruker 3D Touch-funksjonene. I tillegg mener også Dinside.no at motoren bråker mindre enn andre vibrasjonsmotorer. Dermed blir det ikke like irriterende for andre når det durer i lommen din.

Konklusjon

iPhone 6s er på alle måter en toppmodell. Ytelsen, kameraet og batteritiden kan lett måle seg med de beste i markedet. På toppen får du også finesser som 3D Touch og Live Photos.

For alle andre som liker Apples løsninger og som er på jakt etter ny telefon, er den derimot et veldig godt valg.

Kilder: Dinside.no, DigitalTrends.com, T3.com

Populært på Online.no nå: