Vinnerne er kåret

20 steder gikk videre til finalerunden i Telenors konkurranse Bredbåndsheltene. Nå er tre vinnere kåret – sjekk hvem som blir først ut med lynraskt, moderne bredbånd!
bredbåndsheltene

Foto: ©2015 iStockphoto LP

Telenor gjennomfører nå tidenes utbedring av bredbåndsnettet. 2700 sentraler mellom Kristiansand og Hammerfest oppgraderes – og sørger for at 1 million norske husstander kan få bedre, raskere nett. De tre stedene som nå er kåret til vinnere av Bredbåndsheltene, vil i løpet av kort tid få oppgradert bredbåndsnettet sitt. 

bredbandsheltene

Arne Quist Christensen, moderniseringsdirektør i Telenor.

Lynraskt bredbånd

Arbeidet pågår hele tiden over hele landet. Rekkefølgen på hvilke steder som har blitt utbedret, har frem til nå vært styrt av overordnede planer. Slik er det ikke lenger. I sommer inviterte Telenor folket til å være med å få et ord med i laget.  

Av 12 000 innsendte forslag er nå tre vinnere kåret. Dette er vinnerne: 

  • Rana (Nerdal, Stien og Mølnhus) - 32% av stemmene
  • Nøtterøy (Skerpe, Trolltorød og Skjerve) - 21% av stemmene
  • Bergen (Engset og Myrdal) - 18% av stemmene

Kort fortalt går oppgraderingen ut på at Telenor tar bort flaskehalser. De legger fiberkabel frem til sentralen, som igjen er koblet til hjemmet ditt via en kobberkabel. Dette betyr at du får raskere bredbånd uten at det blir gravd i hagen din eller at du må bytte ut kontakter og annen infrastruktur i hjemmet ditt.

- Uavhengig av denne konkurransen, fortsetter Telenor å bygge ut bredbåndsnettet sitt i rekordfart. Moderniseringen av nettet vil føre til at veldig mange i Norge får tilgang til VDSL, som i praksis betyr høyere hastigheter og bedre stabilitet. Stadig flere husstander i Norge kan få hastigheter opp mot 50 Mbit/s. Telenor har bygget ut nett i 160 år, og vi skal i hvert fall holde på i 160 år til. Vi investerer over fire milliarder i året for å oppgradere nettene våre, forteller moderniseringsdirektør Arne Quist Christensen i Telenor.