Søk

Online.no

Meny

Slik planlegger du påskefrokosten med Min Familie

Egg har sin naturlige plass på påskebordet – men har du prøvd disse variantene?

Det er blå himmel, sola skinner, skiløypene venter og frokostbordet frister med knallgule eggeplommer. Slik starter den ultimate påskedagen for de aller fleste. En god frokost er viktig, uansett hvor man velger å tilbringe påskedagene.

For at påskefrokosten skal bli så enkel som mulig, har vi samlet noen av påskens aller beste oppskrifter fra matprat.no, som du kan finne direkte i Min Familie-appen.

Legg inn dine favoritter i måltidsplanleggeren og få ingrediensene rett i handlelisten. Følg oppskriftene fra a-å, eller bruk de som inspirasjon. Valget er ditt!

Torsdag: egg i sky

Egg i sky er den perfekte Instagram-frokosten, og passer godt på late påskemorgener når du har litt bedre tid enn ellers. Har du gjester rundt bordet, kommer du garantert til å imponere med denne!

Fredag: avokado-tartar

Avokado er i vinden som aldri før, og det virker som vi aldri blir lei av den grønne frukten. Avokado-tartar med eggeplomme er en dekadent variant til frokostbordet, og kanskje aller best på langfredag?

Lørdag: eggeblomster

Å male påskeegg er et kjært påskeminne for mange, og denne fargerike varianten med paprikaringer er et godt alternativ for frokostbordet. Disse eggeblomstene er ikke bare fine å se på, de smaker også fryktelig godt!

Søndag: posjert egg i plastfolie

Fra avokadotoast til eggs benedict … det er mange retter som kaller for posjert egg. Å posjere egg er ikke så vanskelig som mange tror, og bruker du plastfolie-teknikken går det unna i en fei! Så enkelt, så godt.

Mandag: bløtkokt egg med ristet brød

For deg som har lyst på en klassisk frokost, kan bløtkokt egg med ristet brød være et godt alternativ. Dette er også en god måte å bruke opp daggammelt brød, og redusere matsvinn – også i påsken.

I Min Familie kan du:

  • Søke og lagre oppskrifter
  • Planlegge måltider
  • Lage delte handlelister

Lag handlelister og ukesplan i Min Familie

Alle oppskriftene finner du i Min Familie, og er fra Matprat. Vi anbefaler at du lagrer dem i vår måltidsplanlegger slik at du har oppskriftene lett tilgjengelig når du trenger dem.

Et annet tips er å lage en handleliste før du drar på hytta, slik at du ikke glemmer noen av ingrediensene du trenger. Du kan selvsagt lage både handleliste og frokostplan i Min Familie-appen.