Søk

Online.no

Meny

Slik vil matbloggeren redde uken til travle familier

Med Min Familie-appen får du fiks ferdige oppskrifter for hele uken – rett inn i kalenderen.

«Hva skal vi ha til middag i dag?» Vi kjenner alle på utfordringen med å finne på nye og spennende middagsretter til familien, hvor det vel ofte ender med hvileløs vandring rundt frysedisken, for deretter å stirre tomt inn i kjøleskapet hjemme.

Det vil Ina Johnsen gjøre noe med. Med bloggen Mat på bordet har hun blitt en av Norges mest populære og kreative matbloggere. Nå skal hun strekke ut en hjelpende hånd til familier i tidsnød.

Hver uke fremover gir Ina alle Telenor-kunder hennes beste oppskrifter – som er forslag til hva man kan lage i uken som kommer. Her får du favorittoppskrifter fra bloggen, i tillegg noen helt nye retter.

Med appen Min Familie får du også oppskriftene til Ina rett inn i kalenderen, slik at det blir enda enklere å planlegge ukens middager i en fei.  

7 spørsmål til matbloggeren

For å gi deg en liten smakebit på hva du har i vente, har vi stilt matbloggeren syv spørsmål om oppskriftene – og hva hun alltid har i kjøleskapet.

Hva kan vi forvente oss av ukens oppskrifter for Min Familie?

– Hver søndag vil jeg legge ut ni oppskrifter som jeg tenker vil passe bra for uken som kommer, og som er tilpasset det «moduset» familier er i den uken. Da tenker jeg på sesong, om det er noen spesielle høytider eller skoleferie som står for tur, også tar jeg også hensyn til været. Jeg prøver også å være tydelig når jeg forklarer stegene i oppskriftene, og jeg prioriterer alltid tilgjengelige ingredienser som er mulig å få tak i i en vanlig, større matbutikk.

Ina Johnsen vil hjelpe deg med å utvide middagsrepertoaret.

Hvordan vil du beskrive oppskriftene du nå skal dele med norske familier?

–  Middagsplanene er preget av gode, raske og relativt sunne retter, som er enkle å flette inn i familiens middagsrepertoar. Alle familier har gjerne en håndfull oppskrifter som de roterer gjennom, og målet mitt er å gi dem noen nye favoritter å samles rundt – slik at det ikke bare blir «de samme fem rettene» på middagsbordet.

Hva er den største fordelen med å få ferdige oppskrifter rett inn i kalenderen?

– Ukens oppskrifter er en utrolig fin måte å få variasjon inn hverdagen, og å gjøre middagen til noe hele familien kan se frem til og inkluderes i. Middag skal tross alt være gøy! Med ukens oppskrifter blir det heller ikke noe mas. Bøygen for mange familier er som oftest ikke det å lage selve middagen, men nettopp det å måtte lage en plan for den når man er sulten og sliten. Så når planene da ligger klare, er egentlig over halve jobben gjort.

Blir det bare middagsretter i ukens oppskrifter?

–  For å gi ekstra inspirasjon, kommer det også oppskrifter på tilbehør som kan løfte middagen enda et par hakk, for eksempel et luftig brød som er perfekt til suppen, eller en god kake til søndagsmiddagen.

Hva kommer vi ikke til å se i ukens oppskrifter?  

– Det blir ikke overambisiøse gourmetmåltider. Når det er sagt vil du også få oppskrifter som egner seg til den gode helgekosen, når man gjerne har mer tid å avse på kjøkkenet, men uten at det blir for komplisert.

Hva har du alltid i kjøleskapet?

–  Jeg har et godt utvalg i grønnsaksskuffen, for da kan jeg alltid lage noe godt.  Også har jeg alltid parmesan, melk, majones og hjemmelaget pesto, i tillegg til hummus!

–  Pesto og Hummus er mine to beste tips til hva familier bør ha i kjøleskapet, for det kan brukes til alt. En rød eller grønn Pesto løfter alt i fra en blings eller smørbrød til en pastarett til nye høyder, mens hummus er kjempegod som dip, og gjør grønnsaker mye mer interessante og morsomme. Perfekt som en sunn og god «etter-skolen-snack», for eksempel!

Hva lager du til middag når du virkelig ikke vet hva du skal ha til middag?

– Når jeg kommer hjem etter en full dag har jeg i likhet med andre ikke alltid allverdens med inspirasjon eller overskudd, og lager da gjerne noe som er raskt og komfortabelt.  Da tyr jeg gjerne til pasta eller risretter, og lurer frem noen gode,rå pølser fra fryseren. Disse tiner jeg raskt i kaldt vann, før jeg presser ut kjøttet fra pølsene og bruker det som farse i alt i fra en stir fry til en bolognese. Så det er et godt tips: Har du rå pølser, paprika, løk og tomat så kan du redde enhver middagskrise.