Derfor bør du ta bilde av bagasjen før du reiser

Legg kofferten i skyen.
Bagasje

Ta bildet av kofferten (og innhold) før du reiser på ferie i år. Foto: iStock LP ©2016

Som regel går alt som det skal når du er ute og reiser, men hva gjør du dersom uhellet er ute? Hva hvis kofferten forsvinner - eller noe annet uforutsett skjer?
En god sikring er å lage et «Album» i Telenors skytjeneste Min Sky. Da kan du trygt sove enda litt bedre når du er på ferie. 

Ta bilde av bagasjen din

Start allerede når du pakker. Har du et bilde av kofferten din, kan du enkelt og greit vise det frem dersom du må melde den savnet. Det er spesielt nyttig om du reiser til et land hvor personalet ikke snakker engelsk.
Ta også bilde av innholdet. Når du skal kreve erstatning for tapt bagasje, må du nemlig fylle ut et klageskjema hvor du lister opp alt du hadde med deg, og det er selvsagt mye lettere om du har bilder av det. Opprett et «Album» i Min Sky, så vet du nøyaktig hvor du finner bildene.

Bilde av bagasjeinnhold

Slik gjør du det:

  1. Last ned Min Sky for Android eller iPhone.
  2. Registrer deg (om du ikke har gjort det før).
  3. Trykk på «Lag et Album» og kall det (for eksempel) «Sommer 2017».
  4. Knips bilder av bagasjen din og legg de til «Albumet». Har du automatisk opplasting av bilder til Min Sky, er det bare å huke av de bildene du vil legge til.
  5. Det er lurt å passordbeskytte «Albumet». Du kan også dele det med de du reiser sammen med.

Bildene dine er trygt lagret i skyen, og du kan når som helst se dem ved å bruke appen eller logge inn her. Vil du ha en mer detaljert innføring i Min Sky og «Album»? Sjekk ut Mobilhjelpen for iPhone og Android.
I samme «Album» kan du også legge inn bilder av innholdet i håndbagasjen, reiseruter og ting du kjøper underveis.

Ta bilder av verdisaker før du drar

Forlatte hus er dessverre et yndet mål for kjeltringer. Å ta bilde av det du eier kan derfor være lurt før du drar på ferie. Sørg for å laste opp bilder av forsikrede gjenstander til Min Sky, sammen med papirer i form av attester, vitnemål og kvitteringer. Ta med deg mobilen eller kameraet ditt rundt i huset - og ta bilder av bunadssølvet, platesamlinga, klokka di og andre verdisaker du har forsikret. Skulle uhellet skje, er det en stor fordel med så god dokumentasjon som mulig.

Sørg for å dokumentere det som skjer underveis

God dokumentasjon er viktig også når du er utenfor landets grenser. Kjøper du for eksempel et nettbrett i utlandet, er det lurt å ha en kopi av kvitteringen. 
Eller hva om noen rapper med seg nettbrettet fra vesken din? Det er mange land som ikke behandler anmeldelser digitalt, men heller gir deg et skriv i skranken.
Laster du opp et bilde av politianmeldelsen til Min Sky, er det uproblematisk om selve skrivet skulle forsvinne.

Ha kontroll på billetter

Det er alltid lurt å lagre bilder eller filer av reisepapirene dine - som for eksempel hotellbookinger og flybilletter. Det gir deg den ekstra tryggheten i tilfelle du mister dem eller noe annet uforutsett skulle skje når du er på reise. Har du dokumentene lastet opp til skyen, kan du dessuten dele tilgangen med resten av familien. Hva med å laste opp hele reiseruta, slik at alle enkelt kan sjekke hvor de skal være til hvilke tidspunkt?

Min Sky: Trygg lagring av feriebildene

Populært på Online.no nå: