– Alle barnebildene lå på mobilen – som falt i do

Fembarnsmamma Nina fryktet alt håp var ute ... men hun hadde gjort et genialt grep.
Sikre barnebildene på mobilen med Min Sky

Nina Maaø-Ruden er blogger, nettbutikkeier og ikke minst mamma til fem. I en hektisk hverdag går ikke alltid alt på skinner, som da hun nylig opplevde «det store marerittet»:

– Jeg fant ikke mobilen min, men det skjer jo ganske ofte. Som regel har jeg bare lagt den på et sporadisk sted, der den kanskje også er fryktelig tilgjengelig for små, nysgjerrige hender, forteller hun til Online.no.

Som vanlig ba hun ektemannen Jan-Anders ringe til mobilen ... og det var da uhellet skjedde.

Rett i do

– Vi hørte det ringe et par ganger inne fra badet, før det brått tok slutt. Det neste vi hørte, var en forskrekket lyd fra fireåringen, som kom ut av badet.

Barna ser på bilder lagret i Min Sky

Uhellet skjedde da Matilde tok med seg mobilen på badet. Her i et mer rolig øyeblikk med lillebror Jonatan, med familiebildene som heldigvis er i trygg behold.

Ennå vet de ikke helt hvordan mobiltelefonen endte i toalettet, men skaden var uansett et faktum.

– Det første jeg tenkte, var «hva skal jeg gjøre uten den telefonen». Så kom jeg på at absolutt alle barnebildene fra langt tilbake i tid lå på mobilen. Den erkjennelsen traff meg like hardt som om jeg skulle fått et dødsbudskap, forteller Nina.

Alle barnebildene

Bare seks uker tidligere hadde ekteparet fått sitt femte barn, og alle bildene siden fødselen var blant de mange bildene som nå hadde havnet i doskålen.

– Jeg hadde jo valgt å ikke ta med kamera på barselsavdelingen, siden mobilen tar så bra bilder. Like før hadde jeg også laget en fotobok direkte fra mobilen, så vi har endt opp med å ta det aller meste av bildene på mobilen, sier Nina.

Nina og sønnen Markus

Fembarnsmor Nina Maaø-Ruden, her sammen med Markus, må holde styr på mye - men av og til glipper det. Heldigvis hadde hun installert Min Sky på mobilen da uhellet var ute.

– Jeg hadde allerede litt barselsblues fra før av, og det ble ikke akkurat bedre av dette.

Trygt lagret i skyen

Heldigvis tok det ikke lang tid før hulkegråten ble avløst av gledestårer:

– Jan-Anders tok meg med bort til pc-en, og dro opp alle bildene jeg trodde var tapt på skjermen. I alt kaoset hadde jeg nemlig glemt at jeg hadde installert Min Sky på mobilen!

Dermed lå alle bildene trygt lagret i skyen, selv om mobilen ikke gikk an å redde.

– Jeg hadde fått Min Sky med i Telenor-abonnementet, og satt appen til å laste opp alle mobilbildene når jeg var koblet på wi-fi. Etter det hadde jeg ikke tenkt noe mer over det – før uhellet altså var ute, sier Nina.

Alle bilder på plass til jula

Ikke bare ble alle familiebildene reddet, men også en kjær juletradisjon er nå også sikret.

Lagre bildene dine trygt i Min Sky

Ikke bare sikrer Min Sky bildene, men bildene blir også presentert på oversiktlig vis, sortert etter år og måned.

– Vi har en juletradisjon der vi har lyst til å hjelpe barna med takknemligheten. Hvert år gjør man så vanvittig mye, fra små blåbærturer til ferieturer – og det er lett å glemme alt sammen. Derfor lager vi hver jul en bildekavalkade, som skal minne både oss og barna på alt vi har opplevd gjennom året, sier Nina.

Med alle bildene trygt på plass i Min Sky, er også denne jobben gjort enklere for Nina og familien.

– Jeg liker spesielt hvordan bildene er lagret så oversiktlig og fint for hver måned, så er vi sikre på at vi får med alt. Og siden alle øyeblikksbilder nå stort sett tas med mobilen, er vi sikre på at vi får med alt.

Ubegrenset lagring

Min Sky kan lastes ned og brukes av alle – som får 2 GB gratis lagringsplass. Har du imidlertid et Frihet-, Yng- eller U18-abonnement fra Telenor, har du ubegrenset lagringsplass tilgjengelig i Min Sky inkludert.

Du trenger ikke bekymre deg for om bildene skal bli borte eller at andre skal få tilgang til dem. Før bilder eller andre filer sendes fra mobil, PC eller nettbrett, krypteres de slik at de blir uleselige for andre.

Samtidig er alt du lagrer i Min Sky beskyttet av ditt personlige brukernavn og passord.

Populært på Online.no nå: