Søk
Meny

Slik tar du vare på sommerbildene dine

Illustrasjonsbilde.

Vi har spurt folk på gata om deres beste sommerminner – og hvordan de tar vare på dem.

 – Mitt beste sommerminne? Ja, da må vi tilbake til 1949, sier Astrid Risnes. 

 – Jeg husker spesielt godt en badestrand ved Sognefjorden, med veldig lang strand. Først måtte du gå gjennom mye tang og tare, men så kom du ut i deilig vann, mimrer Astrid, som nyter denne fine sommerdagen i 2021 foran Operahuset i Oslo.

Bilde av intervjuobjekter.

De fleste av oss har flotte sommerminner å tenke tilbake på, men aller mest koselig er det kanskje å kunne se på dem også.

– Ja, jeg har masse bilder i fotoalbum, sier Astrid.

– Men de viktigste har jeg også tatt bilde av med mobiltelefonen, slik at jeg har dem lagret både på PC-en og på telefonen.

Se ferieglade folk på gata fortelle om sine beste sommerminner i videoen under. Og spoiler alert! De lagrer alle bildene sine i skyen.

Oppdaget Oslo på ny

Ved badeplassen ved Frysja møter vi på Peter Bruteig Henriksen som forteller at han lagrer mange bilder lokalt på telefonen, men for å være helt trygg, har han en backup i skyen.

Hans beste sommerminne er fra da han fikk besøk av to britiske venner fra tiden han studerte i utlandet.

Bilde av Peter

– Jeg hadde ikke sett dem på to år da de besøkte meg i Oslo. Så i tillegg til at det var veldig koselig å se dem, fikk jeg gjort masse research på byen, siden jeg nylig hadde flyttet hit igjen selv. På en måte oppdaget jeg Oslo på ny, sier han mens han viser frem et bilde av kompisene.

– Et av de beste minnene er fra da vi siste dagen lå i Stensparken, kjøpte med pizza og bare lå under et tre i flere timer. Etter å ha festet, badet og gått på museer i en hel uke, var det veldig fint.

Også Mia Amlie lagrer helst feriebildene sine i skyen, og finner enkelt frem noen av sine beste bilder fra jentegjengens mange turer til Cannes på den franske rivieraen.

– Vi soler oss, drikker vin og har det bare helt nydelig. Se, her er hele gjengen på tur. Og her ligger bestejentene og soler seg, ler hun mens hun peker på bildene på mobilen.

Bilde av Mia

Slik kan du mimre tilbake til dine egne sommerminner

Selv om tiden der vi kun hadde feriebildene våre lagret på en filmrull er forbi, og de fleste tar digitale bilder i dag, er du ikke garantert å ha bildene lagret for alltid. For mister du mobilen din, eller minnekortet til kameraet blir borte eller ødelagt, forsvinner også bildene dine om du ikke har en backup. 

Lagrer du derimot bildene dine i skyen, ligger de trygt og du kan du enkelt få tilgang til de når du vil. 

Med privat mobilabonnement fra Telenor har du ubegrenset lagring av bilder og videoer i skyen uten ekstra kostnad. Det er en praktisk og trygg måte å ta vare på alle sommerminnene dine på.

Min Sky har nå også en minnefunksjon der du automatisk får opp hvilke bilder du tok og hva som skjedde på samme dag i fjor eller for fem år siden. Slik får du en morsom måte å mimre tilbake til gode sommerminner på.

I tillegg til å ha ubegrenset med lagringsplass, kan du også sortere bildene dine i album. Slik finner du enkelt frem til bildene fra Spania-turen med venninnegjengen eller du kan enkelt  dele bildene fra hytteferien med hele familien. 

Les mer om Min Sky

Fra backpacking i Asia til Gaustatoppen

På denne fine sommerdagen i Oslo møter vi også på kjæresteparet Marlene Martinussen og Kristoffer Thomassen. Sistnevnte trekker frem sommeren etter at han var ferdig å studere i Singapore som et av sine bedre sommerminner.

– Kjæresten min kom flyvende over og så fartet vi rundt i Asia i nesten fire uker. Det er et veldig bra sommerminne.

Marlene og Kristoffer

Marlene vil også trekke frem parets tur til Gaustatoppen i fjor sommer.

– Det var skikkelig dårlig vær, og da vi kom på toppen var det bare tåke. Men det var likevel en fantastisk tur.

Og hvordan tar dere vare på bildene dere knipset på turene?

– For å være helt sikker på at de ikke blir borte, lagrer vi dem i skyen, sier Kristoffer.

Og det burde du også! Ikke la sommerminnene dine gå i glemmeboken. Lagre bildene dine i skyen – det er både smart og praktisk – og gjør det enkelt å kunne mimre tilbake til gode stunder senere. 

Dette er Min Sky

Med et privat mobilabonnement fra Telenor har du ubegrenset med lagring i Min Sky – helt uten ekstra kostnad. 

● Bildene kan trygt slettes fra mobilen for å frigjøre plass, uten at du mister dem. Blir mobilen ødelagt eller borte, går ikke bildene tapt.

● Bilder og videoer lagres automatisk i skyen i original kvalitet. Her sorteres de i en tidslinje slik at du enkelt finner tilbake til bildene dine.

● Få mulighet til å lagre, se og dele bilder med familie og venner.

● I Min Sky kan du også opprette album, som du kan dele med familie og venner.

●Nyhet! Den nye minnefunksjonen gjør det mulig å få opp minner og bilder fra denne dagen i fjor, for fem år siden osv.