Har du husket papirer fra håndverkerne?

Slurver du, kan boligen bli mindre verdt.
Lagre i skyen

Du kan unngå mye frustrasjon på leting etter viktige dokumenter om du lagrer alt samlet. Det er faktisk veldig enkelt å bruke Min Sky på denne måten. Foto: Getty Images/iStock LP ©2016

Enten du skal flytte fra eller til en ny bolig, er det alltid greit å ha papirene i orden. Og særlig gjelder dette dersom du nylig har pusset opp deler av boligen din. 

I 2014 kom det nemlig en ny standard for boligsalgsrapport som fordrer at du må dokumentere det du har gjort. Denne tilstandsrapporten skal følge med boligen, og må inneholde dokumentasjon på hvem som har pusset opp, hvilke materialer som er brukt, kvitteringer og lignende. 

Det har seg nemlig sånn at det trilles karakterer på alt fra vedlikehold til elektriske anlegg under taksering, og for en toppkarakter må tilstandsrapporten inneholde alle papirbevis på hva som er gjort. 

Hvis ikke risikerer du at prisen på boligen synker.

Orden i sysakene

Alle håndverkere og selvbyggere skal nå fotografere og beskrive hva som gjøres underveis i en oppussingsprosess. Pusser du opp badet, skal du for eksempel dokumentere at det er materialer som er teknisk godkjent av Sintef. 

I tillegg bør du ta vare på alle kvitteringer, og da kan mengden papirer bli stor. I god gammel stil, blir slike papirer ofte samlet i permer som samler støv i kjellerboden – eller i en haug du har tenkt du snart skal rydde i.

Da er skytjenesten Min Sky fra Telenor et glimrende alternativ. Ta bilde av papirer og kvitteringer, og send det sammen med håndverkernes egne bilder opp i skyen.  Slik får du samlet alt på ett sted, og kan bruke roteskuffen til noe annet. 

Ikke lastet ned Min Sky ennå?

Populært på Online.no nå: