Søk
Meny

Slik redigerer du bildene dine i Min Sky-appen

Bilde som viser skyer i dust, rosa lys

Du visste kanskje ikke at du kan redigere bildene dine direkte i Min Sky-appen? Se tipsene!

Det er ikke bare ekstra lagringsplass som er fordelen med Min Sky-appen fra Telenor - nå kan du også redigere bildene dine direkte i appen.

Kanskje du sitter på en bunke av gode bilder fra ferien, som du vet vil bli bedre med et par enkle grep? Eller vil du bare lære noen nyttige triks som kan heve kvaliteten på hverdagsbildene?

Hobbyfotograf eller ei: Med Min Sky-appen har alle Telenor-kunder et praktisk verktøy for å gjøre bildene sine litt proffere.

Vil du ha flere profftips? Slik tar du bedre mobilbilder

Komposisjon og utsnitt

Bilde som viser utsnitt og dybdefokus

BYTT FOKUS: Her bruker vi funksjonen linear filtering for å utheve den midterste delen av bildet, og skape dybdefokus der ingen skulle tro at nokon kunne bu ...

Lek med utsnitt og format ved å justere rammen og klippe i bildet - det kan gi deg helt nye motiver. Klipping kan brukes harmoniserende, for å fjerne distraherende elementer, eller for å skape uro og dissonans.

Med andre ord: Bruk fokusområder og klipping for å fremheve ulike deler av bildet, og for å skape ulike effekter og stemninger.

Bilde som viser flyfoto av by og natur

... som for eksempel i et flyfoto.

Utsnitt av flyfoto som viser natur og by

KLIPPEKORT: Klipp til bildene dine, men vær oppmerksom på at selve oppløsningen kan synke - som her. Det kan løses ved å bruke en ramme.

Juster temperaturen

Det er mange ulike filtre å velge mellom i Min Sky-appen, men noen ganger vil du bare justere manuelt for å finne den perfekte nyanse.

Temperatur-slideren lar deg justere de lyse og blå tonene i bildet, for å gi bildet et enten kjøligere eller varmere preg.

Vil du for eksempel gi bildene dine et dust og avdempet, sommerlig preg, så kan du oppnå dette ved å øke temperaturen i bildet.

Det kan også brukes for å skape kontrast, for eksempel ved å justere opp temperaturen på et vinterbilde.

Bilde som viser badevakt på sommeren med økt fargetemperatur i bildet

FØR: Et lystig sommerbilde, men med litt for harde og lyse farger tatt stemningen i betraktning?

Bilde som viser justering av temperatur i Min Sky-appen

ETTER: Med litt høyere temperatur trer det frem en annen atmosfære i bildet.

Filtermagi

Et filter kan fort gjøre susen hvis bildet er en god match. Prøv å velge noe som spiller på lag med lyset og fargene i bildet ditt.

Bilde som viser redigering med bruk av filter
Bilde som viser vann i strandkanten ved en molo

STORT UTVALG: Til venstre har vi valgt et filter som komplementerer og forsterker fargene i originalbildet.

Min Sky-appen tilbyr også et stort utvalg forhåndsinstallerte filtre for bildene dine - hvis du vil gjøre redigeringen enda litt kjappere.

Se på filtrene som en snarvei til et flott bilde, hvis matchen mellom filter og bildet er god, men vær kritisk: noen ganger vil bruk av filter bare forringe kvaliteten på bildet ditt.

I bildet nedenfor ser du for eksempel hvordan lyset og brunfargene egner seg godt for høy kontrast og røde toner.

Husk!

Bilder tatt i apper som Instagram og Snapchat komprimeres (krympes) automatisk, så du bør alltid bruke kamera-appen i telefonen når du skal ta gode bilder. I Min Sky-appen lagres alle bildene i originalkvalitet, som gir det beste utgangspunktet for redigering.

Dette er Min Sky

Bilderedigering og organisering. Sikker lagring.

  • Inkludert i alle private mobil-, mobilt bredbånd- og bredbåndsabonnement fra Telenor.

  • Inkludert lagringsmengde avhenger av abonnementstype.

  • Min Sky kan brukes både på mobil, nettbrett, PC og Mac

  • Bredbånd- og Mobilt Bredbånds-kunder tar i bruk tjenesten ved å registrere seg på Min Sky. Etter registrering, går du til Mine Sider for å aktivere den inkluderte lagringsmengden.

    Last ned Min Sky her: