Søk
Meny

Fått denne meldingen på din iPhone?

Mobilskjerm

Følg disse tipsene for bedre plass på mobilen når minnet er fullt.

1. Slett apper og innhold du ikke bruker

Det er lett å fylle telefonen opp med apper som du likevel ikke bruker i det lange løp. Noen av disse kan også være temmelig store – og da er det kanskje like greit å slette dem? 

Det er enkelt å slette de største (og minst brukte) appene fra menyen - men de kan også slettes direkte fra hjemskjermen ved at du trykker lenge på app-symbolet og deretter krysser dem bort.

Det er enkelt å slette de største (og minst brukte) appene fra menyen - men de kan også slettes direkte fra hjemskjermen ved at du trykker lenge på app-symbolet og deretter krysser dem bort.

For å se hva som tar opp mest pass på iPhonen din, går du inn på Innstillinger > Generelt > Bruk og velger «Administrer lagring» under Lagring. Her får du raskt overblikk over hvor du bør begynne ryddejobben. Kanskje er det et spill du ikke har spilt på år og dag som tar opp stor plass? Trykk på navnet, og velg «slett app».

Eventuelt kan du rydde direkte fra hjem-skjermen på telefonen ved å holde inne appen til den «rister» og trykke på det lille krysset i hjørnet. Merk også at mange apper lar deg lagre innhold inni appen, som offline-sanger i Spotify eller serier i Netflix. Ser du at dette tar opp mye plass, kan du gjerne slette det lokalt lagrede innholdet direkte inni appene.

2. Overfør bilder og videoer

Dette er gjerne den aller største synderen. Takket være det gode kameraet på de nyeste iPhone-modellene, krever bildene, og spesielt videoene du tar, mye lagringsplass.

Den tradisjonelle måten å flytte disse bildene fra mobilen, er å plugge den inn i en datamaskin og overføre alt manuelt.

Litt tryggere og mer praktisk er det å laste opp bilder og videoer til en skytjeneste – da har du også tryggheten i at minnene ikke blir borte om telefonen skulle forsvinne. 

Sjekk gjerne ut Min Sky, som automatisk laster opp bildene og videoene dine til skyen – du kan deretter trygt la appen slette bildene fra mobilen din for å frigjøre plass. iCloud-tjenesten på iPhone har også en funksjon som lar deg lagre fullversjoner i iCloud-skyen, mens langt mindre versjoner blir liggende på mobilen.

Om du bruker iCloud-bildebiblioteket, kan dette forøvrig føre til at telefonen laster ned bilder du strengt tatt ikke har plass til. Dette kan du skru av inne på Innstillinger > Bilder og Kamera

3. Flytt meldingene dine til skyen

Det er mange år siden det bare var plass til ti SMS-meldinger på telefonen. I dag er standard-innstillingen på iPhone at den tar vare på absolutt alle SMS- og iMessage-meldinger du har fått – inkludert bildene og videoen som eventuelt følger med. 

Etterhvert kan denne meldingsboksen vokse seg stor, og for å slippe å ha alt sammen lagret på mobilen kan du i stedet ha meldingshistorikken lagret i iCloud. Åpne Innstillinger, trykk på navnet ditt øverst, velg iCloud og aktiver Meldinger.

Ved å flytte meldingene dine over til skyen, får du også som en ekstra bonus muligheten til å lese dem på tvers av alle Apple-enhetene dine.

Du kan raskt frigjøre mange GB ved å la iPhone automatisk slette apper du ikke har brukt når mobilen begynner å bli tom for plass.

Du kan raskt frigjøre mange GB ved å la iPhone automatisk slette apper du ikke har brukt når mobilen begynner å bli tom for plass.

4. Slett ubrukte apper

Det er ofte fristende å fylle opp mobilen med spennende apper ... som du deretter aldri bruker.

iPhone kan nå automatisk slette disse ubrukte appene om du får lite plass. Gå til Innstillinger > Generelt > iPhone-lagring og aktiver Fjern ubrukte apper.

Dette er Min Sky

  • En populær bildelagringsapp som er lastet ned av 1 million brukere

  • Ubegrenset lagring er inkludert i alle private mobilabonnement fra Telenor

  • Alle andre får 2 GB gratis lagringsplass, og kan betale for mer

  • Min Sky lar deg også lage album, som du kan dele med venner og familie

Slik kommer du i gang med Min Sky >