Søk
Meny

De mistet 6000 bilder av barnas oppvekst

Familien Hem mistet flere tusen bilder fra Mathias og Alexanders oppvekst da to eksterne harddisker ble ødelagt. I dag lagrer de bilder trygt i Min Sky – slik at det samme ikke skal skje med barnebildene av familiens nye tilskudd Philippa.

Familien Hem mistet flere tusen bilder fra Mathias og Alexanders oppvekst da to eksterne harddisker ble ødelagt. I dag lagrer de bilder trygt i Min Sky – slik at det samme ikke skal skje med barnebildene av familiens nye tilskudd Philippa.

Frode Hem og kona opplevde marerittet. Slik kan du unngå at uhellet ødelegger bildene dine.

Vi knipser flere bilder enn noen gang, men dessverre er det mange av oss som ikke lagrer dem trygt nok. Dermed kan de bli borte for alltid. Nettopp dette skjedde med Camilla og Frode Hem. De opplevde mange familiers mareritt da de mistet alle barnebildene av Mathias (13) og Alexander (12).

Bildene var lagret på to eksterne harddisker familien oppbevarte i en skuff. Da de for noen år tilbake skulle se gjennom bildene, ville ingen av harddiskene starte – og bildene var ikke lagret andre steder.

Viktige minner

Harddiskene hadde ligget lenge og ubrukte i skuffen og hadde ifølge Frode antageligvis blitt utsatt for slag i forbindelse med flytting. 

– Det var utrolig frustrerende. Det var jo bilder av barnas oppvekst fra 2001 frem til 2007, i tillegg til mange bilder av meg og Camilla fra vi var unge. Dette var minner som var verdt mye for oss begge, sier Frode.

– Tungvint og tidkrevende

Til sammen mistet familien rundt 6000 bilder som var tatt fra tidlig 90-tallet frem til 2007.  

– Den første tanken som slo meg var selvfølgelig at jeg burde lagret bildene flere steder. Dessverre var det ikke så vanlig med skytjenester på den tiden, og jeg syntes andre lagringsmetoder var både tungvint og tidkrevende, forklarer Frode.

Han er glad for at det nå er lettere å sikre bilder og andre filer gjennom ulike skylagringstjenester, men håper at det også går an å få tilbake de tapte barnebildene. 

– Jeg vet det finnes metoder hvor de kan åpne disken i et forsøke på å redde bildene, men det er veldig dyrt. Derfor ligger harddiksene  fremdeles i skuffen, sier han.

Bruk Min Sky

Familien Hem er ikke de eneste som har brukt tradisjonelle lagringsmetoder når de skal lagre bilder. Lagrer du bildene dine på eksterne harddisker, USB-pinner eller på PC/Mac, innebærer dette stor risiko dersom det skulle skje noe uforutsett som for eksempel brann, tyveri, vannskader eller hardware-feil. Samtidig er det viktig å huske at alt slikt utstyr har begrenset levetid. 

Regelen er enkel: Alt fysisk utstyr kan gå tapt. 

Med skylagring derimot sender du filene dine til lagring på en trygg server. Klok av skade har familien Hem tatt i bruk Min Sky fra Telenor

– Nå er vi blitt mye flinkere til å lagre bildene våre sikkert. Det er absolutt verdt å sette av litt tid til dette, sier Frode.

Inkludert i ditt abonnement

Har du et mobilabonnement fra Telenor, har du ubegrenset lagring av mobilbilder i Min Sky. Du trenger ikke bekymre deg for om bildene skal bli borte eller at andre skal få tilgang til dem.

Før bilder eller andre filer sendes fra mobil, PC eller nettbrett, krypteres de slik at de blir uleselige for andre. Samtidig er alt du lagrer i Min Sky, beskyttet av ditt personlige brukernavn og passord.