Søk
Meny

Frigjør lagringsplass på mobilen – med bildene trygt lagret i skyen

Skjermbilde av advarsel: frigjør lagringsplass på mobilen

Pass på at alle minnene er trygt lagret i skyen – og frigjør lagringsplass på mobilen for nye.

For hver dag som går, fylles mobilen opp med stadig nye minner du har fanget opp med kameraet. Over tid kan dette by på problemer. Det er nemlig bilder og videoer som gjerne spiser opp lagringsplassen. 

Varselet om at du ikke har nok ledig plass på mobilen er nemlig det siste du ønsker å se når du skal til å forevige nye, flotte øyeblikk med familie og venner. 

I stedet for å bli tvunget til slette gamle blinkskudd, er det derfor en god idé å lagre bildene i Min Sky – og samtidig frigjøre plass på mobilen. Med et privat mobilabonnement fra Telenor har du ubegrenset lagring av mobilbilder i Min Sky.

Overfør bilder og videoer til Min Sky

Min Sky kamerarull på iPhone

Lagrer du alle bildene dine i Min Sky, kan du frigjøre masse plass på mobilen.

Som nevnt er det ofte bilder og videoer som spiser aller mest av telefonens minne. Ved å overføre dem til skyen, vil du fortsatt ha tilgang til bildene hvor og når som helst, samtidig som du frigjør lagringsplass på mobilen.

Du kan også velge at Min Sky skal laste opp og lagre nye bilder automatisk. Dermed er du alltid trygg på at ingenting går tapt – både når det gjelder bildekvalitet og de faktiske bildene.

I motsetning til enkelte andre skylagringstjenester, som krever ekstra betaling for lagring av bilder i full oppløsning, komprimeres aldri bildene dine i Min Sky. Andre tjenester tar også betalt for ekstra lagringsplass straks du når en bestemt grense. Med et privat mobilabonnement fra Telenor, har du ubegrenset bildelagring i Min Sky.

Skulle mobilen din bli ødelagt eller stjålet – eller hvis du bytter mobil – er bildene dine fremdeles trygt lagret i skyen. Du har også til bildene på nettbrett eller via nettleseren på en datamaskin.

Slik frigjør du plass på mobilen med Min Sky

  • Åpne Min Sky og trykk på «Meg»-ikonet
  • Velg tannhjulet øverst i høyre hjørne
  • Velg «Frigjør plass»
  • Velg hvilke bilder du vil fjerne basert på filtype og hvor gamle de er
  • Du får se hvilke elementer som vil bli slettet fra mobilen før du bekrefter fjerningen
  • Velg «Bekreft fjerning»

Rediger bildene dine – i skyen

Har du kommer over gamle bilder i nettskyen og tenkt at de ville vært knallfine om du hadde redigert dem litt?

Tidligere ville du da ha måtte laste ned bildene, redigere og så laste dem opp igjen. Nå kan du også redigere bildene du lagrer i Min Sky – direkte i appen. 

Blant annet lar redigeringsfunksjonen deg justere sortnivået, beskjære bildene og velge i et stort knippe filtre.

Redigering av bilder i Min Sky

Nå kan du redigere bildene dine i Min Sky, med mange flotte filtre og nyttige funksjoner som beskjæring, kontrast og lysstyrke.