Søk

Online

Meny

Slik unngår du å ta ferie med fullstappet mobil

Det er ikke vits å lagre dobbelt: Slik fjerner du enkelt bilder du allerede har lagret trygt i skyen.

Ferien nærmer seg med stormskritt og mangt et sommerminne skal snart foreviges med mobilen. Men hva om du ikke har nok lagringsplass?

Det er nemlig bilder og video som gjerne tar mest plass på mobilen din, og før du vet ordet av det er lagringsplassen spist opp. Ikke bare går det ut over hastigheten – du står også i fare for å ikke kunne ta med deg alle blinkskuddene.

Frykt ikke! Med mobilabonnement fra Telenor har du ubegrenset med lagringsplass i Min Sky. Nå får også appen en ny funksjon: «Frigjør Plass» fjerner enkelt bilder og video som allerede er lagret i skyen.

Du bestemmer selv hva Frigjør Plass-funksjonen leter etter – før noe som helst slettes.

En enkel slider lar deg justere tidspunktet du ønsker å slette bilder fra. Du ser hvor mye lagringsplass som frigjøres, samt hvilke bilder som vil bli slettet.

Suksess! Til slutt kan du se hvor mye plass du har frigjort.

Knips og lagre

Det er veldig enkelt å få kontroll. Med Min Sky-appen kan minnene lastes opp automatisk idet du knipser et bilde eller filmer.

Frigjør Plass skanner mobilen din for elementer som allerede er trygt lagret i Min Sky. Enten det er gamle bilder og videoer, skjermbilder eller kun videoer – du har full kontroll over hva som slettes og hva du vil beholde.

Velg og vrak – du bestemmer

Frigjør Plass finner du ved å åpne innstillinger på «Meg»-siden i Min Sky-appen. Først velger du hvilke bilder og videoer du vil fjerne. Deretter får du opp et nytt vindu som viser hvor mye lagringsplass som frigjøres og hvilke elementer som vil bli slettet.

Hvis du ønsker å frigjøre plass fra et bestemt tidspunkt, vil du se en slider som lar deg bestemme når du ønsker å slette bilder fra.

Hvis favorittbildet av ungene fra forrige sommer eller den hysteriske videoen fra julebordet er markert, kan du huke av det du ikke vil slette.

Og husk: Ingenting forsvinner fra mobilen din før du faktisk trykker «Slett»!

«Alt innhold som «Frigjør Plass»-funksjonen oppdager, er allerede trygt lagret i Min Sky.»

Klar, ferdig, slett!

Når du har er fornøyd med utvalget, er det bare å slette i vei. Dersom du har valgt veldig mange elementer, kan dette ta litt tid.

Voilà! Du har nå frigjort masse dyrebar lagringsplass på mobilen til sommerens moro.

Men kanskje angrer du eller noe ble slettet ved en feiltakelse?

Ikke noe problem! Alt innhold som Frigjør Plass-funksjonen oppdager, er allerede trygt lagret i Min Sky. Herfra kan du også hente tilbake det som i iveren havnet i søpla – og i Min Sky går du aldri tom for lagringsplass!

Den nye funksjonen er bare en tingene som gjør Min Sky nyttig. Du kan også samle utvalgte bilder i Album som familie og venner kan se, kommentere og legge til egne minner.

Min Sky kan installeres på alle enhetene dine og du vil dermed ha tilgang på tvers av disse.

Har du abonnementene Fleksi, Medium, Trygg, Yng, eller U18 får du ubegrenset lagring av bilder. Bredbåndskunder og andre mobilabonnenter kan bestille ytterligere lagringsplass på Mine sider og i Mitt Telenor.