Derfor er bildene dine trygge i Min Sky

I dobbel forstand: Du mister dem ikke selv om mobilen blir borte, og ingen uvedkommende kan se dem.
Derfor er bildene dine trygge i Min Sky

– Det at noe lagres i skyen, betyr rett og slett at innholdet lagres trygt på internett – altså ikke på mobilen din, forteller Caroline Heiberg, som er forretningsutvikler for Telenors skytjeneste Min Sky.

– Skulle du være så uheldig at mobilen din blir frastjålet, mistet eller ødelagt, ligger bildene dine fremdeles trygt lagret i Min Sky. Og når du får en ny mobil, har du enkel tilgang på bildene bare ved å installere Min Sky-appen på din nye mobil, sier Heiberg.

Tilgjengelig overalt

Det at bilder og videoer lagres i skyen, innebærer altså ikke bare at de er trygge – men også at de er tilgjengelige på andre enheter.

– Dette betyr at bildene dine er tilgjengelige overalt, alltid, uansett hvor du måtte være og på tvers av de forskjellige dingsene dine, forteller Heiberg.

Min Sky støtter både iOS (iPhone og iPad), Android (mobiler og nettbrett), PC og Mac.

– Ved å installere Min Sky-appen på din mobil, kan du sørge for at bilder og videoer blir lastet trygt opp i skyen – der de videre kan sees på en annen mobil, nettbrett eller på datamaskinen din ved at du logger deg inn på www.min-sky.no.

Last ned Min Sky

Trygt i dobbel forstand

Men hvor blir det egentlig av bildene og videoene som lastes opp til Min Sky?

Caroline Heiberg

Caroline Heiberg, produktansvarlig for Min Sky i Telenor.

– Rent fysisk blir de lastet opp til en ekstern server via nettet, der de ligger trygt uavhengig av hva som skjer med mobilen din, sier Heiberg.

– De personlige bildene og videoene dine er trygge for ettertiden, slik at du aldri opplever å miste viktige minner hvis du er uheldig og mobilen din skulle bli frastjålet, mistet eller ødelagt. I tillegg er de trygge i den forstand at alle bildene og videoene dine blir kryptert før de lastes opp til skyen, forteller Heiberg.

Det at bilder og videoer blir kryptert, betyr at de «låses» med en unik og personlig nøkkel, slik at uvedkommende ikke får tilgang til innholdet som er lastet opp i skyen.

Last opp automatisk

Det finnes en lang rekke skytjenester på markedet, som Dropbox, Google Drive/Foto, iCloud, OneDrive, Box, Jottacloud og Min Sky fra Telenor.

Som Telenor-kunde har du ubegrenset lagring av mobilbildene dine i Min Sky inkludert i ditt Frihet, Yng-, U18- eller U11-mobilabonnement.

Last opp bildene dine trygt til Min Sky

– Opplasting starter automatisk når du har lastet ned Min Sky-appen, logget inn, og skrudd på automatisk opplastning – enten over WiFi eller mobilnettet, sier Heiberg.

På Android-telefoner fortsetter denne opplastingen i bakgrunnen slik at nye bilder og videoer automatisk blir lagret i Min Sky. På iPhone og iPad må Min Sky-appen åpnes for at nye bilder og videoer på telefonen skal lastes opp.

– Ved å åpne Min Sky-appen regelmessig, får du en fin oversikt over hvilke bilder og videoer som er lastet opp, så du ikke risikerer å slette bilder og videoer på mobilen før de faktisk er lastet seg opp. Bilder og videoer du ser i Min Sky kan du trygt slette fra bildegalleriet på mobilen, slik at du frigjør plass på mobilen din, sier Heiberg.

Med den nyeste versjonen av Min Sky for Android, finnes det også en egen funksjon som hjelper deg med å frigjøre plass på telefonen din.

– Den tilsvarende funksjonen vil også komme på iOS, så sørg for at du alltid har siste versjon av appen, oppfordrer Heiberg.

Min Sky til Android er oppdatert

Android-versjonen av Min Sky er nylig oppdatert, og har nå følgende funksjoner:

  • Frigjøring av plass: Bilder som er lagret i Min Sky, kan trygt slettes fra bildegalleriet slik at du frigjør plass på mobilen din
  • Bildedeling: Det er blitt enklere å dele bilder til Facebook
  • Profil: Lag din egen personlige profil
  • Album: «Historier» heter nå «Album», og her kan du legge til, endre og slette kommentarer. Du kan også bruke emoticons, og klippe og lime inn linker i kommentarfeltet
  • Sortering: Det er blitt enklere å sortere bilder og videoer
Min sky

I både Android- og iPhone-versjonen av Min Sky kan du frigjøre plass på mobilen ved å fjerne alle bilder som ligger dobbelt opp på mobilen.

Populært på Online.no nå: