Søk
Meny

Derfor er bildene dine trygge i Min Sky

Bilder som er trygt lastet opp til Min Sky

I dobbel forstand: Du mister dem ikke selv om mobilen blir borte, og ingen uvedkommende kan se dem.

– Det at noe lagres i skyen, betyr rett og slett at innholdet lagres trygt på internett – altså ikke på mobilen din, forteller Anna Tsyro, produktsjef for Telenors skytjeneste Min Sky.

– Skulle du være så uheldig at mobilen din blir frastjålet, mistet eller ødelagt, ligger bildene dine fremdeles trygt lagret i Min Sky. Og når du får en ny mobil, har du enkel tilgang på bildene bare ved å installere Min Sky-appen på din nye mobil, sier Tsyro.

Tilgjengelig overalt

Det at bilder og videoer lagres i skyen, innebærer altså ikke bare at de er trygge – men også at de er tilgjengelige på andre enheter.

– Dette betyr at bildene dine er tilgjengelige overalt, alltid, uansett hvor du måtte være og på tvers av de forskjellige dingsene dine, forteller Tsyro.

Det er også verdt å nevne at bildene alltid lastes opp i full oppløsning, slik at du aldri vil oppleve noe kvalitetstap. Dette er spesielt viktig om du senere ønsker å fremkalle noen av bildene dine.

Min Sky støtter både iOS (iPhone og iPad), Android (mobiler og nettbrett), og i hvilken som helst nettleser på pc og Mac.

– Ved å installere Min Sky-appen på din mobil, kan du sørge for at bilder og videoer blir lastet trygt opp i skyen – der de videre kan sees på en annen mobil, nettbrett eller på datamaskinen din ved at du logger deg inn på min-sky.no.

Trygt i dobbel forstand

Men hvor blir det egentlig av bildene og videoene som lastes opp til Min Sky?

– Rent fysisk blir de lastet opp til en ekstern server via nettet, der de ligger trygt uavhengig av hva som skjer med mobilen din, sier Tsyro.

– De personlige bildene og videoene dine er trygge for ettertiden, slik at du aldri opplever å miste viktige minner hvis du er uheldig og mobilen din skulle bli frastjålet, mistet eller ødelagt. I tillegg er de trygge i den forstand at alle bildene og videoene dine blir kryptert før de lastes opp til skyen, forteller Tsyro.

Det at bilder og videoer blir kryptert, betyr at de «låses» med en unik og personlig nøkkel, slik at uvedkommende ikke får tilgang til innholdet som er lastet opp i skyen.

Last opp automatisk

Som Telenor-kunde har du ubegrenset lagring av mobilbildene dine i Min Sky inkludert i ditt private mobilabonnement.

– Opplasting starter automatisk når du har lastet ned Min Sky-appen, logget inn, og skrudd på automatisk opplastning – enten over WiFi eller mobilnettet, sier Tsyro.

På Android-telefoner fortsetter denne opplastingen i bakgrunnen slik at nye bilder og videoer automatisk blir lagret i Min Sky. På iPhone og iPad må Min Sky-appen åpnes for at nye bilder og videoer på telefonen skal lastes opp.

– Ved å åpne Min Sky-appen regelmessig, får du en fin oversikt over hvilke bilder og videoer som er lastet opp, så du ikke risikerer å slette bilder og videoer på mobilen før de faktisk er lastet opp. Bilder og videoer du ser i Min Sky kan du trygt slette fra bildegalleriet på mobilen, slik at du frigjør plass på mobilen din, sier Tsyro.

Dette er Min Sky

  • En populær bildelagringsapp som er lastet ned av 1 million brukere

  • Ubegrenset lagring er inkludert i alle private mobilabonnement fra Telenor

  • Alle andre får 2 GB gratis lagringsplass, og kan betale for mer

  • Min Sky lar deg også lage album, som du kan dele med familie og venner

Slik kommer du i gang med Min Sky >