Har du riktig abonnement?

Vi bruker stadig mer data. Slik sørger du for at du har oversikt – og den kapasiteten du trenger.
Har du rett abonnement, kan du også kutte kostnader

Det lønner seg å ha riktig type abonnement. Foto: iStockphoto

Bedre skjermer, bedre apper, bedre dekning – og fri fart. Mobilopplevelsen blir hele tiden bedre og mer relevant.

En naturlig konsekvens er at mer og mer data beveger seg inn og ut av telefonen.

Hva du har (eller ikke har) inkludert i abonnementet ditt, står dermed ikke nødvendigvis i stil med det du faktisk bruker eller trenger i dag.

Her er tipsene for å få oversikt over databruken – og ta kontroll over kostnadene.

Få oversikt med appen Mitt Telenor

Husker du ikke hvilket abonnement du har? Sjekk fakturaen din, eller Mitt Telenor-appen.

Mitt Telenor fikk nylig en skikkelig overhaling. Nå er det enklere enn noensinne å få oversikt over– og administrere abonnementene dine, og se om de står i stil med ditt faktiske forbruk.

Tips: Klikk på totalsummen for en spesifisert oversikt over forbruket ditt, eller på datasirkelen for å se detaljer om databruken din.

Du får enkel oversikt og kan bytte i Mitt Telenor-appen

Appen lar deg også, blant annet, følge med på databruken din fra dag til dag (også i utlandet); legge til eller ta bort tjenester; se, utsette og betale fakturaer; bestille eller sperre SIM, og ikke minst kjøpe ekstra datapakker når det trengs.

Tips! Du finner også PUK-koden din i Mitt Telenor. Du kan enkelt logge inn i appen fra hvilken som helst annen smarttelefon om din egen er låst.

Kort sagt: Du kan skreddersy dine abonnement og datapakker for dine og din families behov. Last ned ved å sende MT til 1999.

Prøv Mitt Telenor selv:

Del internett

Hvis du ofte får varsler om at du bruker opp det du har inkludert av data, eller nøler med å åpne store vedlegg eller se et filmklipp utenfor et Wi-Fi-nettverk, har du antagelig i minste laget.

I innstillingene på telefonen din kan du se anslag for hvor mye data hver enkelt app har brukt den siste tiden. Gå til Innstillinger > Mobilnett på iPhone eller Innstillinger > Databruk på Android for å se oversikten. Ser du en tydelig versting, kan du få litt albuerom ved å stramme inn bruken av denne.

Her får du oversikt over databruken din

Det er også klare fordeler ved å ha litt ekstra romslig med kapasitet. Da slipper du ikke bare å vegre deg for å bruke telefonen, man kan også uten å nøle dele internett med en datamaskin eller nettbrett når du er på farten, eller på hytta.

Dette er svært enkelt både med iPhone og Android-telefoner.

Strømming spiser data

Det er gjerne store filer vi har å gjøre med når vi laster ned eller strømmer innhold i dag.

Skal du se Netflix i full HD, vil det spise opp inntil tre gigabyte på én time. Ser du film og tv i standard oppløsning, bør du fortsatt regne opptil 1 GB i timen.

Netflix bruker raskt mye mobildata

Musikk og podcaster krever mindre data, men brukes til gjengjeld mer og over lengre perioder.

Strømmer du mye lyd og bilde, bør du enten holde et øye med forbruket gjennom måneden, eller sørge for at du har et tilstrekkelig romslig abonnement til at du slipper å uroe deg.

Populært på Online.no nå: