Sjekk hvor mye data appene dine bruker

Det er enkelt - helt ned på app-nivå.
Sjekk hvor mye data appene dine bruker

Det er ingen fasitsvar på hvor mye en enkelt app bruker. Det kommer helt an på innholdet, innstillinger, og hvordan du bruker dem.

Men du kan følge forbruket tett, og beregne det selv. Mobilen din følger nemlig automatisk med på hvor mye mobildata som går med til hver av appene dine.

Her er guiden til hvordan du selv sjekker forbruket:

NB: Totaloversikten over databruken din finner du enkelt i Mitt Telenor-appen:

På Android:

På Android kan du få oversikt over mobildatabruken ved å gå til Innstillinger og velge Databruk. Her får du en totaloversikt, sortert etter kalendermåned.

Bla litt ned, så vil du se databruken sortert etter apper. Du kan klikke på hver av dem for å se detaljer.

Her vil du se en graf som viser når dataen er brukt. Du kan også se hvor mye som er brukt i forgrunnen (mens du aktivt bruker appen), og i bakgrunnen. Bakgrunnsdata kan du slå av fra Databruk-menyen.

Databruk på Android

På iPhone:

Også på iPhone er det lett å sjekke hvor mye data hver enkelt app har brukt.

Åpne opp Innstillinger, og velg Mobilnett. Her ser du både hvor mye mobildata som er brukt totalt siden sist nullstilling, samt hvor mye hver enkelt app har brukt i listen nedover.

Du kan også slå av mobildatabruk for enkeltapper om du mistenker at de bruker for mye.

Om du vil nullstille statistikken for databruk, kan du gjøre dette helt nederst på skjermen. Dette kan være greit om du vil måle databruk i en spesiell periode, eller teste forbruket av en enkeltapp.

Sjekk databruk på iPhone

Få totaloversikten i Mitt Telenor

Den sikreste måten å følge med på og styre databruken, er imidlertid i Mitt Telenor-appen. Der ser du alt som faktisk er brukt innenfor abonnementet ditt.

Her kan du også fylle på mer data når det trengs.

Sjekk databruken med Mitt Telenor

I Mitt Telenor kan du blant annet se alle abonnementer du administrerer, betale faktura – samt følge med på og fylle på mobildata. Klikk på datasirkelen for å se detaljer om databruken din.

Populært på Online.no nå: