Søk

Online.no

Meny

Avslørt: Slik tar du det perfekte Tinder-bildet

Jepp, det stemmer: Fra nå av trenger du ikke å lure på om gruppebildet av deg og «go’gjengen» på Bahamas i 2010 egner seg profilbilde på Tinder. Vitenskapen har talt, og svaret er nei – dessverre.

Profilbildet er det første folk ser av deg på sjekkeappen, og det å ta og velge ut det perfekte bildet kan være en neglebitendesyssel.

Diverse datingguider på nett vil alltid råde deg til å velge det bildet som representerer hvem du er, men akkurat dét kan være enklere sagt enn gjort.

Nytt og godt

Ifølge MarketWatch bruker nå en millard mennesker sjekkeappen aktivt på mobilen. Uansett om du følger hjertet eller hodet i jakten på en match, er det noen grunnleggende Tinder-tips det kan være lurt å ha med seg.

Espen Korsvik, som står bak datingselskapet Dating Adventure, mener det spesielt er to ting som setter rammen for et vellykket profilbilde:

– Pass på at bildet ikke er skurrete eller blurry, men av god kvalitet. Ikke minst bør bildet av deg være relativt nytt, og er det fra noen år tilbake bør personen på bildet stå i stil med den du er i dag, sier han.

Espen Torsvik i Dating Adventure. Foto: Privat

Akkurat hva det er med et profilbilde som fører til varige matcher, varme følelser og sveiper til høyre, har nærmest blitt til en egen vitenskap å regne.

Sist ut i rekken er den uavhengige, amerikanske nettsiden Romance Goals, som nylig har sett nærmere på Tinder-brukernes profilbilder. Nettsiden har tatt for seg på 600 tilfeldige Tinder-profiler i New York, London og Berlin. I tillegg har de intervjuet hundrevis av Tinder-brukere om hva de liker og ikke liker ved profilbildene til potensielle matcher.

Overordnet kan undersøkelsen fortelle oss at like viktig som en rå frisyre eller forførende blikk er settingen bildet er tatt i. Men nok småprat, her er de harde faktaene og oppskriften på det perfekte Tinder-bildet:

1. Ta bildet på en restaurant eller strand

Er du av det kvinnelige kjønn gjør du lurt i å ha restaurant som setting for profilbildet ditt. I undersøkelsen fikk nemlig 62 prosent av restaurant-bildene sveiper til høyre, sammenlignet med bilder tatt i en bar, på badet eller i bilen, som kom langt dårligere ut. På tide å bryte brødet med mobilen, med andre ord.

Er du derimot mann bør du teste ut det våte element, og da posere på stranda eller ved sjøen. Dette kom best ut med 44 prosent sveiper til høyre.

2. Unngå gruppebilder

Det trenger ikke nødvendigvis være en selfie, men profilbildet ditt bør helst være av deg, og bare deg. Det er fint å vise at man er sosial og faktisk har venner, men gruppebilder oppfattes ofte som forstyrrende. Tallene taler for seg selv: Kun 25,1 prosent av menn med gruppebilde som profilbilde fikk sveip til høyre.

Med andre ord, Tinder-bildet ditt skal ikke være et «Finn Willy»-prosjekt.

3. Formelt kledd eller baris?

Om du ønsker å flashe Baywatch-looken på profilbildet ditt bør du revurdere. Kvinnene som hadde på seg strandtøy, bikini eller badedrakt på profilbildet endte på 41,7 prosent sveiper til høyre. Kvinnene som hadde mer formelle klær fikk derimot hele 62.4 prosent sveiper til høyre.

Men i motsetning til hos kvinnene, og kanskje noe overraskende, er menn som viser hud en klikkvinner. Mennene som poserte i badebukse på profilbildet skapte bølger, og endte på 53,3 prosent sveiper til høyre.

Men så blir det forvirrende: I et intervju med det britiske magasinet GQ deler ingen ringere en Tinder-sjef Sean Rad sine beste tips for å lykkes på appen. Sjefen sier følgende om å kaste skjorta på profilbildet:

«Jeg har snakket med masse folk om Tinder-etikette, og det er en bred konsensus om at toppløse gym-selfies er et stort NEI. Du er på Tinder for å møte nye mennesker, og den siste tingen du vil kommunisere er at du er for selvopptatt eller narsistisk til å føre en ekte samtale».

Så, hvem velger du å høre på? 

4. Smil!

Dette resultatet gir oss fornyet tro på menneskeheten. For uansett om du har perlerad, er overbitt eller har skjeve tenner: folk vil se smilet ditt i sin fulle bredde. Et overveldende flertall av både menn og kvinner sveiper til høyre på smil-med-tenner-profilbilder på Tinder, så få tanngarden din ut på internett, umiddelbart.

Bonustips: Vis personlighet

Dette tipset er kanskje ikke vitenskapelig testet, men når det kommer fra både Tinder-sjef Sean Rad og datingekspert Espen Korsvik, er vi villige til å ta det med likevel:

– Vis personlighet. Er du glad i fjell og natur eller reising, for eksempel, så vis gjerne frem deg selv på en fjelltopp eller ved et spennende reisemål på profilbildet. Det viktige er at du utstråler karisma, og kanskje også litt mystikk. Tinder er tross alt en sjekkeapp der folk skal bli nysgjerrig på deg, sier Korsvik.

Har du fortsatt ikke troen på at den rette vil komme inn (på mobilen din)? Flere har fått full klaff i det digitale kjærlighetslandskapet, og kanskje hjelper det å lese deres historie?

Lykke til!