Søk
Meny

Dette var de mest populære mobilene i 2020

Mann med en mobil som er på listen av mest solgte mobiler på tampen av 2020

Apple avslutter året på overlegent vis – samtidig som over 100.000 Telenor-kunder nå har en 5G-mobil.

Et krevende år er snart ved veis ende. Salget av mobiltelefoner fikk en «covid-knekk» i vår, men har tatt seg kraftig opp i sommer og utover høsten og vinteren. Og da var det spesielt to store kanoner som dominerte: Apple og Samsung. 

Samtidig viser statistikken over de mest solgte mobilene hvor fremtidsrettede nordmenn har vært den siste tiden. På topplisten er hele seks av ti klare til å tas i bruk på 5G-nettet, som nå åpnes på stadig flere steder i landet.

Faktisk har over 100.000 nordmenn nå skaffet seg en 5G-mobil, og er dermed klare for fremtidens mobilnett.

– Det er spennende å se at så mange nordmenn er rede til å ta i bruk 5G. I Telenor jobber vi hardt for å svare på forventningene og har allerede fokusert på 5G i flere år, men det er først i 2021 utbyggingstempoet virkelig øker farten, sier Ric Brown, mobildirektør i Telenor Norge.

Sterk lansering for iPhone 12

Her er de mest solgte mobilene i Telenorbutikken og på Telenor.no forrige måned:

1. Apple iPhone 12 Pro Max

2. Apple iPhone 12 Pro

3. Apple iPhone 12 

4. Apple iPhone 12 mini

iPhone 12 blant årets mest solgte mobiler i 2020

Hva mer er det å si? Nordmenn har gått mann av huse for de nye iPhone 12-modellene, med god grunn. Faktisk er alle de fire modellene å finne på topp av listen over de mest solgte mobilene den siste måneden – fra den største modellen på topp, til den minste på fjerdeplass.

– Det er liten tvil om at Apple dominerer vår topp 10-liste. De gjennomførte en svært solid lansering i høst, og ikke overraskende er det de 5G-klare iPhone 12-modellene som troner øverst på topplisten, sier Brown.

Om det ikke var klart: iPhone 12 er det ypperste av mobilteknologi i 2020. Da vi endelig fikk hendene i årets iPhoner, ble vi rett og slett slått i bakken av det fantastiske kameraet, den sylskarpe skjermen og den klassiske, stilrene utformingen.

For ikke å nevne hvor usannsynlig raskt det går å strømme videoer, laste ned nettsider og lagre filer i skyen over 5G.

5. Apple iPhone 11

Også fjorårets iPhone-modell, iPhone 11, holder stand. Det er ikke rart, siden det fortsatt er en fantastisk mobiltelefon – som du nå får til en litt hyggeligere pris. Les anmeldelsen av iPhone 11-mobilene her.

6. Apple iPhone SE

I år ble vi også gjenforent med en gammel bestevenn. 2020-utgaven av iPhone SE har nøyaktig lik formfaktor som gode gamle iPhone 8, men under panseret er alt oppdatert med topp moderne teknologi, blant annet med akkurat like mye kraft som hos iPhone 11.

iPhone SE blant årets mest solgte mobiler i 2020

Med iPhone SE kombinerer Apple kjente og kjære løsninger som hjemknapp med Touch ID og den lynraske A13 Bionic-chipen og Smart HDR-støtte til fotografering.

Som vi skrev i vår anmeldelse av mobilen: «Aldri før har du fått så mye mobil for pengene».

7. Samsung Galaxy S20 5G

Her er den eneste Android-mobilen som har holdt stand den siste måneden, og den er til gjengjeld et råskinn.

Samsungs Galaxy S20-mobiler var den første vi testet på det nyåpnede 5G-nettet i mars – og hei, hvor det gikk! Med nedlastingshastigheter på over 1000 Mbit/s, lastet vi ned lange Netflix-filmer på bare få sekunder.

Hastigheten er et trekkplaster i seg selv, men Samsung Galaxy S20 kan skilte med så mye mer. Det grensesprengende kameraet med «tidenes zoom» og den ultraraske skjermen ga oss en mobilopplevelse som fortsatt sitter i, ni måneder senere. 

8. Samsung Galaxy A51

Samsung har flere gode mobiler innen det såkalte «mid-end segmentet» – både representert ved Galaxy A51 (som er inne på listen, og som også kommer i en 5G-modell), samt Galaxy A71. Et annet godt alternativ er Galaxy S20 FE – en «toppmodell til budsjettpris».

9. Apple iPhone 11 Pro

10. Samsung Galaxy S20 Ultra 5G