Søk
Meny

Dette er høstens mest populære mobiler

Dette er høstens mest populære mobiler

Spesielt to mobilprodusenter markerer seg på listen over de mest populære mobilene i Norge i høst.

Det har skjedd veldig mye på mobilfronten i det siste: Telenor åpner 5G-nettet på stadig flere steder i landet, og Apple har lansert sin første 5G-klare mobil, iPhone 12.

Men mobilmarkedet har også vært påvirket av koronakrisen, forteller Kjetil Simonsen, Head of Devices & Accessories hos Telenor:

– Salget av mobiltelefoner fikk en større knekk i mars-april grunnet Covid-19, men har siden kommet tilbake og ser ut til å ha stabilisert seg litt under fjoråret.

Og på listen over de 10 mest solgte mobiltelefonene er det helt tydelig at det norske folk har trykket spesielt to mobilprodusenter ekstra tett til brystet.

Her kan du se hvilke mobiler som har vært mest populære i Telenorbutikken og https://nettbutikk.telenor.no/ i høst, fra og med 1. august:

10. Samsung Galaxy A71

9. Samsung Galaxy S20+

8. Samsung Galaxy S20 Ultra

7. Samsung Galaxy S20

Samsung Galaxy S20-serien var de første av etterhvert mange mobiler som støtter 5G. Du kan se hvordan det gikk da vi testet ut S20 Ultra på 5G-nettet i Trondheim her (saken fortsetter etter videoen):

6. Samsung Galaxy A51

– Samsung har svært gode mobiler innen det vi kaller mid-end segmentet – noe vi ser ved at både A51 og A71 er inne på Topp 10-listen. For mange kan være fornuftig å ta en titt på disse, eller nylanseringen Galaxy S20 FE, fremfor toppmodellene, sier Simonsen.

5. Samsung Galaxy Note20 Ultra

Samsung Galaxy Note20

– Samsung Galaxy S20-serien har solgt godt fra lanseringen tidligere i vår, og deres høstlanserte Note20 Ultra har også kommet sterkt ut av startblokken, sier Simonsen. Du kan lese anmeldelsen av Note20 Ultra her.

4. Apple iPhone SE

Apple iPhone SE 2020

Apples iPhone SE gir ytelse på nivå med iPhone 11 – i en innpakning helt lik den vi kjenner fra iPhone 8 … og det til en gunstig pris. Det har åpenbart vært populært i markedet, som har omfavnet mobilen. Les anmeldelsen av iPhone SE her!

3. Apple iPhone 11 Pro Max

2. Apple iPhone 11 Pro

1. Apple iPhone 11

– iPhone 11-serien har solgt godt helt siden den ble lansert, og iPhone SE har som ventet også blitt en storselger for Apple, sier Simonsen. Les anmeldelsen av iPhone 11 her!

Som du har sett, er det bare Apple og Samsung som selger godt nok til å komme inn på topplisten. Huawei, som var inne på forrige toppliste, er ifølge Simonsen som forventet ute av listen:

– Huawei strever i motbakke etter at de mistet retten til å levere mobiltelefoner med Android tidligere i år – mens Samsung har sin beste line-up noensinne.