Søk
Meny

Klar for ny mobil til sommeren? Her er de mest populære akkurat nå

Dette er de mest solgte mobilene våren 2021

Se hvilke mobiler som preger Telenors Topp 10-liste.

Mange gjør seg nå klare for sommeren, og enten det innebærer fart og spenning eller avslapning og badeliv, involverer det gjerne også mobilen.

Og da er det kanskje fint med en nyere mobil, som kan ta fantastiske bilder, vare en hel dag eller to – og takler alt (selv en svipptur i vannet)?

I denne listen finner du de mest solgte mobilene fra Telenor de siste tre månedene. Ta en titt for noen tips. Eller stikk innom din nærmeste Telenorbutikk eller Telenors nettbutikk hvis du er klar for å oppgradere med én gang.

10. iPhone 11

iPhone 11

Denne stayeren fra 2019 holder fortsatt stand, og er spesielt populær blant oss nordmenn. At den fortsatt er å finne på topplisten er et soleklart bevis på at iPhone 11 er en fantastisk mobiltelefon, som passer utmerket til de som ikke trenger det aller nyeste – eller de som bare vil ha en bunnsolid mobil.

9. Samsung Galaxy S21+ 5G

Samsung Galaxy S21+

Tidligere i år slapp Samsung tre nye 5G-klare Galaxy S21-mobiler – og to av dem tok seg umiddelbart inn på topp 10-listen. 

Nå er tiden inne for den tredje – og det er ikke spesielt overraskende, ettersom Galaxy S21+ 5G er en gjennomført fantastisk mobil.

Med det avanserte kamerasystemet er det nesten umulig å ta dårlige bilder. Mobilen er i utgangspunktet lynrask i alt den gjør, og med en 120Hz skjerm får du umiddelbar respons på alt du gjør. 

S21-serien kommer i flere varianter, og to av dem kan du lese nærmere om lengre ned på denne listen.

8. iPhone SE

iPhone SE (2020)

Også denne sommeren byr 2020-utgaven av iPhone SE på en knallsterk mobilopplevelse, så vel som en god porsjon nostalgi. Mobilen har nøyaktig lik formfaktor som klassikeren iPhone 8, men innmaten er oppdatert for det nye tiåret. 

Dette er mobilen for deg som har hjemknappen og Touch ID nært til hjertet, men som også vil ha kraften til iPhone 11. Som vi skrev i vår anmeldelse av mobilen: «Aldri før har du fått så mye mobil for pengene».

7. Samsung Galaxy A52

Samsung Galaxy A52

A52 er oppfølgeren til en «gammel» traver på denne listen – Samsung Galaxy A51 var nemlig blant de mest populære mobilene i det mellomste prissjiktet siden lanseringen i 2019. 

De nye modellen har en 6,5 tommers Infinity-O Super AMOLED-skjerm med bildeoppdatering på hele 90Hz – for både supersmidig strømming, og spilling.

I tillegg har den fem kameraer og optisk bildestabilisering for å fange de ekstra aktive sommerøyeblikkene. Og den tåler vann!

6. iPhone 12 mini

iPhone SE (2020)

Det er ikke uten grunn at selv den minste iPhone 12-mobilen selger godt. Den huker av de fleste boksene når det gjelder mobilteknologi, inkludert 5G-støtte, nattmodus på alle kameraene, den raskeste chipen som finnes i en smarttelefon og en flott og robust OLED-skjerm.

I tillegg er den tilgjengelig i flere spreke farger, og har altså en svært hendig og behagelig størrelse.

5. Samsung Galaxy S21 5G

Samsung Galaxy S21 5G

5G-klar i freshe farger, en skjerm som viser lynraske 120 bilder i sekundet – og med et kamera som teller 64 megapiksler? Med 30 gangers zoom? Standardutgaven i Samsungs S21-serie er en råtass, noe mange også åpenbart setter pris på.

Hakket over ligger storebror S21 Ultra 5G, som konkurrerer med iPhone 12 Pro Max – begge disse kan du lese om nedenfor.

4. Samsung Galaxy S21 Ultra 5G

Samsung Galaxy S21 Ultra 5G

I vår test omtaler vi Samsung Galaxy S21 Ultra som «mobilen for deg som ikke ønsker noen kompromisser». Skal vi tro salgsstatistikken, er det ikke rent få som havner i den kategorien.

Galaxy S21 Ultra har alt: 5G-støtte, stort batteri, lynrask lading og en skjerm i absolutt toppklasse. I tillegg får du Samsungs beste kamera noensinne, som blant annet briljerer på zoomfronten, med lyssterke bilder med god kontrast og fargebalanse. Du får også en rekke nyttige og brukervennlige kamerafunksjoner som lar deg sette kreativiteten på prøve.

Salget av S21 og S21 Ultra er veldig likt, og ligger et godt stykke over de som er videre nedover på listen. Men så kommer det et solid hopp til topptrioen på salgslistene ...

3. iPhone 12 Pro

2. iPhone 12 Pro Max

1. iPhone 12

På salgstoppen konkurrer Apple kun med seg selv – slik de har gjort siden iPhone 12 ble lansert i fjor høst. Dette er rett og slett blant de aller beste mobilene på markedet, proppfulle med markedsledende teknologi. Det gjør også at alle tre iPhone 12-modellene dominerer pallplassene, og ligger et stykke over neste på listen.

Felles for mobilene er flotte og lyssterke OLED-skjermer og kameraer som håndterer de aller fleste lysforhold. Hjernen bak det hele, Bionic A14, er den raskeste chipen du finner i en smarttelefon, noe som sørger for fantastisk ytelse. Og de er selvfølgelig klare til bruk med 5G.

iPhone 12 «kan by på noen av de mest avanserte og engasjerende funksjonene vi har sett til dags dato», skrev vi i vår anmeldelse.