Søk
Meny

Ny mobil til sommeren? Dette er de mest populære akkurat nå

Kvinne med mobil. Dette er de mest solgte mobilene våren 2022.

Disse mobilene utgjør Telenors topp 10-liste.

Om du er på jakt etter en ny mobil inn mot sommeren, er du ikke alene. Kanskje trenger du en ny modell som kan ta nydelige feriebilder, med god batterilevetid og som tåler en uventet dukkert i havet?

Da kan du forhåpentlig finne inspirasjon til hva du skal velge i denne listen over de mest solgte mobilene fra Telenor de siste tre månedene.

Ta en titt for noen tips. Eller stikk innom din nærmeste Telenorbutikk eller Telenors nettbutikk hvis du er klar for å oppgradere med én gang.

10. iPhone SE

iPhone 10 SE

2022-utgaven av iPhone SE byr på en råsterk mobilopplevelse, kombinert med en fin porsjon nostalgi. 

Mobilen beholder nemlig det klassiske utseendet til iPhone 8, komplett med hjemknapp og Touch ID, men med kraftig oppgradert innmat som gjør den godt utrustet for det meste av mobilbruk ... samt 5G-støtte for lynkjapp surfing. 

Den imponerende teknologien i iPhone SE selges til et lavere prisnivå enn toppmodellene, som har gjort den til en svært populær «folkemobil».

9. Samsung Galaxy S21 FE

Med lanseringen av Galaxy S21 FE har Samsung samlet de mest populære funksjonene fra favorittmodellene i Galaxy S21-serien (derav tittelen FE, «fan edition»). Og ser man på salgsstatistikken har dette fungert glimrende. 

Galaxy S21 FE kombinerer en av Samsungs beste 120 Hz-skjermer med et utrolig skarpt trippelkamera, et selfiekamera på hele 32 MP, smarte AI-funksjoner som gjør det enklere å oppnå profesjonell kvalitet på bildene dine. 

Denne mobilen har funksjonene du setter størst pris på, til en hyggelig pris.

8. Samsung Galaxy S22+

Samsung Galaxy S22+

Den 5G-klare S22-serien satte en ny og høyere standard for Samsung-telefonene. 

Plussmodellen kan skilte med lengre batterilevetid og en større og mer imponerende skjerm (6.6 FHD+ Dynamic AMOLED 2X). Modellen leverer bedre enn standardmodellen S22, og ligger på et lavere prisnivå enn toppmodellen 22+ Ultra. 

7. iPhone 13 mini

iPhone 13 mini

Selv den minste av Apples iPhone-modeller selger svært godt, og det er ikke uten grunn. 

iPhone 13 mini leverer på de fleste fronter når det gjelder mobilteknologi. Bortsett fra selve størrelsen, deler iPhone 13 og iPhone 13 mini akkurat de samme egenskapene. 

Mobilen kommer med en ny chip, A15 Bionic, som kommer med en kraftig oppgradert sekskjerners prosessor – samt en firekjerners grafikkchip. 

Mini-utgaven av iPhone 13 er med andre ord et særdeles godt kjøp for de som liker mobiler med mye kraft, men fortsatt ønsker at den skal få plass selv i små hender og lommer. 

6. Samsung Galaxy S22

Samsung Galaxy S22

Da Samsung lanserte deres S22-serie ble vi spurt om vi var klare for å «bryte reglene for hva som er mulig» for mobiltelefoner. 

Denne store ambisjonen begynte med kameraene, som er utstyrt med Samsungs største lyssensor noensinne. Et allerede råsterkt nattkamera har blitt enda bedre, og i samspill med forsterket bildestabilisering er det nå enklere å filme i 8K – også i mørket. 

Standardmodellen, akkurat som de andre modellene i S22-serien, kommer med heldekkende OLED-skjermer med 120 Hz skjermoppdatering. Skjermen til S22 er på 6,1 tommer, som gir en svært komfortabel mobilopplevelse. 

5. iPhone 12

Apple iPhone 12

Til tross for at Apple har lansert en helt ny serie av iPhone, betyr det absolutt ikke at deres tidligere modeller slutter å selge godt. Midt på årets toppliste finner vi nemlig standardmodellen av iPhone 12. 

iPhone 12 er 5G-klar, og kommer med chipen A14 Bionic. Dette er den samme som finnes i iPad Air, og yter stor kraft takket være en sekskjerners prosessor og en firekjerners grafikkprosessor. 

Mobilen har samme skjermstørrelse som iPhone 11, men i 12-serien strekker skjermen seg lengre ut mot kantene av telefonen som gjør at mobilen i seg selv er mindre enn dens forgjenger.

4. iPhone 13

Apple iPhone 13

Neste plass på listen fylles av årets iPhone-modell. 

Standardmodellen fra 13-serien er utrustet med en utrolig kraftig A15 Bionic-chip, en chip som ifølge Apple skal være 50 prosent kraftigere enn konkurrentene. 

Grafikkchipen skal være 30 prosent raskere enn konkurrentenes, som i samspill med lynraskt 5G-nett, lar denne deg gjøre alt fra å surfe lynkjapt til å spille krevende spill. 

3. Samsung Galaxy S22 Ultra

Samsung-flaggskipet Galaxy S22 Ultra er en nærmest komplett mobil. 

Med 6,8 tommers skjerm, absolutt alle de heftigste spesifikasjonene Samsung har å by på, et mer firkantet design – og ikke minst innebygd S Pen – leverer Galaxy S22 Ultra på nærmest alle områder. 

Kameramodulen du finner i S22 Ultra er en oppgradert utgave av fjorårets, som er utrustet med varmere, og mer naturlige farger, bedre nattfunksjoner og et ultravidvinkel-kamera som produserer langt lysere bilder om natten enn det har gjort tidligere. 

Lysstyrken på S22 Ultra er et fortrinn det er vanskelig å ignorere. Skjermen i S22 Ultra kommer opp i hele 1750 nits, som bør være lyst nok selv i ørkenen. 

Som vi skrev i vår anmeldelse: – Det er ingenting som skuffer med årets Ultra-modell fra Samsung og på mange måter fremstår telefonen som «Androids flaggskip». I denne pakken får du alt Samsung har å by på!

... og så til de to topplasseringene på pallen:

2. iPhone 13 Pro

1. iPhone 13 Pro Max

På toppen av listen konkurrerer Apple kun med seg selv, akkurat slik de har gjort siden de lanserte iPhone 12 høsten 2020. Modellen iPhone 13 Pro og 13 Pro Max byr rett og slett på noe av det beste man kan finne på hele mobilmarkedet. 

Pro-modellene tar den markedsledende teknologien fra standardmodellene og legger til enda litt mer. Et kraftigere batteri gir Pro-utgaven en ytterligere halvannen time ekstra levetid, mens Pro Max kan skilte med opptil 2,5 timer. 

Mobilenes Super Retina XDR OLED-skjerm er nå utrustet med det som kalles ProMotion, som gjør at oppdateringsfrekvensen økes til 120Hz slik at du får en mer smidig opplevelse når du skroller på nettsider eller spiller grafikkintensive spill. 

Kameraene i 13 Pro-modellene kommer med avanserte systemer, deriblant en 77mm telefotolinse som gir 6x optisk zoom. Nattmodusen har fått en solid oppgradering med større blenderåpning som fanger opp til 2,2 ganger så mye lys som den forrige modellen. 

Med metallrammer rundt er Pro-modellene i tillegg motstandsdyktige mot riper og skader.