Søk
Meny

Ny mobil til sommeren? Her er de mest populære akkurat nå

mest solgte mobiler 2023 damer mobil

Er mobilen du ønsker deg på Telenors topp 10-liste?

Hvis du har planer om å kjøpe en ny mobil, er det flere gode grunner til å gjøre det før du tar sommerferie. 

Vil du ha et nytt og bedre mobilkamera for å fange ferieminnene? Trenger du et batteri som holder koken gjennom lange sommerdager (og netter)? Har du behov for en mobil som tåler en uventet dukkert i havet?

Noen ganger er det ikke så dumt å gjøre som alle andre – populære mobiler er ikke ettertraktede uten grunn. La oss ta en titt på hvilke mobiler som Telenor selger mest av for tiden.

(Du kan også stikke innom din nærmeste Telenorbutikk eller Telenors nettbutikk hvis du allerede vet hvilken mobil du vil ha).

10. Samsung Galaxy A54

mest solgte mobiler 2023 samsung galaxy a54

Ikke alle populære mobiler får like mye oppmerksomhet. Virker det litt selvmotsigende? Vel, spør deg selv: Hvor ofte har du egentlig hørt om Samsung Galaxy A54? 

Galaxy A54 er et gullkorn blant de noe rimeligere mobilene. Her tar Samsung med det beste fra toppmodellene sine (spoiler: mer om de senere) i en billigere innpakning. Det betyr at du får en lynrask fingeravtrykksleser, et supert kamera og en flott skjerm – alt i en lekker utforming.

Derfor er det kanskje ikke så rart at Galaxy A54 er blant de mest solgte mobilene her på berget.

9. Samsung Galaxy S23

mest solgte mobiler 2023 samsung galaxy s23

Hvert år slipper Samsung sine toppmobiler i starten av året, og hvert år hever de lista fra året før. 2023 var intet unntak og S23-serien leverte så til de grader.

Galaxy S23 har et meget skarpt mobilkamera og bruker avansert kunstig intelligens til å ta bilder og videoer til et nytt nivå. Sammenlignet med fjorårsmodellen, har S23 et større og mer kraftfullt batteri og den beste prosessoren i en Samsung-mobil – hittil.

8. iPhone SE

mest solgte mobiler 2023 iphone se

2022-utgaven av iPhone SE byr på en råsterk mobilopplevelse, kombinert med en fin porsjon nostalgi. 

Mobilen beholder nemlig det klassiske utseendet til iPhone 8, komplett med hjemknapp og Touch ID, men med kraftig oppgradert innmat som gjør den godt utrustet for det meste av mobilbruk ... samt 5G-støtte for lynkjapp surfing. 

Den imponerende teknologien i iPhone SE selges til et lavere prisnivå enn toppmodellene, som har gjort den til en svært populær «folkemobil».

7. iPhone 14 Plus

mest solgte mobiler 2023 iphone 14 plus

Vann er vått, sola varmer og Apples nyeste iPhoner er blant de mest populære mobilene i Norge. Noen ting sier seg selv. Du kan kanskje gjette hvor mange av de fire iPhone 14-versjonene som er på denne lista?

Det er en grunn til det: mobilene er fantastiske! iPhone 14 Plus har en stor og flott skjerm, den beste batteritiden Apple har å by på og er ellers fylt til randen av avansert teknologi.

Hva mer kan du ønske deg fra en følgesvenn i sommer?

6. Samsung Galaxy S23 Ultra

Galaxy S23 Ultra er kronjuvelen blant Samsungs 2023-mobiler. Ved første øyekast ligner den veldig på fjorårets mobil – men straks du tar den i bruk, skjønner du hvor grensesprengende den er.

Kameraet har absurde 200 megapiksler som gjør det lekende enkelt å ta sylskarpe bilder – også portretter på 100 meters avstand. En mer strømeffektiv prosessor gjør at du ofte har 70-80 prosent batteri igjen, selv etter å ha brukt mobilen gjennom hele dagen.

Pennen som følger med gjør det både enklere å navigere på den store skjermen på 6,8 tommer, og lar deg utfolde deg kreativt, signere viktige dokumenter og fjernstyre presentasjoner.

Alt i alt er Samsung Galaxy S23 Ultra en kraftpakke som oppleves som fremtidssikker – dette er en mobil du kan glede deg over i mange år.

5. iPhone 12

mest solgte mobiler 2023 iphone 12

Til tross for at Apple har lansert nye iPhone-serier, betyr det absolutt ikke at deres tidligere modeller slutter å selge godt. Midt på årets toppliste finner vi nemlig standardmodellen av iPhone 12.

iPhone 12 er 5G-klar, og kommer med chipen A14 Bionic. Dette er den samme som finnes i iPad Air, og yter stor kraft takket være en sekskjerners prosessor og en firekjerners grafikkprosessor. 

Mobilen har samme skjermstørrelse som iPhone 11, men i 12-serien strekker skjermen seg lengre ut mot kantene av telefonen som gjør at mobilen i seg selv er mindre enn dens forgjenger.

Og når vi snakker om iPhone 11 …

4. iPhone 11

mest solgte mobiler 2023 iphone 11

En enda eldre Apple-mobil – iPhone 11 ble sluppet for salg i 2019 – er blant årets mest populære mobiler. 

Nyere mobiler er riktignok utstyrt med mer avansert teknologi, men iPhone 11 har et godt dobbeltkamera (som også fungerer godt om natta) og kan filme i 4K. Mobilen har lang batteritid og den raske A13 Bionic-chipen som gjør iPhone 11 rask og sømløs i bruk.

Prisen er naturlig nok også hyggeligere nå som mobilen har noen år på baken, og iPhone 11 er derfor en glimrende inngang til Apple-universet for dem som ikke trenger det aller nyeste.

... og så til de tre topplasseringene på pallen:

3. iPhone 14 Pro

2. iPhone 14

1. iPhone 14 Pro Max

Helt i toppen konkurrerer Apple kun med seg selv: Den eneste mobilen som utfordrer de kraftigste iPhone 14-mobilene, er den rimeligste iPhone 14-mobilen.

Pro-modellene har den mest avanserte teknologien Apple noensinne har puttet i mobiltelefoner. Det inkluderer en skjerm som alltid er på – uten at det går ut over batteritiden eller gjør at du bruker mobilen mer. Og displayet er raskere og har vakrere fargegjengivelse enn tidligere.

På Pro-modellene har Apple også gjort noe med en av de største «hakene» ved tidligere modeller – «busslomma» på toppen av skjermen. Ikke bare er feltet som over selfie-kameraet og FaceID-sensoren blir mindre, det har også fått en funksjon og viser oversikt over appen (eller appene) du bruker – og gir deg tilgang til viktige funksjoner i flere av appene.

Og som seg hør og bør: kameraet er enda kraftigere og prosessoren er kraftigere og mer energieffektiv enn før. Alt i alt er iPhone 14 gir en bedre mobilopplevelse enn alt Apple har gitt oss tidligere. Det sier ikke rent lite.