Mye for pengene

P9 Plus er en skikkelig toppmodell som ikke tømmer lommeboka.
Huawai P9 Plus

Foto: Produsenten.

Huaweis nye flaggskipmodell er en større utgave av navnebroren P9, og den lover å være bedre på alle måter. Vi har sjekket hva anmelderne mener.

Design

Utformingen er altså til forveksling lik P9, men den er omtrent 15 prosent større i alle retninger. Den selges kun i en stilfull gråfarge, og det eneste sporet av andre fargetoner er den stilige røde ringen rundt av/på-knappen.

The Guardian legger spesielt vekt på at kantene er noe mer avrundet enn på P9, og det gjør at den ligger veldig godt i hånden. De mener den på alle måter kjennes og ser ut som en toppmodell, og de liker designen veldig godt.

Huawei P9 Plus

Den runde kanten gjør at mobilen ligger godt i hånden.

Skjerm

Skjermen er på 5,5 tommer og Techradar mener den er veldig god, tross at oppløsningen på 1920x 1080 piksler er noe lavere enn hos enkelte av konkurrentene. Mye av grunnen til det er at den er av typen AMOLED som gir overlegen kontrast, og den får også skryt for gode farger som ikke er for overdrevne.

Skjermen er også utstyrt med Press Technology slik vi kjenner 3D Touch fra nyere iPhone-modeller. Trykker du litt hardere på et ikon får du dermed opp en liten meny som lar deg hoppe rett til spesifikke deler av en app. På den måten kan du hoppe rett til skjerminnstillingene under Innstillinger, gå rett til svart-hvitt-modus i kamera-appen eller til en favorittkontakt i ringe-appen. Anmelderne er enige om at det fungerer bra, men at det er synd at funksjonen kun støttes i Huaweis egne apper.

Kamera

P9 Plus har et uvanlig kamera. På baksiden finner du nemlig to objektiver – ett fargekamera og ett svart-hvitt-kamera – og når du tar bilder brukes begge samtidig for å samle flest mulig detaljer og fokusinformasjon.

Dette ser ut til å fungere godt, og Techradar skryter spesielt av den gode auto-modusen som gjør en flott jobb med å håndtere ulike lysforhold. Samtidig får også fargegjengivelsen mye skryt. For mer avanserte brukere finnes det også en manuell modus der du får full kontroll over alle kameraets innstillinger.

Huawei P9 Plus

På baksiden av Huawei P9 Plus finner du to objektiver - ett fargekamera og ett svart-hvitt-kamera.

Ytelse

P9 Plus er utstyrt med den samme Kirin 955-prosessoren som den ordinære P9-modellen har, men den har hele 4GB arbeidsminne i stedet for 3. Målingene til Tek.no viser også at den gjør det godt sammenlignet med de fleste andre toppmodellene på markedet, og det er imponerende når man tar prisen med i betraktningen.

Her bør du ikke ha et snev av problemer med treg lasting av apper eller svak ytelse i spill. I følge The Guardian taklet den alt de utsatte den for, og det virker også som den klarer det uten å bli like varm som lillebroren.

Funksjoner og batteri

P9 Plus er i likhet med andre Huawei-telefoner utstyrt med grensesnittet de kaller Emotion UI, og det har overraskende mange likheter med iOS. Er du vant til andre Android-telefoner vil den dermed muligens kreve litt tilvenning, men anmelderne er stort sett enige om at det fungerer veldig bra og at det gir deg mange muligheter til å justere ting som du vil.

Det er også verdt å merke seg at den praktiske fingeravtrykkleseren på baksiden kan fungere som en liten berøringsflate, som blant annet lar deg hente frem varslingssenteret og bla i bilder.

Huawei har ikke minst klart å gi P9 Plus svært godt batterilevetid. Det er delvis på grunn av det store batteriet på 3400 mAh, men også fordi den har en funksjon som rett og slett kan skru telefon av og på ved gitte tidspunkter. Dermed kan den skru seg av om kvelden og på om morgenen, og på den måten legger du til mange timer ekstra brukstid.

Konklusjon

Huawei P9 Plus er på alle måter en toppmodell, og den leverer god ytelse, en flott skjerm, et godt kamera og en rekke smarte funksjoner til en pris som ligger et stykke under mange av de dyreste konkurrentene. Ikke minst får du knallgod batteritid, og en telefon som er overraskende kompakt og veldig god å holde i hånden. Alt dette gjør den til et svært godt alternativ til andre toppmodeller som Samsung Galaxy S7 Edge og iPhone 7 Plus.

Kilder: Tek.no, Techradar.com, Theguardian.com

Populært på Online.no nå: