Mobilene du ikke må behandle med silkehansker

De har digre batterier, varmekamera, fungerer under vann – og kan falle på betong. Les vår guide til robuste mobiler.
CAT S40

Enten det er på grunn av yrke eller livsstil, trenger mange en mobil som kan gå i bakken, eller bli dynket i vann, støv og skitt – uten å samtidig få hjertet i halsen.

Det finnes en rekke hardføre telefoner, som er like godt egnet for en fjelltur som en byggeplass. Noen har ekstra funksjoner som et varmekamera, og de fleste er utstyrt med et ekstra stort batteri. Så kan du konsentrere deg om jobben (eller ekstremsporten) uten å bekymre deg for telefonen din.

Vil du ha en robust telefon til hverdags, og en mer stilren en til fest? Velg en av disse som ekstra-mobil!

Her er våre anbefalinger for mobiler som tåler en trøkk:

CAT S60

CAT S60

Caterpillar, også kjent som CAT, er verdens største produsent av bygge- og anleggsmaskiner. Når de lager mobiler, må man nesten regne med at de tåler en trøkk (eller truck).

Og det er nettopp anleggsarbeidere og håndverkere denne er skreddersydd for. S60 tåler fall mot betong fra 1,8 meter, og kommer med et innebygget varmekamera levert av svenske FLIR.

Ved siden av å brukes «live», for å se for eksempel etter rør og el-anlegg gjennom veggen, kan varmekameraet fange både stillbilder og video.

– Når du tar bilder eller video, vil også alt data som samles inn følge med i filen, så du enkelt kan analysere det i ettertid, ble vi fortalt av en CAT-representant på mobilmessen MWC tidligere i år.

CAT S60

CAT S60 har et infrarødt kamera som gir en varmesøkende effekt - perfekt for å finne ut hvor trekken kommer fra på kalde vinterdager.

Da vi testet kameraet, viste det seg følsomt nok til for eksempel å se sporene av hvor vi hadde hvilt hendene på bordet.

Det går helt greit å bruke mobilen med våte arbeidshansker på. Den kan også rett og slett brukes under vann – helt ned til fem meter, når du aktiverer en fysisk bryter som tetter alle åpninger.

Den er uansett sertifisert for å tåle salt, støv, fuktighet, regn, vibrasjon og solstråling – for å nevne noe. Batteriet er på 3800 mAh, men gir like fullt opptil 30 timer taletid.

CAT S60 kom ut i år, og kjører Android 6.0 Marshmallow. Den har en 4,7 tommers skjerm, kamera på 13 megapiksler, er 12,7 millimeter tykk og veier 223 gram.

CAT S40

CAT S40

CAT S40 er litt lettere enn storebror S60, på alle måter – inkludert prisen. Skal du ha en ekstra telefon til å ha med på arbeidsplassen, som du kjøper først og fremst for byggekvaliteten, kan dette være et helt glimrende valg.

Her får du nemlig fortsatt en lyssterk skjerm du kan bruke i alle forhold og med våte hansker; og en telefon som tåler fall mot betong fra 1,8 meter, som fungerer i 25 minusgrader, og trygt kan ligge en time under vann, ned til en meter.

Den er omtrent på størrelse med S60 (den har en 4,7-tommers skjerm og er 12,5 millimeter tykk), men veier litt mindre, med sine 185 gram. Det er blant annet fordi batteriet er hakket mindre, nemlig 3000 mAh, som gir opptil 18 timer taletid. Som jo fortsatt er fryktelig bra sammenlignet med «vanlige» telefoner.

Telefonen leveres med Android versjon 5.1 Lollipop, og har kamera på åtte megapiksler.

Samsung Xcover 3

Samsung Xcover 3

Her har du en mellomting mellom de mest ekstreme håndverkermobilene og en «vanlig» mobil. Den er fin som en ekstratelefon til å ha med på fjellet eller arbeid, og den er glimrende som første telefon for de litt yngre familiemedlemmene.

Den har nemlig en støtfanger, som gjør at den tåler litt røff behandling. Xcover 3 er den letteste av de omtalte telefonene (154 gram), og også den rimeligste.

Skjermen er på 4,5 tommer, kameraet er på 5 megapiksler, og telefonen er vanntett ned til én meters dybde, i inntil 30 minutter. Den kommer med Android versjon 4.4 Kitkat. Batteriet på 2200 mAh gir ti timers taletid.

Populært på Online.no nå: